Stavanger

Tre strake mål i overtall sikret 3-0 seier for Oilers

Den som venter på noe godt, venter sjelden forgjeves. Sånn var det også i kampen mot Kongsvinger, da Oilers skjøt og skjøt på KIL-keeper Ole Martin Furseth. 52 skudd måtte det til, men etter hvert kunne Oilers innkassere en ganske så komfortabel 3-0 seier.

Bilde 1 av 2

3.periode:

60.min: Der var kampen over, og etter en tungt start på kampen kom Oilers mer og mer utover i kampen. Men det måtte altså over 50 skudd til før laget klarte å overliste KIL-keeper Ole Martin Furseth, som sto en glimrende kamp. Men etter hvert måtte også han kapitulere, og da Oilers først scoret, gjorde de det like så godt i tre strake overtall. En komfortabel 3-0 seier ble det, og Oilers satte med det ny poengrekord med syv strake seire. Til slutt endte det med 66 - 11 i skuddstatistikken.

58.min: 3933 tilskuere er tilstede på dagens kamp.

54.min: MÅÅÅL. 3-0. Oilers gjør et ekte hattrick i overtallsscoringer, da Spencer Humphries sender pucken i mål. Får en nydelig tversover fra Josh Soares, og drar til på direkten. Sklir litt i det han skyter, men pucken suser rett i nettmaskene.

52.min: Ny stor mulighet for Oilers, som ender opp i nok et overtall da KILs Kim Lennhammer får to minutter i fryseboksen for slashing. Oilers har scoret på sine to siste overtall, kan de gjøre det til tre ganger på rad?

50.min: MÅÅÅL. 2-0 Oilers. Josh Soares setter inn dagens andre mål på langskudd i overtall. Sveum og Salsten med assistene, før Soares klinte til og satte pucken opp under tverrliggeren. Nå kan Oilers nok puste lettet ut.

46.min: MÅÅÅÅL. 1-0. Endelig satt den for Oilers og det er Tommy Kristiansen som scorer i overtall. Josh Soares finner Salsten nede målet, og han slår pucken direkte ut til Kristiansen som banker pucken i mål fra to-tre meter. Mye frustrasjon som skulle ut der.

44.min: Salsten med en alle tiders mulighet, men den spretter over leggskinnet på keeper og sniker seg utenfor. Det er altså helt utgjort at det ikke har blitt mål her enda. Nå vartet nettopp Furseth opp med trippelredning, før Kongsvinger får Håvard Steen får to minutter for holding.

43.min: Magnus Hoff kommer alene med keeper Furseth for nte gang, og nok en gang er det Furseth som går seirende ut av duellen.

42.min: Dan Kissel skyter i nettveggen.

41.min: Den tredje perioden er i gang, og KIL er fulltallige.

2.periode:

40.min: Der var midtperioden over, og det er fortsatt målløst i DNB Arena. Hvordan det er det er ikke godt å si, da Oilers nå har 46 skudd på KIL-keeper Ole Martin Furseth. Det har kommet skudd fra alle mulige vinkler, men ettertrykket har ikke vært det beste. En eventuell forlengning her ville vært meget overraskende, men det er fortsatt en periode igjen for Oilers å gjøre det på.

38.min: Søberg kommer seg foran sin oppasser og prøver å dra ut Furseth, men KIL-keeperen vil ikke slippe inn mål i dag. Oilers i overtall ut perioden her nå.

37.min: Eirik Salsten viser frem fine ferdigheter med pucken og drar seg forbi et par KIL-spillere, men igjen er Furseth i veien.

34.min: Furseth roter det til bak mål, og Kissel snapper pucken. Legger ut til Medhus som skyter på nesten åpent mål, men Furseth kommer seg inn igjen i buret og reddet sin egen tabbe med en god beinparade.

31.min: Oilers er fulltallige.

30.min: Hoff kommer alene med keeper Furseth, og prøver å dra ut KIL-keeperen. Men nok en gang drar Furseth det lengste strået.

29.min: Salsten drar seg inn fra kanten, og kommer alene med keeper. Har med seg pasningsalternativet, men velger å skyte. Det skuddet går rett på keeper. Van Guilder pådrar seg så to minutter.

