Stavanger

Oilers vant etter nervedrama

Oilers klarte det, de vant 5–4 borte mot Storhamar. Dermed står det 2–2 i kamper i best av sju-serien.

– I dag gjør blant annet Rudolfs Balcers en god kamp. Han scoret det siste målet og har i tillegg assist. Så er det jo kjekt å se at Josh Soares fortsatt leverer på godt nivå, sier trener Petter Thoresen til RA etter kampen.

Hele åtte ganger var Oilers i undertall mot Storhamar i søndagens kamp. Det koster mye ekstra krefter.

– Det er klart det gjør det, men jeg synes guttene virkelig gjorde jobben sin da. Nå skal vi ta dette med oss videre og gjøre det vi kan for å vinne hjemme tirsdag kveld, fortsetter Thoresen.

Inn mot nettopp den kampen ønsker Thoresen å se Oilers i førersetet etter fem kamper.

– Det er klart jeg vil det. Nå har vi vunnet to kamper på Hamar, mens vi har tapt begge hjemme. Det er uvanlig, men jeg håper vi skal ta kampen hjemme på tirsdag. Jeg har troen og håper vi skal være i førersetet etter neste oppgjør mot Storhamar. Enkelt blir det ikke, for Mjøs-laget er et godt lag som stadig blir bedre, slår Oilers-treneren fast.

Kampreferat:

Ja, dette gikk veien for Oilers. Kampen er ferdig og Oilers vinner 5-4 etter en høydramatisk kamp. Her var det full valuta for pengene til dem som møtte frem. Rudolfs Balcers blir matchvinner for Oilers. Dermed er det 2-2 i kamper.

Ny kamp spilles allerede på tirsdag i DNB Arena.

Utvisning på gang for Oilers. To minutter igjen å spille. Dan Kissel får to minutter i boksen. Drama!

Dette er spennende. Det gjenstår tre minutter. Får vi se Storhamar ta ut keeper år det nærmer seg sluttsignalet?

MÅL OILERS: Oliers har tatt ledelsen 5-4. Målscorer er Rudolfs Balcersx, og det gjhenstår bare 3:53 av kampen.

Oilers har nå bare fem minutter på å avgjøre dette før perioden er ferdig. Blir det 4-4 blir det forlenget spilletid.

På tribunen spilles og synges det russiske sjømannsviser. Vi er mer interessert i kampen.

Det gjenstår 8.30 av tredje periode.

I øyeblikket; en aldri så liten reklamepause.

Det er i underkant av ti minutter igjen. Dette blir trolig spennende helt inn. Klarer Oilers å dra dette i land ?

Nære for Oilers. Johannesen klarer nesten å score, men keeper får kontroll.

Det gjenstår 12.03 av tredje periode. I øyeblikket er det hjemmelaget som er best. Vi satser på at Oilers kommer tilbake.

Oilers er fulltallige.

Voldssomt press fra hjemmelaget nå. Oilers lever farlig. Hjemmelaget har fått opp farten og skaper problemer for Oilers.

Larriveè avslutter for hjemmelaget. Oilers klarerer.

Det er ny utvisning på gang. Oilers-spiller Dan Kissel får to minutter . Det passer Oilers dårlig.Tid: 5.05

MÅL STORHAMAR, 4-4, og det skjer i overtall.  Christian Larriveè scorer sin andre for dagen. 16.26 igjen å spille.

Det er sjette gang Storhamar er i overtall i denne kampen. De har enda ikke scoret.

Utvisning til Høygård hos Oilers. Det er spilt i 2:30 av siste periode.

MÅL OILERS: Christian Dahl-Andersen setter pucken bak Storhamars keeper. Hjemmelagets keeper med en skikkelig brøler viser tv-bildene. Da står det 3-4.

Det er forresten over 6100 tilskuere på plass i ishallen på Hamar. Imponerende!

Da er vi i gang med tredje periode. Storhamar og Zettergren best i gang med en mulighet for hjemmelaget.

Det nærmer seg dropp av den tredje perioden på Hamar. Det står 3-3 mellom Storhamar-Oilers. Det blir spennende.

Da er den andre perioden ferdig. Den ender 3-1 til hjemmelaget og dermed står det 3-3 etter to perioder. Storhamar slo altså tilbake. Det blir en uhyre spennende 3.periode. Det står 15-16 i skudd.

Her det et aldri så lite slagsmål på gang. Det gjenstår 1:34 av perioden. Mange spillere innblandet. Det ender med to utvisninger. Oilers, Stian Høygård, og Storhamars Hampus Gustafsson.

Oilers holder unna med en spiller mindre for øyeblikket. Gjesntår 37 sekunder av utvisningen.

Det gjenstår fem minutter av perioden. Jacob Berglund var nære å sette 4-3 til hjemmelaget, men klarer det ikke. Oilers lever farlig.

Storhamar har tatt mer over og har altså scoret tre ganger i denne perioden. Snakk om forvandling. Stemningen stiger naturlig nok i CC Amfi.

