Viking fikk pipekonsert etter 0-0 mot Sogndal

På fotballens nasjonaldag handler det like mye om å kunne gå med hodet hevet i 17.mai-toget og lage en folkefest for de som møter opp, som de tre poengene som er på spill. Om Viking får til noen av delene kan du finne ut her fra klokken 18.00.

Bilde 1 av 2

2.omgang:

90.min: Da var kampen over, og det endte 0-0. Det var helt greit, da Viking ikke skapte én eneste kvalifisert målsjanse på dagens 90 minutter med Tippeligafotball. Sogndal var nærmest med et skudd i stolpen i den første omgangen, og hadde to brukbare muligheter for å få med seg alle tre poengene de siste 45 minuttene. Men uavgjort i en ytterst sjansefattig kamp er helt greit.

90.min: Sogndal skaper sin tredje målsjanse for dagen, men Iven Austbø gjør seg fortjent til prisen for «dagens Viking», da han redder skuddet til innbytter Opseth.

90.min: Da er det bare overtiden igjen her, og Viking har faktisk ikke produsert en eneste stor sjanse til nå. Sogndal har hatt et skudd i stolpen, og en brukbar sjanse ved siden av, så ikke skjedd mye her i dag. Lagt til minimum fire minutter for ett av lagene å ta med seg alle poengene.

89.min: Sogndal gjør sitt siste bytte, og det er Eirik Birkelund som går ut for Hannu Patronen.

84.min: Adegbenro og Danielsen kombinerer på høyresiden, før sistnevnte får slått inn. Pedersen kommer på ballen, men får ikke noe dreis på avslutning, som ender med utspark.

81.min: Der kom russen på banen og. Banestormerne blir raskt tatt hånd om, og kampen er i gang igjen.

80.min: Martin Ramsland ut for Rune Bolseth.

77.min: Patrick Pedersen kommer inn for Suleiman Abdullahi.

76.min: Sogndal byttet ut en til nå frisk Gilbert Koomson. 11321 tilskuere får se at Kristian Opseth kommer inn, i det det er omlag 15 minutter igjen av ordinær tid.

72.min: Jukka Raitala får gult kort for å ha hindret Andre Danielsen i å storme nedover på sin høyrekant.

70.min: Viking gjør klar sitt andre bytte for dagen, og det er Usman Sale som kommer inn for Joackim Jørgensen.

64.min: Dommeren overser en klokkeklar hands i det Sogndal går i angrep. Bortelaget kommer seg ned til dødlinjen, mens Kjell Jonevret hoppende løper mot fjerdedommer på sidelinjen. Innlegget blir blokkert, og det ender til slutt med utspill. Hadde Sogndal scoret der hadde nok ikke dommer Trygve Kjensli fått julekort av Jonevret på en god stund.

61.min: Det var det siste Bringaker gjorde i denne kampen. Han blir byttet ut med Tor Andre Skimmeland Aasheim, som går inn på kanten. Adegbenro blir flyttet opp i angrep sammen med Abdullahi.

59.min: Mathias Bringaker får ballen på siden av 16-meteren, drar seg innover i banen og skyter. Men han sklir i det han skal skyte, og ballen triller inn til Dyngeland. Burde heller ha sentret den på tvers til Adegbenro der unggutten.

55.min: Lars Kristian Kjemhus får med seg ballen ned til Vikings 16 meter, der han skyter fra kanten av 16-meteren. Skuddet har god retning opp mot krysset, men Iven Austbø er på pletten og redder. Corneren blir slått på bakre stolpe, men der får Viking headet ut til innkast.

51.min: Claes Kronberg forserer fint gjennom Sogndals midtbane, og blir lagt i bakken. Dommer Trygve Kjensli vinker spillet videre, til publikum og Kronbergs store fortvilelse.

46.min: Sogndal med avspark i den andre omgangen, og vi er i gang igjen her i Jåttåvågen.

1.omgang:

45.min: Da var det pause. Sogndal har vært det beste laget, og vært farligst frempå ved Eirik Birkelund som skjøt i stolpen. Ellers har det ikke skjedd allverdens hos begge lag.

45.min: Lagt til minumum ett minutt i denne ikke altfor velspilte første omgangen.

