Stavanger

– Norges Toscana

Kjøttvarer fra Rogaland fikk nasjonal heder fredag.

Seks lokale matprodukter får nasjonal anerkjennelse.

– Rogaland har alt som skal til for å bli Norges svar på Toscana. Arbeidet som gjøres med å få fram matspesialiteter står det respekt av. Med en skinke fra Suldal som ypper seg mot parmaskinken, og produkter av gris som absolutt er blant det beste jeg har smakt av svinekjøtt, er det på tide å snakke litt ekstra høyt om matfylket Rogaland, sa direktør Nina Sundqvist i Matmerk da Skinka frå Suldal og fem svinekjøttprodukter fra Prima Jæren ble hedret fredag.

Den uavhengige fagjuryen som valgte ut de seks produktene ledes av fylkesmann Lars Sponheim. Omtrent en tredjedel av de som søker om å bli vurdert opp mot Spesialitet-garantien kommer ikke gjennom nåløyet. Fra før har Rogaland ti matvarer i elitesserien, fra Aronia Jæren, Voll Ysteri, Iskremgarden og Mikals Laks.

– For meg er Rogaland selve matfylket, og det gleder meg stort at fagjuryen for Spesialitet-merket var så enige om og begeistret for akkurat disse produktene, sa fagjurymedlem Harald Osa.

Han sto for den offisielle utdelingen under arrangementet.

Mer fra Dagsavisen