Hele artikkelen er et annonsørbilag

Finn det riktige lånet for deg

Når man skal velge hvilket lån som er det riktige er det noen ting man skal tenke på. For det første er det viktig å vite om det lånet man tar er til noe helt spesifikt, som for eksempel et hus eller en bil, eller om lånet skal kunne brukes mer fritt – det er nemlig helt avhørende for hvilket lån man skal prioritere å gå etter. Et boliglån kan for eksempel ikke brukes til å pusse opp leiligheten eller huset, men et forbrukslån uten sikkerhet, kan brukes til det.

Når man snakker om Lån uten sikkerhet kan man nemlig bruke pengene man låner til hva som helst. Det er ikke knyttet direkte opp til det man kjøper, og man står derfor mye mer fritt i forhold til hvordan man forvalter de pengene man har lånt. Det å vite hva man trenger og hvordan man skal bruke pengene, hjelper deg derfor godt på vei når det kommer til å finne ut av hvilken type lån man skal prøve å skaffe for å oppnå det man aller helst vil med pengene.

Lån uten sikkerhet

Helt kort fortalt er et lån uten sikkerhet typisk et forbrukslån. Det heter lån uten sikkerhet, fordi man ikke kan tilby banken eller låneren sikkerhet, i form av at man kjøper for eksempel et hus eller en bil som kan selges og dekke betalingene av lånet, hvis man av en eller annen grunn ikke kan betale det man skylder tilbake til låneren. Men det betyr ikke at banken eller låneren ikke har rett til å få tilbake pengene sine.

Et lån uten sikkerhet betyr nemlig ikke at man ikke risikerer å miste det man eier hvis man ikke kan betale tilbake lånet. Man risikerer nemlig fortsatt at banken krever hus eller bil enten solgt eller overdratt til dem, hvis man ikke kan betale det tilbake, så det er viktig at man tenker seg godt om før man låner penger. Når man skal låne penger er det bra å ikke bare bestemme seg for det helt uforberedt, men heller ha tenkt over det, sånn at man kan ta den aller beste beslutningen for den situasjonen man står for.

Bare lån det du har råd til

Fordi det er så lett å få et forbrukslån, er det mange som kanskje ikke tenker over hva de egentlig har råd til å låne, eller om et lån er en bedre beslutning enn å for eksempel spare. Det at man for det første er sikker på at man faktisk trenger de pengene og ikke bare låner til å for eksempel dra på ferie, eller andre ting som ikke er nødvendige, er viktig. Det andre er å tenke på om man har råd til lånet og ikke minst de rentene som følger med et sånt lån.

Når man skal ta opp et lån uten sikkerhet, er det derfor viktig at man har tenkt over om det er riktig type lån for den situasjonen man er i, om man faktisk trenger det man låner til, eller om det er unødvendig, og ikke minst om man har råd til å betjene lånet og de tilhørende rentene.