Stavanger

Oilers vant fullt fortjent 6-4 over Storhamar

Oilers ledet komfortabelt 6-1 i starten av den tredje perioden, før de på ny klarte å skape litt spenning på slutten. To feil bytter førte til to tominuttere, der Storhamar scoret, men Oilers rodde seieren i land.

Bilde 1 av 2

3.periode:

60.min: Storhamar tok ut keeper de siste to minuttene, og slitne Storhamar-spillere klarte ikke å sette noen skikkelig trykk på Oilers i sluttminuttene. Dermed ender det med 6-4 seier til Oilers, som nærmest spilte hjemmelaget ut av egen hall de første to periodene. Den tredje perioden startet med et smell med mål etter 30 sekunder fra Eirik Salsten, men så reduserte Storhamar tre ganger etter at Oilers klarte å pådra seg to strake to minuttere for feil bytte på icing. Det skal ikke være mulig, men dermed klarte altså Oilers å skape litt spenning igjen etter en trygg 6-1 ledelse.

58.min: To minutter igjen nå, og selv om Oilers nok en gang klarte å gjøre det mer spennende for seg enn nødvendig tar de med seg alle tre poengene fra Hamar.

54.min: Oilers trykker på nå, og Dan Kissel får en god sjanse. Men amerikaneren skyter den rett på Östlund, som nok en gang gir retur. Men der er Storhamar-spillerne først på.

53.min: Peter Lorentzen kommer nok en gang alene med Östlund, men svensken vinner den duellen. Han gir imidlertid retur, og Kunes bommer rett og slett på pucken i det han skal sette den i det tomme buret.

51.min: Storhamars Mikkel Søgaard og Oilers Eirik Salsten får to minutter for roughing hver.

51.min: Oilers er fulltallige, og rir av det undertallet.

50.min: Peter Lorentzen stjeler pucken, og kommer alene mot Östlund, men den svenske sisteskansen redder Lorentzens forsøk.

49.min: Oilers får nok en to minutter, og denne gangen er det Magnus Hoff som får to minutter for slashing.

48.min: MÅÅÅL. 6-4. Det benytter Storhamar seg av på det groveste. Nytt godt overtallsspill av Storhamar, og det er Hampus Gustafsson som setter pucken i buret.

47.min: Oilers klarer å pådra seg nok en lagstraff for feil bytte på icing, og Storhamar får nok et overtall.

46.min: MÅÅÅL. 6-3. Storhamar reduserer igjen, denne gang i overtall. Petteri Nummelin skyter på direkten etter et skudd som går via vantet, men Smith redder det forsøket. Pucken går imidlertid rett ut til Jensen, som tar den på direkten og blåser inn nok en redusering for hjemmelaget.

44.min: Stavanger Oilers får to minutters lagstraff for å prøve å bytte på icing. Falk-Larssen soner den.

42.min: MÅÅÅL. 6-2. Storhamars tidligere NHL-proff Petteri Nummelin skyter, før Joachim Jensen styrer pucken over leggskinnet til Smith.

41.min: MÅÅÅL. 6-1. Igjen er det slurv i egen sone fra Storhamar, der Soares stjeler pucken og legger den ut til Salsten som setter sin andre scoring for dagen. Da var det over, om det var noen som helst spenning før perioden.

41.min: Kampen er i gang igjen, og det skal litt av en opphenting til fra hjemmelaget hvis dette ikke skal bli den siste perioden.

2.periode:

40.min: Der var midtperioden over. En periode Oilers vinner 3-1, og igjen er klart best i det meste. Det meste går bortelagets vei, og Oilers er også best i nærspillet og vinner alle 50/50-dueller. Søbergs mål der pucken spretter via en Storhamar-kølle og i mål viser at laget også har marginene på sin side, og da er det nærmest umulig å spille mot Oilers. Bør ha god kontroll på denne kampen, selv om Storhamar reduserte minutter før slutt i perioden.

39.min: Tommy Kristiansen skyter, men Östlund redder. Oilers beholder pucken, men Salstens skudd går utenfor mål.

35.min: Dan Kissel kommer alene med Östlund etter en forferdelig pasning fra Storhamar, men Östlund går seirende ut av den duellen. Like etter prøver van Guilder seg med et skudd, men det blir blokkert utenfor målet.

