Vegetarbloggen

Kokk og matskribent Mari Hult er veganer, og bloggen hennes frister med en rekke veganske godsaker i form av både middagsretter fra fjerne himmelstrøk og et stort utvalg cupcake-oppskrifter. Her er også oppskrifter på hvordan å lage veganske melke– og ostealternativer selv. I tillegg har bloggen restaurantanmeldelser og råvareleksikon.

Vegetarbloggen.com

 

My New Roots

Sarah Brittons prisvinnende blogg er verdt å stikke innom bare for å sikle på bildene. Britton er vegetarisk kokk og ernæringsfysiolog, og jobber for tida på testkjøkkenet til restauranten Noma i København. Fargeeksploderende bilder og eventyrlige smakskombinasjoner; Britton gir deg for eksempel chili-, sjokolade– og kirsebærkjeks lagd med svarte bønner, eller gulrøtter marinert i ingefær og appelsin. Frokostblandingen «Simple Gourmet Granola» må prøves!

mynewroots.blogspot.com

 

Ekstremt bra utrolig fint

Denne delikate bloggen serverer kjøttfrie mattips hver mandag. Oppskriftene er enkle å lage og har gode beskrivelser og bilder. I tillegg finner du blant annet bilder av katten Muskatt, danseguider og historier fra utflukter og hverdag.

ekstremtbra.blogspot.com

 

Veganmisjonen

God mat trenger ikke være dyr! Jane H. Johansens blogg startet som en privat kokebok da hun ble veganer og trengte et sted å samle retter hun oppdaget. Både oppskrifter med kjøtterstatninger som tofu og enkle grønnsaksretter. Gode tips til veganpålegg.

Veganmisjonen.blogspot.com

 

Lilla Matdériven

Svenske Ann-Louise byr på originale oppskrifter og delikate bilder. Her er søtpotet– og rødbetchips, quinoasalat med pasjonsfrukt og sunne søtsaker. Spesielt fin for småbarnsforeldre som vil lage vegetarmat til barna, fordi det er egne barneoppskrifter og tips om ingredienser man kan sløyfe når man serverer maten til de små.

lillamatderiven.blogspot.com

 

101 cookboks

Heidi skriver kokebøker, elsker naturlig mat, tar bilder, reiser og blogger om alt dette. Oppskriftene er kategorisert både etter ingredienser, sesong og type oppskrift, og akkompagneres av nydelige bilder.

101cookbooks.com

 

Choosing Raw

Rått og vegansk fra ernæringsfysiolog Gena. I tillegg til oppskrifter – blant annet på en masse ulike dipper, sauser og dressinger – er det tips og triks til hvordan å starte opp et vegansk eller raw food-kosthold.

choosingraw.com

 

Green Kitchen Stories

Godt, grønt og økologisk, reklamerer den lille familien David, Luise og Elsa, som står bak vegetarbloggen Green Kitchen Stories. Her forteller de også om livet som vegetarisk småbarnsfamilie på jorda-rundt-tur. Bloggen er gjennomført med matbilder som nesten sender godlukta gjennom skjermen. Fins også som app.

Greenkitchenstories.com

 

Herbivoracious

En hane blant alle kvinnelige vegetarbloggere er Michael Natkin fra Seattle, som fram til nylig hadde vegetarkokkelering som hobby ved siden av jobben som programvareingeniør. Nå har han tatt steget fullt ut og gitt ut kokebok med blant annet oppskriftene på bloggen. Fyldig utvalg i bakverk, supper, salater med mer. Sjekk ut stekt vannmelon og ekte tabbouleh slik du får den i Marokko – med masse urter og bitte litt bulgur.

herbivoracious.com

 

Kjøttfri mandag

Ukentlige vegetaroppskrifter fra Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag. Spennende oppskrifter fra Mexico, Marokko, Italia og India. Mulig å få tilsendt oppskrift på mobilen hver mandag.

kjottfrimandag.no

sigrid.moyner.hohle@dagsavisen.no