Stavanger

Viking red i land årets første hjemmeseier

To kjappe mål av Suleiman Abdullahi sørget for årets første Viking-seier på hjemmebane, og Viking-komet Mathias Bringaker ble altså den som scoret årets første hjemmemål.

Bilde 1 av 3

2.omgang:

90.min: Det ble både scoret mål, og tatt poeng i dagens Rogalandsderby. Noe Viking altså hadde slitt med til nå, og det så ikke lyst ut da Torbjørn Agdestein ga FKH ledelsen etter kvartert spilt. Men Mathias Bringaker utlignet med årets første hjemmemål like over halvtimen spilt, og en kjapp Abdullahi-dobbel 20 minutter før slutt ble utslagsgivende. FKH reduserte helt på tampen av kampen, men klarte aldri å finne en utligning.

90.min: Mets får gult kort for å rive ned Ekong. FKH får en siste mulighet på frispark, men den klarer de ikke å utnytte. Dermed tar Viking årets første hjemmeseier.

90.min: Tre minutter ut i overtiden tas Adegbenro av for Julian Ryerson. FKH har corner. Keeper kommer opp, men Viking får kontroll på ballen til slutt.

90.min: Bringaker blir spilt igjennom, og kan avgjøre kampen. Men unggutten kommer seg ikke forbi siste mann i FKH-forsvaret, og ballen triller til Adegbenro. Hans skudd går ufarlig inn til keeper.

90.min: Lagt til minimum fem ekstra minutter.

89.min: FKH er nære utligning. Hajradinovic slår et frispark fra kanten av 16-meteren, og det har retning mot krysset. Men Austbø får fingertuppene på den og slår den ut til corner. På den påfølgende corneren pådrar William Ekong seg gult kort i en duell med Haukås.

87.min: FKH reduserer til 3-2. Sondre Tronstad kjører karusell med Danielsen og Adegbenro nede på kanten, og legger et godt innlegg inn i boksen. Først til å reagere er Agdestein, som bredsider inn reduseringen. Nå blir det et par spennende minutter her.

84.min: Abdisalam Ibrahim fikk gult kort.

83.min: Agdestein header igjennom innbytter Karikari. Han snur seg og fyrer løs, men skuddet går et stykke over.

82.min: FKH gjør sitt siste bytte for dagen, og det er Alexander Stølås som går ut for Haris Hajradinovic.

81.min: Rundt ti minutter igjen her i Jåttåvågen, og det ser ut til at Viking får årets første seier.

78.min: FKHs Sondre Tronstad fikk gult kort for en tøff duell med Kristoffer Haugen.

77.min: Dagens første Viking-bytte har blitt gjort. Björn Daniel Sverrisson gikk av for et minutt siden, og inn har den gamle FKH-spilleren Michael Haukås kommet.

75.min: 9032 er det offisielle tilskuerantallet til dagens kamp, mens det faktiske antallet trolig ligger på mellom 6.000 og 7.000.

73.min: MÅÅÅL. Abdullahi blir spilt igjennom med en god ball i bakrom av Sverrisson. Nigerianeren demper ballen på brystet og fosser mot mål, før han elegant chipper ballen forbi Bråtveit og til 3-1 på Viking stadion.

71.min: MÅÅÅL. Suleiman Abdullahi har gitt Viking ledelsen for første gang i år på hjemmebane. Igjen er det Adegbenro som finner på ting på sin kant, og denne gang kommer han ned til dødlinjen. Hans forsøk på tversover til Bringaker ble stoppet av FKH-forsvaret, men de klarte bare å klarere ut ppå 6-7 meters hold. Fra dypet kom Abdullahi og bredsidet inn dagens andre mål.

69.min: Godt innlegg fra Kristoffer Haugen fra venstre. Ballen er imidlertid en anelse for høy, da den stusser luggen til Bringaker og går ut.

65.min: Adegbenro demper ballen på brystet inne i FKH-boksen, men skuddet blir det ikke noe futt i og ballen finner veien til Bråtveits klyper.

62.min: Nytt bytte for FKH. Ut med Eirik Mæland, og inn med Anthony Jude.

61.min: FKH gjør dagens første bytte, og det er Kwame Karikari som kommer inn for Roy Andre Miljeteig.

58.min: Adegbenro får ballen like over midtbanestreken, og setter fart på mot FKH-boksen. Han lurer av en mann, og prøver å skru ballen rundt neste forsvarer og i lengste hjørnet. Tanken er god, men utførelsen står ikke helt i stil.

57.min: Abdullahi og William Ekong kolliderer inne i FKH-boksen, og begge blir liggende. De kommer seg på beina igjen og kommer seg videre.

54.min: Samuel Adegbenro får Vikings første gule kort i dagens kamp. Han og Kristoffer Haraldseid går likt inn i en duell, men sistnevnte går ned og skriker voldsomt. Det fører til at dommer Tore Hansen gir Adegbenro det gule kortet.

51.min: Abdullahi slår en ball over til Adegbenro på kanten av FKHs 16-meter. Han hopper over ballen, slik at den går rett ut til Ibrahim. Han sikter på en Bringaker som har løpt seg fri inne i feltet, men ballen er upresis og går ut til utspark.

50.min: FKH får et innkast høyt oppe på Vikings banehalvdel etter slurv av Haugen og Mets. Det ender uavgjort i den første duellen inne i feltet, men baller detter så ned til Filip Kiss. Han brenner til på direkten, men Austbø gjør en god redning.