34.min: MÅÅÅL. 5-1. Alexander Reichenberg reduserer for Storhamar. Hjemmelaget presser på, og får til et skudd som Smith redder. Pucken havner bak mål, der Jensen kriger pucken ned til Reichenberg rett foran mål. Han lar seg ikke be to ganger, og hamrer pucken utagbart i nettmaskene fra kort hold.

34.min: MÅÅÅL. 5-0. Henrik Solberg fyrer fra blålinjen, og Östlund gir retur. Der er Peter Lorentzen raskest til å reagere, og det står 5-0.

33.min: Oilers kommer på en rask kontring, men Kristian Forsbergs skudd blir blokkert.

32.min: Storhamar skyter i stolpen. Zettergren er det som fyrer til, men den går i stolpen.

30.min: Alexander Reichenberg med en piruett foran Oilers-buret, men skuddet har Ruben Smith grei kontroll på. Samtidig får Søberg to minutter for slashing.

27.min: MÅÅÅL. 4-0 Oilers. Dan Kissel plukker opp pucken og fosser mot mål. Legger den ut til siden der Markus Søberg venter. Nykommeren skyter via køllebladet til en Storhamar-spiller og den går i en perfekt bue over Östlund i Storhamar-buret. Overkjøring fra Oilers nå.

26.min: De 4665 tilskuerne som har møtt opp til dagens kamp i CC Amfi i Hamar har sett en Eirik Salsten som har vært i kalasform. Tenute hadde nettopp en god sjanse, men Tommy Kristiansen forstyrrer Tenute slik at skuddet fyker godt utenfor.

24.min: MÅÅÅL. 3-0 Oilers. Eirik Salsten scorer med pappa og landslagstrener Thoresen på tribunen. Soares spiller seg nydelig ut, og finner Tommy Kristiansen midt på isen. Han setter fart på, og gir pucken videre til Salsten. Stjerneskuddet finter pasning og skyter, men Östlund redder. Salsten plukker opp returen og setter pucken i nettmaskene.

21.min: Midtperioden er i gang.

1.periode:

20.min: Der var første periode over, og Oilers går fullt fortjent til pause med en god ledelse. Oilers har vært det beste laget, selv om det har vært jevnt. Kunes ga Oilers ledelsen i det kampens første overtall ebbet ut, mens Sveum økte på en retur fra keeper etter en god prestasjon av Salsten.

20.min: Oilers er fulltallige, og leverer et meget godt undertall.

18.min: Blakseth Huse skyter, og Smith redder. Den tidligere Storhamar-keeperen gir en retur, og Spencer Humphries pådrar seg en to minutter for interference for å unngå baklengs. Viktig inngripen av Humphries der. Oilers i undertall.

16.min: Hampus Gustafsson med gullhjelmen drar seg innover i banen og fyrer løs fra god posisjon for Storhamar, og bare en kjemperedning av Smith hindrer baklengs.

15.min: Begge lagene er fulltallige, uten at det skjedde spesielt mye fire mot fire. Storhamar med et brukbart skudd, men med god redning fra Smith.

13.min: MÅÅÅL. 2-0 Oilers. Erik Salsten kommer alene med Östlund, som redder det første forsøket. Pucken spretter ut til Dennis Sveum som setter pucken i nettmaskene. Sveum får en krysstakling i ryggen av Tenute, som mistet pucken til Salsten i utgangspunktet. Tommy Kristiansen tenner til for å forsvare Sveum, men ender opp med å få utvisning for roughing, og det samme får Hampus Gustafsson. Fire mot fire.

12.min: Magnus Hoff med et skudd, men det går et stykke utenfor. Unggutten jobber imidlertid inn igjen pucken, slik at Oilers beholder trykket. Uten at de får til noe.

10.min: Tenute med et skudd som går rett på Holm.

9.min: MÅÅÅL. 1-0 Oilers. Tim Kunes gir Oilers ledelsen rett før overtallet går ut. Får pucken tversover og banker til. Ikke allverdens avslutning, men Kunes får sitt første mål i comebacket i Oilers-drakt. Van Guilder og Kissel får målgivende.

7.min: Dagens første utvisning er et faktum, og det er Joey Tenute som får to minutter for hooking. Oilers i overtall.

5.min: Høyt tempo i starten, men få store sjanser. Begge lagene har vært slurvete i pasningspillet til nå.

1.min: Salsten kommer til dagens første skudd, men får ikke helt dreisen på det og keeper har kontroll.

1.min: Pucken er droppet, og kampen er i gang i CC Amfi.