Stavanger

Kissel punkterte kampen med 6-3 i åpent bur

Oilers avgjorde langt på vei kampen med to scoringer på syv sekunder midtveis i den første perioden, men slapp seg litt vel nedpå de to siste periodene. Etter to kjappe LIK-reduseringer dempet Kissel det lille som skulle være av nerver med sin 6-3 scoring.

Bilde 1 av 2

3.periode:

60.min: Der var kampen over, og Oilers tar en helt fortjent seier. Etter en meget god første periode, sovnet laget litt hen i midtperioden som endte 1-1. Lillehammer prøvde å skape litt spenning i kampen igjen i den tredje perioden med to reduseringer, men Dan Kissel punkterte kampen med 6-3 i åpent bur. Oilers klart best når laget var påskrudd, men senket seg litt vel mye i de siste to periodene, men gjorde det som skulle til for å ta nok en seier.

60.min: MÅÅÅL. 6-3. Dan Kissel punkterer kampen med sin andre scoring for kampen, denne gang i åpent bur.

59.min: Brett Cameron får to minutter for hekting, til stor jubel fra tribunen.

57.min: MÅÅÅL. 5-3. Ny redusering for Lillehammer. Anders Grönlund får tid til å finsikte kanonen, og skyter inn nok en redusering fra distanse. Oilers skal likevel ha god kontroll på dette. 3570 tilskuere er på plass i DNB Arena i dag.

55.min: Eirik Salsten får to minutter for tripping.

55.min: Svein Petter Falk-Larsen får en mulighet alene med keeper, men fra litt skrått hold setter unggutten pucken rett på Bengtsberg.

54.min: MÅÅÅL. 5-2. Ny redusering fra bortelaget Lillehammer. Like etter Oilers skjøt ned dommeren, fant pucken vei til Stian Nystuen som dro seg utover i banen og skjøt pucken over skulderen til Holm og i mål.

54.min: Stor mulighet for Soares alene foran mål, men storscoreren klarer ikke å finne veien til nettmaskene denne gangen.

52.min: Oilers er fulltallige, uten at LIK fikk til noen verdens ting.

50.min: Tommy Kristiansen får to minutter i fryseboksen for holding.

48.min: Robin Haglund har kommet inn for sitt første bytt i Oilers-drakt, og var nærme å få kølla på pucken foran mål. Den andre debutanten Emil Nyhus har vært en del på isen i denne kampen allerede.

46.min: En av dommerne går ned for telling, og må ha tilsyn. Kommer seg etterhvert på beina og inn i utvisningsboksen.

44.min: Elias Bjuhr kjemper seg til en skuddmulighet, men setter pucken rett på Holm. Hoff er nærme å sette en retur i mål for Oilers på andre siden like etter.

41.min: Det som etter alle solemerker blir den siste perioden her i DNB Arena i dag, er i gang. Det skal nemlig veldig mye til for at Oilers skal rote det her til nå.

2.periode:

40.min: Oilers leder fullt fortjent med fire mål i denne kampen, etter den forrykende første perioden. Midtperioden har gått noe roligere for seg, og begge lagene har scoret ett mål hver. Oilers ser ut til å kontrollere inn denne kampen, og har skrudd ned tempoet et par hakk, på samme måte som de har skrudd ned temperaturen i hallen et par hakk for å spare strømkostnader.

40.min: Humphries skyter fra blå, håper på styring, men pucken går rett på keeper.

35.min: Oilers' Daniel Rokseth får to minutter for tripping. Sender en LIK-spiller inn i buret til Henrik Holm.

34.min: MÅÅÅL. 5-1 Oilers. Det varte ikke lenge, da Oilers scoret bare sekunder ut i overtallsspillet. Tommy Kristiansen setter den inn nede ved korthjørnet for keeper. Assistert av Salsten.

34.min: Lillehammers Christian Fosse får to minutter for holding, og Oilers spiller i overtall.

32.min: Brett Cameron får en gylden mulighet, men setter pucken rett på Holm fra meget godt hold. Dan Kissel kommer seg helt ned til Bengtsgbergs mål, og fyrer den via tverrligger og ut på banen igjen. Nok en stor mulighet for LIK rett etterpå, men igjen er Holm godt nede og redder en ny baklengs. Dermed rir Oilers av nok et undertall.

31.min: Spencer Humphries får to minutters utvisning for krysstakling.

30.min: MÅÅÅL. 4-1. Lillehammer reduserer. Bortelaget kommer seg inn bak mål, og Joachim Fridtjov Jensen legger pucken ut igjen rett foran mål. Der står Fredrik Dahl, som hamrer den inn bak Henrik Holm i Oilers-buret.

