Stavanger

Kent Håvard Eriksen skled inn seiersmålet for Ulf

Sandnes Ulf var det beste laget og skapte de fleste farlige sjansene, og da det så ut til at det skulle gå mot nok en uavgjort-kamp på hjemmebane, dukket Kent Håvard Eriksen opp og skled inn seiersmålet på bakerste stolpe.

2.omgang:

90.min: Der blåser dommeren av kampen, og Sandnes Ulf tar med seg tre poeng inn i ferien. Det er greit fortjent, siden Sandnes Ulf var det beste laget og skapte de fleste farlige sjansene. Da det så ut til at det skulle gå mot nok en uavgjort-kamp på hjemmebane, dukket Kent Håvard Eriksen opp og skled inn seiersmålet på bakerste stolpe.

90.min: Axel Kryger inn for Aksel Berget Skjølsvik.

90.min: Gigantsjanse for Strømmen. En Ulf-spiller lar ballen passere seg, før Strømmen plukker den opp. Det første skuddet blir blokkert, før det andre skuddet går via en Ulf-spiller og like utenfor. Keeper kommer opp, men Ulf header ballen ut. En Strømmen-spiller knaller til fra langt hold, men den går utenfor.

90.min: Det er lagt til minimum fire minutter ekstra spilletid i Sandnes.

88.min: 1-0 til Sandnes Ulf. Vidar Nisja slår et nydelig innlegg fra kanten, bak forsvaret. På bakerste stolpe sklir Kent Håvard Eriksen ballen i mål, og Sandnes Ulf er endelig i ledelsen.

85.min: Strømmens Aleksander Melgalvis får gult kort for sabotasje av spillet.

84.min: Mustapha Achrifi byttes ut med Kristian Jahr for Strømmen.

83.min: Jørgen Øveraas får et korrekt gult kort etter en stygg takling på Strømmen-spiller Thor Lange.

79.min: Lang ball i bakrommet til Kent Håvard Eriksen, som på det andre forsøket får stusset ballen tilbake til Pontus Engblom. Men Ulfs toppscorer setter ballen like utenfor fra 7-8 meter. Stor mulighet for svensken.

78.min: Strømmen slår inn fra venstre, og ballen blir møtt på direkten, men skuddet går rett på keeper Sahlgren.

75.min: Ole Marius Aasen byttes ut til fordel for Ulrich Ness.

68.min: Småfrekt skudd fra Stian Rasch, men det går like utenfor. Strømmen er ikke ufarlige, selv om Ulf styrer kampen. Marius Helle med et håpløst forsøk langt utenfor.

66.min: Stor mulighet for Sandnes Ulf på corner. Hjørnesparket seiler helt på bakerste stolpe, der Nicolai Geertsen header ballen like utenfor.

63.min: Bojan Zajic går ut for Kent Håvard Eriksen, og Steinthor Thorsteinsson byttes ut med Marius Helle.

57.min: Nicolai Geertsen får gult kort. Dagens andre til Sandnes Ulf.

53.min: Strømmen får corner, men Bojan Zajic får det heller slappe cornerforsøket unna.

50.min: En lang ball blir slått helt på bakerste stolpe, der Pontus Engblom prøver seg på en slags lobb over keeper. Omenås i Strømmen-buret rygger det han kan, og klarer såvidt å slå den over tverrligger og til corner. Den blir det ingenting ut av.

46.min: Strømmen tar avspark i andre omgang, uten bytter på noen av lagene. Steinthor Thorsteinsson har lagt seg på topp sammen med Pontus Engblom fra start i denne omgangen, med Zajic ut på kanten og Berget Skjølsvik ned på sentral midtbane.

1.omgang:

45.min: Der var det blåst for pause, og det har vært en relativt sjansefattig affære her i Sandnes. Hjemmelaget fikk to store muligheter ti minutter før pause, men hverken Mads Nielsen eller Aksel Berget Skjølsvik fikk ballen over streken. Sistnevnte var nærmest med en heading i tverrligger, men det er altså 0-0 til pause her i Sandnes.