46.min: Målscorer Mathias Bringaker tar avspark, og vi er i gang igjen med de siste 45 minuttene i Rogalandsderbyet.

1.omgang:

45.min: Der var det pause, og Viking har altså scoret mål på stadion for første gang i år. Det skjedde etter 305 målløse minutter, og selvsagt var det årets Viking-komet Mathias Bringaker som sto for det målet. Unggutten styrte inn et heller dårlig skuddforsøk fra Karol Mets, som ble til en god pasning på bakerste stolpe. FKH har vært farlige på kontringer, og kan fortsatt stikke av med det her, da Viking ikke har levert noen festforestilling.

43.min: Samuel Adegbenro satte på turboen, og løp seg fri fra sin oppasser. Han velger imidlertid å skyte fra 18-20 meter, og det skuddet trillet sakte inn til FKH-keeper Bråtveit.

42.min: Viking har prøvd seg på en del korte cornervarianter i denne kampen, uten at det har fungert spesielt bra.

40.min: Roy Andre Miljeteig faller inne i Viking-feltet, og skaffer FKH corner. Hjemmelaget vil ha gult kort for filming, mens bortelaget vil ha straffe. Corner så nok mest riktig ut.

36.min: Vegard Skjerve fikk dagens gule kort, for en stygg felling. Greit gult.

35.min: MÅÅÅL. For første gang på stadion i år suser det i nettmaskene i Jåttåvågen, og selvsagt er det Mathias Bringaker som scorer. Viking har et vedvarende press på FKH, som ikke får klarert. Karol Mets prøver seg på et skudd på direkten som faller ned etter en duell, men får et elendig treff og ballen går langt utenfor. Men på bakerste stolpe lurer Bringaker, som bredsider inn skuddet fra Mets.

33.min: Kronberg forsøker seg på en pasning til Bringaker, men ballen blir avskjært og Kronberg får ballen noe heldig tilbake. Dansken forserer inn i feltet, og skyter fra cirka 16 meter, men skuddet sklir av foten og over målet.

32.min: Agdestein på farten igjen, men Mets og Jørgensen får i kompaniskap ryddet unna til kast. Det blir kastet langt inn i boksen, men der får Iven Austbø frispark.

26.min: Viking får corner, men den blir stanget unna i første omgang. FKH bryter så og kjører kontra, men Claes Kronberg vinner sin løpsduell og får avverget faren.

22.min: Filip Kiss får dagens første gule kort for sabotasje av spillet. FKH-spilleren holder igjen Adegbenro.

20.min: Karol Mets feilberegner ett oppspill fra FKH-forsvaret, og Agdestein får ballen i bakrommet. Har med seg får folk, og velger å skyte fra utsiden av 16-meteren. Det skuddet går imidlertid langt over og utenfor.

14.min: FK Haugesund går opp i ledelsen. Målscorer er Torbjørn Agdestein, og den tidligere Brighton-spilleren kunne ikke fått en enklere oppgave. FKH vender spillet fint til motsatt ving, der Alexander Stølås er helt fri på bakerste stolpe. Andre Danielsen var ikke noe sted å se, og Stølås la ballen på tvers direkte. Der står Agdestein mutters alene, og har verdens enkleste jobb med å bredside FKH i ledelsen.

11.min: Roy Andre Miljeteig slipper fri på bakerste stolpe, men får ikke noe kraft bak headingen. Den går ufarlig i nettveggen.

10.min: Mathias Bringaker får alle tiders mulighet. Innlegg fra siden til Abdullahi, som banker ballen tversover inn i feltet igjen. Der står Bringaker klar til å styre ballen i mål, men hans skudd går via et FKH-bein via tverrliggeren og over. Corneren fører til en FKH-kontring, men Viking får kontroll på ballen igjen.

8.min: Viking har gått i angrep fra start av her på hjemmebane, men foreløpig har de ikke klart å score. Ikke skapt noen virkelig store sjanser heller.

1.min: FKH tar avspark, og vi er i gang her i Rogalandsderbyet.

Før kamp:

To tap og en uavgjort har det blitt på Viking i årets tre første hjemmekamper. Seks målløse omganger på hjemmebane har det ikke vært på aldri så lenge, og som i de forrige kampene er det Mathias Bringaker og Suleiman Abdullahi som får i oppdrag å skyte Viking til seier i Rogalandsderbyet mot FK Haugesund.  Ellers merker vi oss at Anthony Soares ikke er med, og det er på grunn av at han soner karantene for tre gule kort.

Dagens motstandere har kanskje overrasket en smule så langt i sesongen, og har tatt den relativt korte turen over Boknafjorden stinne av selvtillit. Bortelaget er ubeseiret på sine siste fem kamper, hvorav de tre siste er vunnet.

Viking (4-4-2): Iven Austbø – Andre Danielsen, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Kristoffer Haugen – Claes Kronberg, Abdisalam Ibrahim, Björn Daniel Sverrisson, Samuel Adegbenro – Mathias Bringaker, Suleiman Abdullahi.

Benken: Pål Vestly Heigre, Tor Andre Skimmeland Aasheim, Patrick Pedersen, Julian Ryerson, Aniekpeno Udo, Michael Haukås, Zymer Bytyqi.