Stavanger

Oilers med solid seier – vant 6-1 mot Manglerud/Star

Oilers er på god vei mot semifinale i sluttspillet etter en bra gjennomføring mot Manglerud/Star. 6-1 sto det på tavla da lyset ble slukket i Manglerudhallen.

Av: Per Thime

– Jeg synes vi gjør en godt gjennomført kamp hvis vi ser bort ifra noen deler av kampen, sier assistent- og påtroppende Oilers-trener Pål Gulbrandsen til RA etter kampslutt.

SE OGSÅ: «Hockeysnakkis»: Derfor blir M/S stadig bedre

Det var nemlig hjemmelaget som tok ledelsen 1–0 i første periode. Markus Bilstad Pedersen satte pucken bak Oilers’ keeper. Det varte imidlertid ikke lenge. Først var det Andy Sertich som utlignet før unggutten Johannes Johannesen sørget for 2–1-ledelse i powerplay.

M/S ledet

– Han var der igjen og gjør nok en bra kamp for oss. 2–1-scoringen gjør han på godt vis, sier Gulbrandsen.

Det stoppet ikke der, for i overtall scoret Kristian Forsberg slik at Oilers hadde en betryggende 3–1-ledelse etter første periode.

Andre perioden ble det   «bare» scoret én gang. Phillippe Cornet nettet for Oilers.

– Det var egentlig en litt merkelig periode, for vi viser mye bra spill, men scorer bare det ene målet. Vi har mange skudd på mål, men; M/S klarer seg med det ene baklengsmålet, sier Gulbrandsen.

Nærmer seg semifinale

Det er ikke mange som tror at Oilers skal feile. I tredje periode ble det ytterligere to scoringer slik at de vant 6–1. Neste kamp er allerede tirsdag hjemme i DNB Arena.

– Det er ikke over ennå, men vi skal gjøre vårt for at det ikke skal spilles mer enn det vi må, Det betyr at vi selvfølgelig ønsker å avgjøre dette så tidlig som mulig.

Det betyr at det allerede på torsdag kan være klart. Da spilles den fjerde kampen i Oslo.

– I første omgang ser vi fram til morgendagens kamp. I dag tar vi med oss at vi hevet oss flere hakk, det skal vi ta med oss inn mot neste kamp. I dag er det en lagseier hvor vi ikke framhever noen, men hele laget.

Se kampreferat under:

Hjemmelaget tok ledelsen 1-0, men Oilers slo tilbake og vant kampen hele 6-1. Kamputviklingen ser du mer av under her.

MÅL: 1-6, og da er det helt sikkert i boks. Oilers feier hjemmelaget av egen is. Mathias Trettenes er målscorer, assist av Larsen Mostue.

* Det har ikke vært folksomt i de to utvisniongsboksene. Nå blir den ene imidlertid besøkt av M/S-spiller Per Kristian Personn, for hooking. Det gjenstår 3.20

* MÅL: 1-5: Og der satt den endelig for Oilers igjen. Denne gang er det Josh Soares som scorer. Sertich og Balcers får assist på scoringen.

* Det gjenstår åtte minutter å spille. Oilers leder med tre mål, og dette ser ut til å gå veien.

* I andre periode hadde Oilers 13 skudd mot mål. I denne perioden har hjemmelaget ti, mens Oilers bare har et fattig skudd. Pussig utvikling. Da er det bra å ha en god keeper bakerst som stenger buret.

* Oilers kommer ikke til skikkelige avslutninger - har ikke notert et skudd i denne perioden.

* Utvisning for Oilers igjen. Svein Petter Falk-Larsen, to minutter for slashing.

* Foreløpig har hjemmelaget vært giftigst foran mål. Tre skudd sendt i retning Oilers målvakt - som holder rent i 3. periode, foreløpig.

* Oilers med for mange spillere på isen. Unødvendig utvisning som sones av Petter Røste Fossen.

* Da er tredje og siste periode i gang.

* Da er også den andre perioden ferdig. Dette har Oilers kontroll på. "Bare" en scoring i andre periode, men det står solide 4-1 til gjestene fra Stavanger.

* Manglerud/Stars keeper har stengt buret kan det se ut som. Men, betryggende ledelse for Oilers.

* Det gjenstår seks minutter av 2. periode.

* Oilers har trykket i Oslo, men har ikke scoret flere ennå. Hjemmelaget henger ikke på greit i øyeblikket. De står med et skudd i denne perioden, mens Oilers har fyrt av 12.

* Hjemmelaget henger ikke med, de har tatt time-out for å snakke om hva de må gjøre. Oilers står med fem skudd så langt i perioden. M/S har ikke noen mot mål, ennå.

* MÅL, 1-4!  Vi hadde ikke før lagret det siste før Oilers kommer på besøk i M/S sin sone. Phiippe Cornet er sist på pucken, assist CDA og Sertich. Dette ser bra ut folkens. Det gjenstår nå 15.17 av persioden.

* Oilers best i gang i andre periode. Det er notert to skudd, ved Kristian Forsberg og Nick Bruneteau. Det er spilt i tre minutter.

** Da er andre periode i gang. M/S-spiller Truls Tvedten har allerede fått seg to minutters hvile, i form av utvisning.

* Første periode er ferdig og Oilers har kommet godt i gang. Laget leder 3-1 og er på god vei mot sin andre strake seier mot M/S. Skuddstatistikken er det derimot hjemmelaget som leder, 8-6. Målene er derimot det viktigste.

* To utvisninger i denne perioden, begge til hjemmelaget, ved Anders Tangen Henriksen og Bryce Reddick.

* Det gjenstår fire minutter av første periode. Oilers har bra kontroll i øyeblikket.

* MÅL OILERS:  1-3. Der scoret sannelig Oilers igjen. Inne i en god periode. Denne gang er det Kristian Forsberg som setter pucken i mpål, assistert av CDA, Christian Dahl Andersen.

* MÅL, 1-2 Johannes Johannessen sender Oilers i ledelsen. Det gjenstår nå vel seks minutter av første periode.

* MÅL, 1-1 Andy Sertich. Der sitter den for Oilers, og dermed er det like langt i Manglerudhallen.

MÅL, 1-0 Markus Pedersen, M/S

* Kampen i Manglerudhallen er i gang. Det er spilt i vel fire minutter, stillingen er fortsatt 0-0.