42.min: Sandnes Ulf presser på for ledermålet her på hjemmebane, men det vil seg ikke. Pontus Engblom hadde et skudd like utenfor for et par minutter siden, og fikk et forsøk blokkert nå.

35.min: Ny corner til Sandnes Ulf, denne gang fra Kenneth Solas side. Keeperen slår den ut, men Sandnes Ulf får ballen inn igjen. Til slutt ender det med skudd fra Mads Nielsen fra 8-10 meter, men den går via hodet på en Strømmen spiller og hårfint over mål og til ny corner. Den headet Aksel Berget Skjølsvik kontant i tverrligger og ned på streken. Store muligheter for Sandnes Ulf nå.

32.min: Et innlegg fra siden treffer Vidar Nisja, som prøver å bredside ballen i mål på direkten. Men Nisjas skudd går rett i en Strømmen-spiller og ut til innkast.

27.min: Denne gang er det Stian Rasch sin tur til å teste skuddfoten, men også hans skudd går rett på keeper.

24.min: Bojan Zajic tester skuddfoten, men skuddet går rett på keeper Tarjei Omenås.

22.min: Strømmen får corner, men på den påfølgende corneren blir Sahlgren dyttet inn i mål og dommeren blåser dermed frispark til Sandnes Ulf.

20.min: Helt jevnt i banespillet til nå, uten at noen av lagene klarer å bryte ned hverandre. Det blir mye føring med ball fra begge lag, uten at det kommer til det helt store. Steinthor Thorsteinsson skjøt nettopp et stykke utenfor fra kanten av 16-meteren, da han prøvde å skru ballen rundt en forsvarer og bort i lengste hjørne.

15.min: Mads Nielsen river ned en Strømmen-spiller på vei igjennom, men slipper med det gule kortet. Frispark til Strømmen på 16-meteren, men Olav Øbys skudd blir greit tatt hånd om av Saku-Pekka Sahlgren i Ulf-buret.

13.min: Det skjer lite i Sandnes i åpningskvarteret, men nå har Strømmen fått corner. Mustapha Achrifi slår den elending inn på første stolpe, og Ulf klarerer greit.

6.min: Sandnes Ulf har vært det førende laget har i startet, og fikk akkurat corner. Den ble slått av Kenneth Sola, og headet ut til ny corner like foran nesa på Steinthor Thorsteinsson. Zajic slo fra motsatt kant, og da blåste dommer Kristoffer Hagenes for knuffing i feltet.

1.min: Sandnes Ulf tar avspark, og kampen er i gang her i Sandnes.

Før kamp:

Fire kamper, og nesten én måned, har det gått siden siste Sandnes Ulf-seier. Den kom 12. juni mot Ranheim, og den gang ble det 2–0. To poeng av de siste 12 har gjort sitt til at de lyseblå har rast nedover på tabellen, og ligger nå 14 poeng bak tabelltopp. Likevel er det ikke langt opp til nettopp Strømmen, som har den siste playoff-plassen og en seier her hadde virkelig gjort seg for Sandnes Ulf.

Da er det greit at hjemmelaget stiller med absolutt toppet lag, der Bojan Zajic igjen spiller fra start. Pontus Engblom kan spille sin siste kamp for klubben, da det er usikkert om han blir værende i klubben over sommerpausen. Daglig leder Tom Rune Espedal hevder at både klubben og Engblom selv planlegger for en framtid i Sandnes Ulf, så får vi se om toppscoreren blir å se i lyseblått om to ukers tid.

Sandnes Ulf (4-4-2): Saku-Pekka Sahlgren – Kenneth Sola, Nicolai Geertsen, Mads Nielsen, Jørgen Øveraas – Eirik Schulze, Vidar Nisja, Bojan Zajic, Steinthor Thorsteinsson – Aksel Berget Skjølsvik, Pontus Engblom.

Benken: Egil Selvik, Axel Kryger, Trond Erik Bertelsen, Marius Helle, Anel Raskaj, Kent Håvard Eriksen, Jon Petter Stangeland.