Stavanger

Sambainjeksjon som gir Brodd håp

Brodd–RIL 3–0. Samba, fart og litt magi fra Jefferson Lindal (20) tente et nytt håp om overlevelse for Brodd i 3. divisjon da laget behøvde det som mest.

Av: Espen Iversen og Eirik Sergio Auklend

Lenge så det ut til at bunnoppgjøret Brodd–Randaberg skulle bli av den jevne sorten. Begge lagene stanget mot motstanderforsvarene gjennom 1. omgang, og lite tydet på at noe spesielt var i gjære.

I pausen skrudde norskbrassen Jefferson Lindal på sambamagien. Det avgjorde kampen på Midjord.

To mål og en assist, i en så viktig kamp, mot et sjokkskadd Randaberg-forsvar, lar seg høre.

– Jeg er en spiller som liker å spille med frihet, og det gjorde jeg i dag, sier Lindal til RA.

Endret kampen

Like etter pause mottok Lindal en kort corner fra Petter Olsen Haukali og slo inn mot pannebrasken til Daniel Hadland. Brodd ledet 1–0, men det var ikke slutten på sambashowet.

Etter 78 minutter smalt det igjen fra Lindal. Han fikk ballen ute til venstre, danset med ballen og pisket den inn ved første stolpe – hvor keeper Paulsen fomlet den inn.

Så satte han punktum etter 84 minutter med å ta ballen med seg fra venstre kant og skru læret elegant inn i det lengste hjørnet.

– Jeg føler jeg kan utvikle meg her i Brodd. Tidligere har det ikke vært så enkelt der jeg har vært, men her føler jeg meg komfortabel.

Får vokse

Lindal har ikke hatt den enkleste veien å gå i sin unge karriere. Viking prøvde å lage en storspiller ut av «brassen», men fikk det ikke til. Sandnes Ulf og daværende juniorsjef Antonio da Silva så også et potensial i ham.

Magien hans mot RIL gledet hans nåværende trener Kristian Sørli.

– Vi trengte virkelig denne seieren. Klubben har et uttalt mål om å gå for en topp fem-plassering, samtidig som dette er en meget tøff avdeling. Når vi ikke det målet, skal vi i det minste utvikle oss på veien, sier Brodd-treneren.

Kunne ikke tape denne

Tidligere Viking-spiller Julian Veen Uldal erkjenner at tapet mot Brodd kom svært ubeleilig etter en god seier mot Vardeneset sist for RIL.

– Det var vel egentlig en kamp vi ikke hadde råd til å tape. Samtidig er Brodd borte alltid en vanskelig oppgave, sier han til RA.

For om Randaberg skal unngå nivå fem neste år bør de starte langspurten snart. Laget står med kun syv poeng så langt.

– Vi gjorde en svak kamp og slet med å etablere oss før pause. Etter scoringen til Brodd åpnet det seg opp. Vi måtte fram, sier spilleren – som kun er med RIL ut juli før han skal ut for å studere.