29.min: Solberg skyter fra blå, men Bengtsberg redder. Det var forøvrig Oilers første skudd i perioden, og denne gang gikk det ikke i mål.

28.min: Kunes går ned i en duell med en LIK-spiller, og blir hjulpet av isen. Fikk seg en albue der Kunes.

25.min: Oilers har ridd av et undertall, men fikk et nytt undertall på direkten. Lillehammer har ikke vært spesielt nærme i noen av dem egentlig, men det var Josh Soares i starten av perioden. Men det var han selv og ikke pucken som havnet i nettet.

21.min: Pucken er droppet igjen, og midtperioden er i gang. Det blir interessant å se om Oilers fortsetter målshowet, eller om det blir en litt roligere periode. Kjører Oilers på kan dette fort bli stygt for gjestene.

1.periode:

20.min: MÅÅÅL. 4-0 Oilers. Dan Kissel får en nydelig pasning fra Dennis Sveum, som finter skudd og gir pucken videre til Kissel. Han lader missilen og sender den kontant inn i nettmaskene. Lekestue for Oilers de siste fem minuttene her.

18.min: I følge den offisielle statistikken tok det syv sekunder fra Oilers gikk opp til 2-0, før 3-0 satt i nota. Magnus Hoff hadde nettopp en stor mulighet alene med keeper, men Bengtsgård reddet med skuldren.

16.min: MÅÅÅL. 3-0. Oilers scorer rett fra dropp etter det forrige mål. Oilers vant droppen, og pucken finner veien til Mark van Guilder som blåser inn 3-0. Mostue og Solberg får målgivende på 3-0 scoringen.

16.min: MÅÅÅL. 2-0. Rett etter at LIK får igjen sin første mann fra utvisningsboksen, sitter pucken i nettet igjen for Oilers. Denne gang er det Spencer Humphries som smeller pucken i mål på langskudd. Soares og Sveum får målgivende.

15.min: Kunes og van Guilder har prøvd seg. Kunes fra distanse, og van Guilder helt oppe ved keeperen, men ingen har fått pucken i nettet. Tommy Kristiansen med en gigantisk mulighet da han får pucken på tvers fra Soares, men skyter den i nettveggen.

14.min: Oilers har hatt et par skudd så langt, men ikke fått utelling. Stephan Viegler får så to minutter for holding. Oilers 5 moy tre i ett minutt.

14.min: LIKs Dag-Morten Wehn får to minutters utvisning for hekting. Oilers i sitt første overtall i dag.

13.min: Stort Lillehammer press her nå. Emil Holst skyter først i nettveggen, får Joachim Fridtjov Jensen prøver seg på kjøkkenveien, men Holm er med på notene.

10.min: Anders Tangen Henriksen ender opp i en slosskamp med Fredrik Dahl på Lillehammer. Tangen Henriksen får inn en fulltreffer og sender Fredrik Dahl i bakken, til ellevill jubel. Faktisk høyere jubel enn det var på scoringen. Begge får to minutter for roughing.

10.min: Lillehammer har faktisk vært det beste laget her de første ti minuttene, men det er Oilers som leder. Bortelaget har hatt et par farlige skudd på Holm, men Oilers scoret på sitt første skudd i kampen. Nå var det nettopp to gode skuddmuligheter til hjemmelaget, men Cameron i LIK-buret redder med hjelp fra forsvaret.

7.min: Lillehammer får en stor mulighet, men Holm redder skuddet fra Brett Cameron. Stephan Viegler er på returen, men får ikke skutt.

3.min: MÅÅÅL. 1-0 Oilers. Eirik Salsten scorer med Oilers første skudd på mål i denne kampen. Får pucken fra Kunes, og setter den inn nede ved keeper Christoffer Bengtsbergs kortside.

1.min: Pucken er droppet, og vi er i gang.

Før kamp:

Christian Dahl-Andersen ble hasteinnlagt på sykehuset etter en infeksjon han pådro seg i kampen mot Pilzen, og blir trolig ute noen uker. Med seg på skadelisten i dag har han kaptein Kristian Forsberg, som har pådratt seg hjernerystelse og langtidsskadde Petter Røste Fossen. Scott Macauley er suspendert.

Det åpner opp for Emil Andreas Lund Nyhus og Robin Haglund Mathisen, som begge får sine debuter for Oilers i kveldens kamp. Sammen med Svein Petter Falk-Larsen og Sander Bjelland Bjørnevoll danner de en kvartett med unge spennende Oilers har fått opp fra egne rekker.

Hjemmelaget har vært i god form, og blitt bedre og bedre i løpet av de tre kampene de har spilt i årets GET-liga. Forrige kamp endte med 7-1 mot M/S, og i årets første hjemmekamp presenterte Mark van Guilder seg med hattrick i 5-2 seieren over Sparta.