SHABANA REHMAN (35)

Forfatter, samfunns­debattant og komiker

Nyansatt som 
informasjonsleder 
i LIM (Likestilling, 
integrering, mangfold)

 

Du er nyansatt informasjonsleder for LIM. Hvor morsomt er det?

– Verdens morsomste jobb. Islamdebatten er en eneste opprivende og splittende dommedagsdebatt, og det er her LIM kommer inn med opplyste, sekulære og ateistiske muslimskfødte, av begge kjønn, som sammen med nordmenn synliggjør det flertallet som gjør noe med det. LIM består av det jeg mener er det beste med Norge.

 

Hva blir dine viktigste arbeids­oppgaver framover?

– I stedet for det jeg tidligere har gjort, underholdt og gått backstage for å slappe av, skal jeg nå hoppe ned fra scenen og sette meg ned med byråkrater, politikere, samfunnsdebattanter, akademikere og offentlige ansatte.

 

Du er også kjent som komiker og for å ha løftet mulla Krekar. Er det slutt på de morsomme sidene ved deg nå?

– Nei, absolutt ikke, bare på åpningsfesten av det nye fredshuset i Oslo, fikk jeg som LIMS nye informasjonssjef lov til å ta med meg min nye venninne, Shabintu Herlandussen. Den aldeles bedårende Hanne Nabintu Herlands ukjente, men like fullt ­engasjerte søster. Hun hadde et og annet å fortelle landets fredsduer.

 

Vil den nye jobben legge bånd på deg som aktiv samfunnsdebutant?

– I så fall vil det bryte kraftig med LIMs egne prinsipper. Og det skal vi ikke ha noe av altså.

 

Hvorfor valgte du LIM som ny arbeidsgiver?

– Fordi jeg opplever det som Norges mest spennende og samfunnsutviklende arbeidssted. LIM handler og tar tak i tingene nå i stedet for å vente på neste rapport.

 

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg har sluttet å bare forholde meg til en bok. Det kan bli startet verdenskriger av slikt. Akkurat nå synes jeg Lonely Planets «Happy traveling» er en fantastisk liten coffeetable bok.

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg er så heldig å få kunne reise til nye land og holde forestillinger. Nå sist i Australia. Jeg reiser ofte alene, og det blir lite tid til annet enn å møte med presse, arrangører og publikum, opptre og sove.

 

Hvem var din barndomshelt?

– Hmm, i tegneserieverden var det lillesøsteren til HeMan. En tegneserie som gikk på Sky-channel. Jeg løp ut i gata vår på Holmlia kledd ut som henne og lekte hele dagen med andre unger som også var overbevist om at de var figurer fra denne HeMan-serien.

Hva misliker du mest med deg selv?

– Jeg er fryktelig impulsiv og utholdende på engang. Det er ikke det at jeg misliker det med meg selv, men det er ganske slitsom kombinasjon til tider.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg får reist mye gjennom jobben min, så når jeg skal skeie ut, låser jeg meg inne i 24 timer med mannen min. Jeg gjør innkjøpene. Han tar seg av resten. 24 timer pur romantikk. Alt av elektronisk utstyr slås av som like før en flight takeoff.

 

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Det er så klart LIM– likestilling, integrering og mangfold

Er det noe du angrer på?

– Absolutt ikke. Da er det heller snakk om hva jeg burde ha gjort mer av. Men det er ikke for sent.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Akkurat nå er jeg helt vill etter å få sett filmen «Dictator» med komikeren Sacha Baron Cohen ... så det må være han. Men om Fatima Bhutto, niesen til Pakistans tidligere statsoverhode, den avdøde Benazir Bhutto også var der, ville heisøyeblikket vært perfekt.

tom.vestreng@dagsavisen.no