28.min: Henrik Medhus får plutselig pucken ganske alene foran KIL-buret, men som så mange ganger før går pucken rett i klypene til Furseth. Der fikk også Kongsvinger sitt første skudd på mål i denne perioden, men Smith hadde god kontroll på den.

26.min: Soares, Sveum og Salsten er de seneste til å teste Furseth i KIL-buret, men fortsatt er det målløst. KIL ennå ikke hatt skudd på mål i denne perioden, og Oilers bikket akkurat 30 for kampen.

25.min: Kongsvinger kommer seg unna uten baklengs i både 5-3 og 5-4, og er fulltallige.

24.min: Humphries og Kristiansen med gode skudd i 5-3, men ingen av dem scoret. Dermed er det 5-4 i halvannet minutt til.

23.min: Kongsvingers Daniel Tranavsky får to minutter for farefullt spill. 5-3 i 20 sekunder.

21.min: Midtperioden er i gang, og Verner Rönning får utvisning for KIL med en gang.

1.periode:

20.min: Der var første periode over, og det er fortsatt målløst i DNB Arena. En veldig svak periode av hjemmelaget, som har hatt pucken mest, men som ikke har kommet til så mange farlige sjanser egentlig. Tempo og intensitet må kraftig opp hvis det skal være en akseptabel innsats av Oilers. Kongsvinger har forsvart seg godt, og har hatt en god keeper. Oilers vant skuddstatistikken 19-3.

19.min: Oilers har nettopp fullført et overtall, der Soares var nærmest med et lurt forsøk i lengste hjørne. Soares fant den lille luken som var der, men skuddet ble reddet på vei inn i mål. Ikke allverdens til overtallsspill på slutten av denne omgangen.

17.min: Godt angrepsspill av Oilers, der pucken går på få touch gjennom KILs bakre rekker. Pucken ender til slutt opp hos Kunes, men hans skudd går rett på keeper Furseth. Ikke lenge etterpå kommer Tangen Henriksen alene med keeper, men også denne gangen går Furseth seirende ut av duellen.

16.min: Solberg med et skudd som treffer maska til Furseth. Fortsatt målløst her i det vi nærmer oss pause.

13.min: Oilers er fulltallige. KILs overtallsspill var veldig ufarlig.

11.min: Christian Dahl-Andersen får to minutters utvisning for hooking.

9.min: Kristiansen finner Salsten foran mål, men nykommeren finner ikke veien til nettmaskene. Rett etter skyter Solberg et meget godt skudd, men Furseth er med på notene.

8.min: Kristian Forsberg med et god skuddforsøk, men kapteinen sktyter rett på KILs keeper. Ole Morten Furseth.

5.min: Oilers har hatt pucken klart mest i innledninigen av kampen, og Tim Kunes har kommet til et par skudd på keeper. Men ingenting har vært virkelig farlig til nå.

1.min: Kampen er i gang. Før kampen ble Oilers-trener Petter Thoresen hyllet av sportsdirektør Pål Higson. Thoresen takket spillerne, støtteapparatet, trenerne som var med han og fansen for de gode tidene han opplevde her gjennom sju år som trener.

Før kamp:

Petter Thoresen førte Oilers til seks kongepokaler, tre seriegull og gull i Continental Cup på sju sesonger. I lørdagens kamp skal han hylles for sine bragder av klubben, samtidig som hans etterfølger Pål Gulbrandsen allerede er i full gang med å slette Thoresens rekorder.
Aldri før har nemlig klubben startet en sesong så bra som i den inneværende, og på torsdag ble poengrekorden fra start tangert. Dermed ligger det an til ny klubbrekord da Oilers tar i mot Kongsvinger til dyst i DNB Arena lørdag.
Christian Dahl-Andersen spiller sin første kamp i serien, etter å ha vært skadet siden CHL-kampen mot Plzen. Bortsett fra langtidsskadde Petter Røste Fossen er alle skadefrie til dagens kamp, der trener Pål Gulbrandsen gjør en god del endringer på rekkene. CDA går rett inn i førsterekken.