Det var en hund av denne rasen, chihuahua, som døde mens kvinnen hadde ansvaret for den. Hun turte ikke å innrømme hva som egentlig hadde skjedd. Hunden på bildet har ingenting med saken å gjøre.

Anmeldte hundetyveri av død chihuahua

En kvinne skulle passe på venninnens hunder. Da den ene døde, gikk hun til politiet og meldte den stjålet.

 

Nå er kvinnen i 40-årene fra Fredrikstad dømt til 18 dagers betinget fengsel for å ha levert en falsk anmeldelse. Hun har også en prøvetid på to år.

Passet 17 hunder samtidig

Kvinnen forklarte at hun over lang tid hadde passet venninnens hunder. Det toppet seg i fjor, da hun hadde ansvaret for hele 17 stykker.

Da den ene av hundene døde, ga hun ikke beskjed om dette til venninna. Dermed hadde hun et problem da hunden etter planen skulle leveres tilbake.

Løsningen ble å lyve og si at noen hadde stjålet hunden, i tillegg til en av hennes egne chihuahuaer. Sistnevnte hadde i virkeligheten blitt solgt til noen andre. Kvinnen påsto at to menn hoppet ut av en bil og tok hundene da hun gikk tur, skriver Fredriksstad Blad, som først omtalte saken.

– Snøballen begynte å rulle og hun ble fanget av sin egen løgn, kommer det fram i dommen fra Fredrikstad tingrett.

Det endte med at venninnen overtalte kvinnen til å anmelde hendelsen, som altså ikke hadde skjedd, til politiet.

Turte ikke å si sannheten

Politiet opprettet sak og startet å etterforske saken. Etter hvert ble det altså klart at tyveriet aldri hadde skjedd.

Kvinnen innrømte alt da saken kom opp i tingretten.

Hun forklarte blant annet at årsaken til løgnen skal ha vært at hun var redd for å fortelle venninnen at hunden hennes hadde dødd.

Ett års venting

Det at saken ble avgjort med en tilståelsesdom hadde betydning for straffeutmålingen.

Det samme hadde det faktum at saken hadde en liggetid på over ett år.

– Det må fremstå som helt uforståelig for aktører som ikke er kjent med straffesaksbehandlingen at en så alvorlig sak som en begjæring om tilståelsesdom skal ligge i bero såpass lenge, kommenteres det i dommen.