MÅL STORHAMAR. 3-3: Christian Bull kommer rett fra utvisningsboksen og scorer på en flott scoring. Det er uavgjort på Hamar. Det gjenstår vel seks minutter av andre periode. Dette blir mer spennende enn det så ut som.

41 sekunder gjenstår av utvisningen. Oilers var forholdsvis nære ved Soares, men pucken snappes.

Da får vi se om Oilers klarer å få til noe med en mer på isen.

Utvisning for hjemmelaget. Det er Christian Bull som setter seg i utvisningsboksen, for tripping.

Det er spilt i ti minutter av midtperioden. Storhamar klarte heller ikke i denne overtallsperioden å score.

Ny utvisning til Oilers. Denne gang er det CDA, Christian Dahl Andersen som må sette seg i to minutter. Slashing.

Oilers holder unna i undertall. Storhamar klarte ikke å score.

For de fotballinteresserte: Sandnes Ulf spiller mot Ull/Kisa i serieåpningen akkurat nå. Etter ti minutter står det 0-0.

Utvisning til Oilers. Tommy Kristiansen får to minutter. Spilt i 4.30 av andre periode.

MÅL STORHAMAR, 2-3:  Det skjer fort her nå. Hampus Gustafsson scorer og reduserer til 2-3.

MÅL OILERS: Bare sekunder senere. Oilers opp igjen i to-målsledelse. Det står 3-1 til gjestene etter at Stian Høygård fikser scoring. Godt spill og assist fra Balcers og Johannesen.

MÅL STORHAMAR: Drømmestart for hjemmelaget i andre periode. Storhamar vinner en dropp, og det er Christian Lerriveè som reduserer til 1-2.

Storhamar friskere med nå. Skudd, rett i fanget på Ruben Smith. Mikael Zettergren med periodens første mulighet.  Spilt i 50 sekunder.

Andre periode er straks i gang. Det blir spennende å se om Oilers fortsetter å kontrollere dette, eller om hjemmelaget våkner til den andre perioden.

Petter Thoresens sønn, Patrick Thoresen sier til TV2 at Oilers leder fortjent etter den første perioden. Det har han rett i.

Der er første periode ferdig. Oilers leder 2-0 og har hatt meget god kontroll mot et tamt hjemmelag.

Ingen scoring i overtall for Oilers.

Storhamar med en spiller for mye på isen. Da blir det to minutters utvisning som sones av Zettergren. Gjenstår 2 minutter.

Det gjenstår 2:48 av perioden. Det er foreløpig stopp i spillet.

Det kan se ut som det gikk i nesa på Kristiansen. Det er blod på isen viser tv-bildene.

Skade: Tommy Kristiansen får en smell i nesa etter at han ble truffet av en kølle. Får behandling på isen.

Der var Storhamar fremme på en skikkelig mulighet. De var nære å redusere. Mikael Zettergren makter imidlertid ikke å score.

Det gjenstår 4 min og 30 sekunder av første periode. Oilers med god kontroll.

Oilers vinner omtrent alle droppene som har vært i kampen. De viser med andre ord styrke.

Det er stille i CC Amfi. Hjemmelaget henger ikke med på notene i øyeblikket.

MÅL Oilers. Det står 2-0 til Oilers. Josh Soares scorer, og assisteres av Henrik Solberg. Det gjenstår 9.30 av første periode.

Det hagler med utvisninger på Hamar. Nå er det Storhamar som får seg en tur i boksen. Martin Blakseth Huse får to minutter. Det er nå spill 4-3, fordel Storhamar.

Nok en utvisning for Oilers. Tripping på Dennis Sveum. Tre ute for Oilers

Ny utvisning for Oilers, bare sekunder etter den forrige. Nick Bruneteau må ut i to minutter for holding.

Det er spilt i åtte minutter og her er det kampens første tur i utvisningsboksen for to spillere, en på hvert lag. Hampus Gustafsson for Storhamar og  Kristian Forsberg, Oilers.

Hjemmelaget har til nå ikke hatt noe foran Oilers mål. Ingen skudd notert i protokollen. Oilers med tre skudd.

Det er omtrent fullsatt i CC Amfi, og en del tilreisende er det også som større bortelaget Oilers.

3 min: Oilers nære 2-0, men Petter Lorentsen klarer ikke å sette pucken bak keeper.

MÅL: 44 sek: Oilers har tatt ledelsen 0-1. Tommy Kristiansen styrer pucken inn bak Storhamars keeper. Fantastisk åpning av Oilers. Dennis Løvold Sveum får assist på scoringen.

Da er det straks dropp på Hamar. Lagene er klare for 3 x 20 min hockey.

Kampstart er klokken 17.00 og vi skal gi deg høydepunktene fra oppgjøret. Det er ventet omtrent fullt hus på Hamar, eller i CC Amfi som hallen nå heter. Det vil si godt over 5000 tilskuere.

Josh Soares er Oilers' «poengkonge» i sluttspillet med  4+6=10 poeng.