Stavanger

Lei av gjengrodde trafikkfeller

Trafikkskilt gror igjen, farlige kryss blir enda farligere og stikkveier forsvinner fra bilistenes synsfelt. Arnt-Heikki Steinbakk oppfordrer folk til å finne fram sag og hekksaks og ta ansvar for nærmiljøet.

Bilde 1 av 2

Følg RA på Facebook og Twitter!

Fra huset i Rødknappveien har han nærmest daglig observert farlige trafikksituasjoner i krysset mellom gang- og sykkelstien fra Rødknappsvingene og Myrveien. Det er mange barnefamilier i området og en privat barnehage holder til like ved.

LES OGSÅ: Slik blir holdeplassene langs bussveien

– Bilistene ser ikke den kryssende sykkelstien og «Barn leker»-skiltet er helt gjengrodd, sier Steinbakk, usikker på hvem som har ansvaret for å rydde vegetasjonen.

– Hvis skiltet er satt opp av en velforening, mener kommunen at det er opp til dem å holde vegetasjonen ned rundt skiltet. Uansett hvor ansvaret ligger, jeg vil be om en sak på dette, slik at vi får klarhet i hvordan slike situasjoner skal løses, sier Steinbakk, som er Aps fraksjonsleder i kommunalstyret for miljø og utbygging (KMU).

– Kan ikke vente

Inntil en slik sak foreligger, valgte Steinbakk bokstavelig talt å ta sagen i egne hender.

LES OGSÅ: Leveringskaos ved Bjergsted barnehage

– Jeg kunne ikke sitte og se på dette lenger. Dette er en trafikkfelle, og det finnes slike overalt. Jeg oppfordrer velforeninger og borettslag til å ta en sjekk i nabolaget sitt. Rydd unna vegetasjon, slik at trafikkbildet blir mer oversiktlig, er rådet fra Steinbakk.

Han legger også til at overgrodde hekker er et stort problem.

– Nå er rette tiden på året å gjøre noe med det. Kanskje er våren den farligste tiden når det kommer til dette. Trærne har stått nakne hele vinteren – og plutselig er det gjengrodd. Det kommer veldig brått på, mener Ap-politikeren.

Han ber kommunens innbyggere om å bruke varslingstjenesten til Stavanger kommune, VOF (varsle om feil). Der kan du melde fra om farlige hekker og gjengrodde skilt.

Og det er det mange som gjør. Ifølge trafikkansvarlig i Stavanger kommune, Johan Gismervik, er det nærmest en fulltidsjobb å sende ut klippevarsel til huseiere.

– Vi har folk som jobber med dette hele tiden. De aller fleste er flinke til å klippe når vi ber dem om det. Problemet er hvis meldingen går til en leietaker og beskjeden aldri går videre til huseier, sier Gismervik.

LES OGSÅ: Skolepolitikere refser Sunde-foreldre

Kommunens folk har ikke lov til å ta seg til rette på andres eiendom.

– Hvis vegetasjonen vokser langt utover tomten, kan vi fjerne det. Ellers må vi opprette dialog med huseier. Oppfordringen er: hold hekken nede, sier han.

Etterlengtet rydding

Mens Arnt-Heikki Steinbakk svinger hekksaksen, kommer nabo Trine Larsen og datteren Lise forbi. Hun har meldt fra til kommunen om villniset flere ganger.

– Det er godt at noen tar ansvar, sier hun takknemlig til Steinbakk.

LES OGSÅ: FAU: – Skoleveien på Sunde er kaotisk og livsfarlig

Mer fra Dagsavisen