Stavanger

Oilers vant toppkampen mot Sparta 3-0

Stavanger Oilers tok et langt steg mot seriegull ved å slå Sparta 3-0 i DNB Arena lørdag. Mål av Rudolfs Balcers, Christian Dahl-Andersen og Stian Høygård sikret seieren for Oilers.

Bilde 1 av 5

3.periode:

60.min: Stian Høygård punkterer kampen ved å sette pucken i åpent bur. Nå lukter det seriegull av Stavanger Oilers.

58.min: Sparta har tatt ut keeper, og tatt en 30 sekunders timeout. Oilers klarte seg av undertallet, og ser ut til å vinne toppkampen her.

54.min: CDA får to minutters utvisning for krysstakling.

50.min: Ti minutter igjen her i DNB Arena, av det som har vært en god kamp. Dion Knelsen er svært farlig for gjestene, som enda ikke er helt slått.

45.min: Stian Høygård med et godt skudd fra blålinjen, men Johansson i Sparta-buret er med på notene.

41.min: Den tredje perioden er i gang.

2.periode:

40.min: Der var midtperioden over, og Oilers leder 2-0 etter mål av Balcers og Dahl-Andersen. Oilers har hevet seg ett hakk i denne andre perioden, og har vært det beste laget. Soares har hatt et par enorme muligheter, og det samme hadde Knelsen, men ingen av gullhjelmene klarte å score. Det gjorde imidlertid CDA, da han fikk servert pucken rett foran mål av Andy Sertich. Midtveis i perioden ble Tommy Kristiansen og Victor Pannelin Borg sendt i garderoben for en heidundrande slåsskamp, og helt på tampen hadde Oilers to enorme muligheter i undertall. God underholdning om ikke annet her i DNB Arena i dag.

38.min: Oilers med to enorme mulighet i undertall nå. Først kom Josh Soares alene med keeper, men han valgte å sentre istedenfor å skyte. Pasningen var litt upresis, og seilte utenfor målet. Den ble plukket opp igjen, og inne foran mål var plutselig Henrik Solberg helt alene. Men heller ikke den solide backen klarte å trygge Oilers-ledelsen.

37.min: Mike Hoeffel fikk en nestenmulighet under overtallet, men traff ikke pucken rent. Dion Knelsen var nettopp alene med Holm, men Spartas gullhjelm klarte ikke å overliste Oilers-keeperen. Fikk en ny mulighet rett etter, men også forsøk nummer to ble reddet av Holm. Knelsen ble så dyttet med to strake armer av Stian Høygård, som fikk to minutter for krysstakling.

32.min: Spartas Fredrik Lystad Jacobsen fikk to minutter for krysstakling. Oilers i overtall.

28.min: Josh Soares får en god mulighet, men blir presset inn i stolpen. Tommy Kristiansen synes ikke noe om oppførselen til Sparta, og havner raskt i et ordentlig basketak med Spartas Victor Panelin Borg. Borg fikk fem minutter for roughing, mens Kristiansen endte opp med to minutter for krysstakling, og fem minutter for roughing. Begge sendes i garderoben, og er ferdige for kampen.

26.min: 2-0. Christian Dahl-Andersen øker Oilers' ledelse. Høygård sentrer til Sertich som drar seg ned langs venstresiden, og finner Dahl-Andersen inne foran kassa. Veteranen gjør ingen feil alene med keeper, og

25.min: Andy Sertich får fyrt avgårde et skudd fra ganske skrått hold. Anders Johansson redder greit.

21.min: Der var omsider den andre perioden i gang. Spillerne har vært på isen en god stund allerede, men droppen ble utsatt i påvente av at vannet på isen skulle fryse. Dommerne mente åpenbart at det var for mye vann på isen, og utsatte starten en fire-fem minutter.

1. periode:

20.min: Da var den første perioden over, og Oilers leder etter scoring av Rudolfs Balcers. Det har vært en jevnspilt periode, der Sparta absolutt ikke er ufarlige. Bortelaget har flest skudd, med 15 mot Oilers ti, og er med i kampen.

19.min: Henrik Malmström pådrar seg to minutters utvisning for holding, og vi er like mange mann på isen igjen. 1 minutt igjen av første periode.

18.min: Målscorer Rudolfs Balcers går inn i utvisningsboksen, og soner en lagstraff Oilers pådro seg fordi de hadde for mange spillere på isen.

17.min: Jevnspilt første periode. Oilers har et lite overtak, men Sparta er med i kampen for fullt. Bortelaget er farlige på kontringer, og duoen Palmebjörk og Knelsen hadde nettopp en god kontringsmulighet. Det er to spillere Oilers må passe på resten av kampen.

11.min: Oilers overlevde de to minuttene i undertall uten store problemer. Sparta hadde skudd på mål, men Holm tok seg av de alle sammen.

9.min: Stian Høygård får to minutters utvisning for hekting.

7.min: Det har vært en ganske jevn start her i DNB Arena. Sparta hadde to gode skuddmuligheter i løpet av det første minuttet, før altså Balcers sendte Oilers opp i ledelsen et par minutter senere. Høyt tempo verdig en toppkamp.

3.min: Oilers går opp i ledelsen. Scoring nummer 92, Rudolfs Balcers. Supertalentet fintet fint vekk en Sparta-spiller før han sendte pucken opp i krysset. Glimrende scoring av unggutten.

1.min: Kampen er i gang.

Før kamp:

Før dagens kamp mot Sparta skiller det altså åtte poeng mellom nummer én og to på tabellen, og avhengig av utfallet av kveldens kamp blir det altså enten en luke på elleve eller bare fem poeng. Lørenskog på tredje ligger også åtte poeng bak, men møter Vålerenga til dyst på Jordal Amfi samtidig som Oilers og Sparta gjør opp i DNB Arena.

Oilers må klare seg uten Mathias Trettenes til denne kampen, som blokkerte et skudd med foten under torsdagens kamp mot Frisk Asker. Det ble ikke konstatert noe brudd hos Trettenes, men han må likevel se kampen fra tribunen. Det samme gjør Peter Lorentzen, som fortsatt sliter med hjernerystelsen han pådro seg, og Philippe Cornet soner sin siste av tre kampers suspensjon.