Annonse
Annonse
Greenkeeper Frode Jørmeland og kollega Kenneth Tennfjord har funnet avføring og toalettpapir i både golfhull og langs stien.

«Serieskiter» har terrorisert golfklubb i ti år

I 2005 fant greenkeeperne ved Stavanger Golfklubb for første gang menneskeavføring og toalettpapir i to golfhull. I år feirer «Dridaren» tiårsjubileum. Favorittstedet for avlevering er hull tre.

Annonse
Annonse
Stavanger

Historien om personen som i år kan feire tiårsjubileum er så vanvittig at den er vanskelig å tro. Det finnes nemlig en person som opp til flere ganger i uken rett og slett setter seg ned og gjør sitt fornødne på strategiske plasser ved Stavanger Golfklubb.

Kenneth Tennfjord har fått i oppdrag å tømme de provisoriske septiktankene.

– Den siste tiden er det tydelig at favorittstedet er på den lille stien opp mot hull tre. Hull fire har også vært hyppig brukt, sier Tennfjord til RA.

Han synes lite om tømmejobben han må gjøre om morgenen.

– De første årene var avføringen relativt hard, men konsistensen har endret seg. Enten spiser vedkommende avføringsmiddel før han gjør fra seg, eller så er kanskje ikke kostholdet det beste, sier Tennfjord.

Toalettpapir

Vedkommende som skiter planlegger tydelig sine toalettbesøk. Den personlige hygienen er det lite å utsette på.

– Den hittil ukjente personen har alltid med seg toalettpapir. Problemet er at han lar det ligge igjen med avføringen. Det ser ikke bra ut, sier han.

Saken fortsetter under bildet.


Greenkeeper Frode Jørmeland forteller at de for første gang fant bæsj i to av hullene like før NM i 2005. Siden den gang har hyppigheten eskalert.

– Heldigvis for spillerne ble avføringen den gang oppdaget før den første gruppe slo ut, og det er en stund siden personen har gjort fra seg oppi koppen. Nå finner vi som oftest ekskrementene ved utslagsstedene, like inntil turstien som går rundt, sier han.

Leverer om natten

Jørmeland forteller at selve avleveringen skjer om natten. Enn så lenge er mannen ikke observert.

– Vi antar at dette dreier seg om en mannsperson. Det vi finner er liksom for massivt til å komme fra en dame, humrer Frode Jørmeland til RA.

Mange forsøk

I jakten på å sette en stopper for disse rutinene monterte Stavanger Golfklubb opp to lyskastere ved de to mest benyttede stedene. Tanken var at lampene med bevegelsessensorer skulle skremme den trykkeglade bort. Det gikk ikke som planlagt.

– Personen som skiter klatret faktisk høyt opp i et tre like ved utslagsstedet. Han ålte seg langt ut på en gren og demonterte like godt hele lampen. Hvordan han klarte det kunststykket uten å slå seg fordervet er en gåte. Selve monteringen var nemlig vanskelig å gjennomføre. Vi brukte kraftige løsninger. Det betyr at han er god til å behandle verktøy, sier han.

Ifølge Jørmeland var det trolig langt verre for «Dridaren» å nå opp til lyskasteren ved hull fire. Den stammen har ikke grener å klatre i.

– Der er det også en stund siden han har gjort fra seg. Vi har gitt ham kallenavnet «Dridaren», sier Jørmeland.

Nesten tatt

Daglig leder i Stavanger Golfklubb, Steinar Fløisvik, forteller at den ukjente nesten ble tatt for noen år tilbake.

– På en tidlig duggmorgen observerte vi sykkelspor inne på banen. Fotsporene viste hvor han hadde tømt tarmene, og sykkelsporene forsvant samme vei tilbake. Ved den anledningen var vi nok veldig nære ved å ta ham på fersk gjerning, sier Fløisvik.

Tross ti år med «bæsjeterror» har ledelsen ikke anmeldt forholdet. De søkte i sin tid om lov til å sette opp et overvåkingskamera, men den ble avslått. Selv om historien grenser til det tragikomiske ser ikke Fløisvik på situasjonen som morsom.

– Det er ikke slik at vi sitter på kontoret og humrer av alle disse tilfellene. Vi skulle gjerne sett at vedkommende gikk på toalettet som de fleste andre, sier han.

Saken fortsetter under bildet.


Kun ukedager

Den daglige lederen har liten formening om hvem det er som driver på med den smått utrolige aktiviteten på nattetid.

– Vår tanke er at det kan være en som av ukjent grunn skulle bære nag til oss eller golfsporten. Alternativt kan personen ha en fetisj eller være mentalt tilbakestående. Vi vet rett og slett ikke, sier Steinar Fløysvik.

Kenneth Tennfjord som fjerner dritten avslører til slutt en interessant informasjon.

– Han skiter kun på ukedagene. I helgene har jeg aldri funnet skit på golfbanen, sier Tennfjord.

Annonse