Stavanger

Pedersen utlignet med sitt første Viking-mål

Viking leverte en taktisk glimrende kamp borte mot Odd i den første omgangen, men ut over i andre omgang tok Odd over i sommerheten i Skien. Helt på overtid dukket Patrick Pedersen opp og sendte sin første Viking-scoring i krysset.

Bilde 1 av 2

2.omgang:

90.min: Der blåser Trygve Kjensli av kampen, og Patrick Pedersen utlignet for Viking like før slutt med sin første scoring for klubben.

90.min: MÅÅL. 2-2. Patrick Pedersen. Abdi legger ballen tilbake til Pedersen, som curler ballen elegant i krysset. Glimrende avslutning.

88.min: Rafik Zekhnini og Samuel Adegbenro har en privat kamp om hvem som kan drible best, men ingen av driblefantene har funnet veien til nettmaskene enda.

80.min: Björn Daniel Sverrisson skyter i stolpen. Lang ball blir slått opp i Odd-boksen, og detter ned i beina på Sverrisson. Islendingen kjører en skuddfinte og skyter, men ballen blir blokkert. Sverrisson drar enda flere skuddfinter, og skyter nok en gang. Denne gang er det bare stolpen som står i veien for mål.

78.min: 2-1 til Odd. Odd får corner, og nok en gang blir ballen servert mesterlig innoversvingt midt i feltet. Der stiger Olivier Occean opp og knuser Karol Mets i hodeduellen. Ballen går ned i bakken og i mål, utagbart for Austbø.

60.min: Samuel Adegbenro går forbi Steffen Hagen, og blir lagt i bakken inne i 16-meterfeltet. Dommer Trygve Kjensli velger å ikke dømme straffe, men reprisene viser at Viking nok ble snytt for straffe ved den anledningen.

59.min: Jone Samuelsen byttes ut med Oliver Berg.

56.min: Adegbenro setter fart på, og driver opp langs midten. Fra omlag 25 meter sender han avgårde et skudd, som går et lite stykke utenfor.

54.min: Midtstopper Fredrik Semb Berge får ballen på 30 meter, avanserer et par-tre meter og dundrer løs. Ballen suser ned i korthjørnet for Iven Austbø, og sørger for at det nå er uavgjort igjen i Skien. Et godt skudd av Semb Berge, men kanskje noe passivt av Iven Austbø.

49.min: Iven Austbø med en sterk redning på hodestøtet til Oliver Occean. Odd får corner, og ballen finner Occean midt inne i feltet. Austbø er egentlig litt på bærtur, men plukker frem en strålende reaksjonsredning på Occeans heading.

46.min: VIking tar avspark, og vi er i gang igjen med de siste 45 minuttene.

1.omgang:

45.min: Andre Danielsen legger inn til Abdi, som header ballen høyt over. Sekunder senere blåses det for pause, og det er Viking som går til pause med ledelse. Odd har hatt ballen mest, men ikke skapt allverden, og Viking har vært farlige på overganger. Det var også på en overgang målet kom, da Kristoffer Haugen løp oppover venstrekanten sin og la ballen inn i midten. Den første duellen endte uavgjort, før Abdisalam Ibrahim var raskest i oppfattelsen og flikket inn ledermålet.

– Det er lenge siden jeg scoret mål sist, så det var på tide. Jeg vet ikke helt hva som skjer, men jeg får ballen i mål på et vis. Vi følger planen veldig godt, og følger vi planen like godt i andre omgang tar vi tre poeng, sa Ibrahim til TV2 i pausen.

44.min: Fredrik Nordkvelle er frempå igjen. Denne gang sender han et skudd i stolpen, etter å ha brent av et rapt skudd fra en trengt posisjon.

40.min: MÅÅÅL. 1-0 til Viking. Haugen kombinerer fint med Kronberg på kanten, før han slo ballen opp på markert mann. Den første duellen endte uavgjort, men Abdisalam Ibrahim var raskest på returen og sendte ballen inn bak Rossbach med en frekk flikk. Flott mål.

38.min: Viking vender spillet flott, og får ballen til Adegbenro. Han drar av en mann og skyter, men skuddet blir blokkert. Tilslutt ender det med corner, som finner veien til Odd-keeper Sondre Rossbach.

32.min: Zekhnini kommer seg løs fra Danielsen på kanten, og kommer mot Austbø. Unggutten får ballen litt langt foran seg, og får bare pirket ballen mot mål. Austbø har god kontroll på den avslutningen.

24.min: Fredrik Nordkvelle får en enorm mulighet til å sende Odd i føringen. Finter av den ene etter den andre av Viking-spillerne, men holder skuddet inne. Kantspilleren får flere muligheter til å avslutte, men blir tilslutt jaget ned av Viking-forsvaret.

22.min: Björn Daniel Sverrisson prøver seg på et skudd, men det blir stoppet av Odd-forsvaret. Ballen detter ned i beina til Claes Kronberg, men også hans forsøk blir blokkert av Odd-muren.

17.min: Odd har koblet grepet på kampen, og triller mye ball uten å komme til de helt store sjansene. Viking blir løpende mye i mellom i varmen for øyeblikket.

10.min: Odd Grenland har vært friskest i starten av kampen, og har skaffet seg corner. Hjørnesparket blir slått på bakerste stolpe, mot Fredrik Semb Berge, men ballen faller til slutt til Riku Risku. Men finnen får ikke noe kraft bak avslutningen, og Iven Austbø har kontroll på ballen.

1.min: Odd tar avspark i Skien. Hjemmelaget med en lur ball gjennom forsvaret til Viking, men Iven Austbø er ute og fanger ballen før Viking-dödaren i Stavanger, Rafik Zakhnini.

Før kamp:

På grunn av økonomien kan Kjell Jonevret bare ta med seg 16 mann på bortekamper, og dermed sa Viking-treneren til RA før helgen at det ikke kom noen spesielle overraskelser i laguttaket. Men svensken har likevel kommet med et par spenstige varianter i dagens laguttak, deriblant Julian Ryerson og Mathias Bringaker.

Samuel Adegbenro kommer tilbake fra suspensjon, og går som ventet rett inn på laget. Noe som kanskje ikke var helt ventet, er at Mathias Bringaker starter alene på topp. Danske Patrick Pedersen har ennå ikke scoret mål, men får mye skryt for sin gode førsteforsvarsjobb, men blir altså plassert på benken i toppkampen mot Odd i Skien.

Joackim Jørgensen er Viking-spilleren som ikke er med i dag, og blir erstattet av Michael Haukås i midtforsvaret. Det gjør at Claes Kronberg går inn på sentral midtbane, med Björn Daniel Sverrisson og Abdisalam Ibrahim. På topp får Bringaker med seg Adegbenro og Julian Ryerson på kantene.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – André Danielsen, Michael Haukås, Karol Mets, Kristoffer Haugen – Abdisalam Ibrahim, Björn Daniel Sverrisson, Claes Kronberg – Samuel Adegbenro, Mathias Bringaker, Julian Ryerson.

Benken: Pål Vestly Heigre, Tor Andre Skimmeland Aasheim, Patrick Pedersen, Usman Sale.