Hele artikkelen er et annonsørbilag

Investering er blitt lettere for privatpersoner

Det er mye som tyder på at investering er blitt lettere for privatpersoner. Det er ikke lenger sånn at investering er noe som er forbeholdt menn i blå dress på børsen. Investering er blitt allemannseie takket være noen helt spesielle innovasjoner på nettet. Les mer om hvordan investering har flyttet inn som kveldsaktivitet mellom middag og Netflix i mange norske hjem.

Investering er ikke en uoppnåelig ferdighet

Mange tror at investering er en litt uoppnåelig ferdighet som krever mye forkunnskaper, god teft for økonomi og viten om aksjemarkedet, men sånn er det ikke lenger. Det er ikke lenger sånn at du må være ekspert for å kunne investere. De fleste som har investert tidligere har gjort dette gjennom banken, i blind tro om at bankrådgiveren gir deg uavhengige råd som er til ditt eget beste. Det man ofte glemmer å kalkulere inn, er bankens egen interesse i de investeringene som blir anbefalt.

Dette (og dyre gebyrer) kan du unngå ved å gjøre alt selv, og det er mye lettere enn du tror. Du kan kanskje bli aksjeekspert på sikt, men du trenger ikke å være det når du begynner. Alle skal starte et sted, og den største feilen du kan begå er å ikke begynne i det hele tatt. Jo før du begynner å investere, jo bedre. Investeringer er litt som en eksklusiv gryterett, de skal helst putre over lang tid for å bli så gode som mulig. Noen investeringer trenger tid og derfor har det noe å si hvor tidlig du setter i gang med en langsiktig investering i for eksempel et aksjefond eller et selskap som du tror vil ta av i fremtiden.

Nettmeglere gjør det lettere

Det er blitt mye enklere å foreta både langsiktige og kortsiktige investeringer gjennom nettmeglere. Handelsplattformer på nettet har gjort aksjehandel og investering i ting som kryptovaluta, forex og råvarer til nettshopping. Det finnes mange gode handelsplattformer online som du kan bruke til å investere i aksjer.

For mange blir det en hobby å investere og følge med på investeringene sine online. Det er jo tross alt litt stimulerende enn å bare se på Tv, og det kan være en svært god økonomisk beslutning å investere som hobby. Plutselig vokser sparepengene, boliglånet og billånet mennesker og du har sakte, men sikkert begynt å bane veien for økonomisk uavhengighet i fremtiden. Noen investeringer gir avkastning her og nå, men hvis man satser på langsiktige investeringer som skal vokse over tid, så skal man anlegge seg litt samme mind-set som man bruker på trening.

Når du står og svetter på Elixia, så er det ikke sånn at du ser umiddelbare resultater. Det handler om å sette seg et overkommelig mål i fremtiden og jobbe mot det og akseptere at det krever tålmodighet for å få belønning. Hvis du er god til dette eller har lyst til å bli bedre til det, så er investeringstankegangen noe for deg.

Det er selvfølgelig også lurt å sette seg inn i hvordan aksjemarkedet fungerer og hva som eventuelt kan påvirke det som du har valgt å investere i. Da blir det lettere å treffe gode beslutninger og gjøre gode investeringer for fremtiden.