44.min: Mathias Bringaker stormer inn i Sogndals 16-meter, men unggutten har ikke helt touchen med seg. Han mister ballen, og lager frispark i forsøket på å vinne den tilbake. Til store protester fra tribunen.

42.min: Det er ikke skyhøyt nivå på det som produseres på gressmatta nå. Mange feilpasninger, dårlige mottak og lite finspill. Ikke noe festfotball for øyeblikket, men Samuel Adegbenro prøver ihvertfall. Nigerianeren dro seg inn fra kanten sin, og løsnet skudd fra rett utenfor 16-meteren. Skuddet gikk imidlertid rett på Dyngeland i Sogndal-buret.

35.min: Sogndal slår inn et frispark i god posisjon, og ballen detter ned i beina på Martin Ramsland. Han får ikke stokket beina skikkelig, og Austbø kommer ut og legger beslag på ballen. Assistentdommer markerte også for offside.

32.min: Karol Mets havner i duell med en Ole Amund Sveen, som blir liggende nede. Sogndal-fysioen entrer gresset, og Kjell Jonevret og Eirik Bakke benyttet anledningen til å kalle til seg laget for å gi noen instruksjoner. Sveen kommer seg på beina, og trasker ut for egen maskin.

29.min: Det er Sogndal som fortsetter å produsere det lille som kan skrives hjem om her på stadion. Denne gang var det Gilbert Koomson som kom til skudd fra 25 meters hold, men skuddet gikk ufarlig et par meter til side for mål.

24.min: Martin Ramsland går opp med albuen i en duell med A.J Soares, og får dagens første gule kort av dommer Trygve Kjensli.

21.min: Sogndal har etter hvert fått koblet et visst grep her i Jåttåvågen, og bortelaget har hatt det som er av sjanser. Eirik Bakkes mannskap er farlige på corner, og skaffer seg mange frispark. Nå var det nettopp Jukka Raitala som slo inn fra midtbanen, men Jørgensen fikk den unna.

17.min: Sogndal får en corner. Koomson slår den inn, og Austbø bokser den ut til 16-meterstreken. Der står Eirik Birkelund klar til å plukke opp ballen, og han sender den klokkerent i stolpen bak en Austbø som strekker seg så lang han er. Ballen triller så over streken, får Viking etterhvert får klarert.

12.min: Det har ikke skjedd spesielt mye de første 12 minuttene her. Viking har hatt ballen mest, uten å skape det helt store. Sogndal-keeper Mathias Dyngeland holdt på å forære Viking en stor mulighet for et øyeblikk siden, men en Sogndal-spiller kom først på ballen da Kronberg plukket opp Dyngelands retur.

1.min: Da er kampen i gang. Viking går rett i angrep, og Samuel Adebenro legger inn til Mathias Bringaker, men unggutten header over.

Før kamp:

Viking møter i kveld Sogndal, som under Eirik Bakkes ledelse har gjort det bedre enn de fleste har forventet. Det sterke 1-1 resultatet mot Rosenborg var mye bedre enn det Viking klarte å prestere mot samme lag, og dagens motstander kan by på god motstand for Viking på fotballens festdag. Mediesjef Ole Askeland i Viking opplyser at det er solgt 10.700 billetter en halvtime før kamp, så da blir det ihvertfall ikke bunnrekord i dagens 16.mai-kamp.

Viking har stelt i stand en familiedag på stadion som startet klokken 16.00, og tradisjonen tro er russen til stede på kamp. Det er også Mathias Bringaker, som kommer inn for den skadde Björn Daniel Sverrisson. Etter forrige ukes flørt med 4-3-3/4-5-1-formasjonen starter Viking i sin vante 4-4-2-formasjon i dag, med Bringaker og Abdullahi på topp.

Ellers er det mye kjent og kjært hos Viking, som starter med disse 11:

Viking (4-4-2): Iven Austbø – Andre Danielsen, Karol Mets, Anthony Soares, Kristoffer Haugen – Claes Kronberg, Abdisalam Ibrahim, Joackim Jørgensen, Samuel Adegbenro – Mathias Bringaker, Suleiman Abdullahi.

Benken: Pål Vestly Heigre, Tor Andre Skimmeland Aasheim, Patrick Pedersen, Julian Ryerson, Usman Sani Hassan Sale, Michael Haukås, Zymer Bytyqi.