Stavanger

Jakob Ingebrigtsen på niende i U20-VM

Den yngste i Ingebrigtsen-klanen var langt unna medalje.

Av: Erik Sergio Auklend

Jakob Ingebrigtsen løp finalen på 1500 meter i verdensmesterskapet for U20-utøvere i går kveld. Der ble han til slutt nummer ni, med tiden 3.51,09. Ingebrigtsen hang med i teten av feltet nokså lenge, men fikk det på de siste 200 meterne.

Likevel var ungguttens prestasjon imponerende.

Man skal ikke glemme at Ingebrigtsen løpte mot utøvere som er flere år eldre enn ham selv – faktisk er enkelte i finalefeltet født fem år før Jakob Ingebrigtsen så dagens lys.

Hard knuffing

På løpebanen i ungarske Budgoszsz kan Ingebrigtsen sies å ha gjort det bedre enn mange hadde ventet på forhånd, i hvert fall tatt i betraktning hans unge alder.

Underveis i løpet måtte Ingebrigtsen, og flere av konkurrentene, tåle hard knuffing og ufine takter i feltet.

Det harsket Ingebrigtsen meget godt med. Sandnes-gutten lå godt an før oppløpssiden, hvor han dessverre ikke holdt nivået til de aller beste i finalen.

Kenyanske Kumari Taki vant finalen på 1500 meter. Sølvet gikk til Taresa Tolosa på 3.48.77.

Bronsen gikk til Anthony Kiptoo med tiden 3.49.00.

Imponerende mesterskap

Jakob Ingebrigtsen ble ikke medaljevinner i U20-VM, men har ingen grunn til å henge med hodet, av den grunn.

Sandnes-gutten var tredje raskest i sitt kvalifiseringsheat til finalen, med tiden 3.46,53.

Ingebrigtsen, som blir 16 år i september, sto i helgen over U18-EM for delta i U20-VM. Det ble gjort for at han skulle få enda tøffere motstand.

– Det er flere i finalefeltet som har litt bedre pers enn meg, men jeg har overhodet ikke respekt for noen av de andre konkurrentene, uttalte han etter at kvalifiseringsheatet var gjennomført.

Jakobs eldre bror, Filip, vant som kjent gull på 1500 meter i EM i Amsterdam nylig.

Faren spådde thriller-finale

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen spådde en thriller-finale på forhånd, i og med at ingen visste om sønnens kvalitet på forhånd.

– Det er ikke mange i det feltet som tenker at Jakob skal være noen trussel. Jeg tror det kan gå mot en veldig god plassering, sa Gjert til Aftenbladet.

Nå forbereder «Team Ingebrigtsen» seg på OL.

Finaleheatet i U20-VM gikk like etter klokken 20.30 torsdag kveld. Det lykkes ikke RA å komme i kontakt med Jakob Ingebrigtsen.