18. mai er åpningsdag for Oslos utebad. Og i år varer sesongen lengre enn før.

Klar for å svømme klokka sju, dagen etter 17. mai? Vel, det var i hvert fall idrettsbyråd Rina Mariann Hansen, og en gjeng utålmodige morgenbadere.

dagsavisen.no

– Dette er en gammel dame, vi må se hvor mye hun tåler, sa idrettsbyråd Rina Mariann Hansen ved sommeråpninga av Frognerbadet ved daggry i dag.

Det er nemlig tradisjon i Oslo at utebadene, de åpner dagen etter 17. mai. Og allerede i god tid sto det noen titalls ivrige morgenbadere klare i kø foran inngangsdørene på Frogner. 

Foran de sommerklare svømmerne var altså byråd Hansen på plass, på en improvisert liten scene av en plaststol, for å holde årets sommeråpningstale.

Og de glade badere i køen reagerte (faktisk) både med spredte hurrarop og kritiske spørsmål da byråden holdt sin tale.

Mange av baderne vil nemlig ha lengre badesesong. Og byråden kom dem i hvert fall litt i møte. 

– I år forlenger vi sesongen med tre uker, sa hun.

DØRENE ÅPNER: Klokka 07 hver eneste dag kan du nå både på Frogner- og Tøyenbadene. Men neppe med tale hver dag, altså.

Les også: – På dager hvor det er mye feiring, ser vi alltid at det blir for mye beruselse

Lengre sesong 

Byråd Rina Mariann Hansen forteller at kommunen undersøker hvor lenge det er mulig å ha badene åpne, men at bassengene er gamle, og det er usikker hvor mye de tåler. 

– Bygningsmassen er omtrent den samme som da badet åpna. Den tekniske tilstanden på bassengkroppen og anlegget må vi følge nøye med på, sier hun.

– Så om vi forlenger veldig mye vet vi ikke om selve bassengene tåler det, legger hun til. 

Og dermed er den foreløpige fasit at Oslos to utebad, Frogner- og Tøyenbadet åpner i dag, og holder åpent til 16. september, mot normalt slutten av august.

Kommunen forlenget åpningstiden på noen av badene i fjor, og i år reduseres prisen for ungdom, så de bare betaler barnebillett.

– Vi har bare to utebad i Oslo, og det er ikke mange bad i det hele tatt på Oslo vest, sier hun.

I de nærmeste badeplanene for Oslo ligger oppussing av Tøyenbadet, nytt Manglerud bad, og nytt på Stovner. Dessuten utredes Holmlia, og de vurderer å få til et nytt bad på Sogn.

Les også: Revansj for Groruddalen

Mange på plass

Etter en kort og grei tale åpnet altså slusene for årets glade badere. Og vips, så var det noen titalls folk som svømte sine lengder fram og tilbake.

Og dermed er sesongen i gang. 

PS: Frognerbadet er åpent hverdager fra 7 til 19.30 og fra 7 til 18.00 i helgene. Men sklia, den er fortsatt stengt.