Annonse
Annonse
Svein Kjetil Svendsen, forsvarer for en 47 år gammel innebandyspiller, sier at en må tåle å bli å bli sparket, slått og skallet når en driver med slik idrett.

I retten for innebandyvold:– Må tåle å bli sparket, slått og skallet

Selv om det kan gå ha hardt for seg på banen hører med til sjeldenhetene at noen må møte i retten for innebandyvold.

Annonse
Annonse
Stavanger

Men det må altså en 47-åring fra Stavanger etter en kamp mellom to lokale førstedivisjonslag i Stavanger i Kvernevikhallen den 28. mars i år.

Det politiadvokat Are Nygård Bergh som har tatt ut tiltale mot 47-åringen som må møte i Stavanger tingrett 5. november i år.

Det er satt av én dag til saken og Bergh skal møte som aktor.

Tiltalen lyder på legemsfornærmelse i form at 47-åringen skallet ned en 19 år gammel motspiller. Dette skal ha funnet sted etter en forutgående krangel i forbindelse med at en av dem fikk frislag.

Det er fornærmede som har begjært påtale i saken, og Bergh har tatt forbehold om å legge ned påstand om at 47-åringen skal betale oppreisning/erstatning til fornærmede.

– Dette er veldig spesielt
Svein Kjetil Svendsen, forsvarer for 47-åringen, sier at denne saken er veldig spesiell.

– Og det spesielle er at det er veldig sjelden at en sak relatert til idrett havner i strafferetten. Min klient har allerede fått straff i forbindelse med at han har blitt utestengt, sier Svendsen til RA.

– Erkjenner han straffskyld?

– Ja, han gjør det. Samtidig er dette også et spørsmål om at når en driver med idrett som dette, så må en tåle å bli sparket, slått med køllen og skallet, sier Svendsen og fortsetter:

– Det vil alltid være en risiko for skader som ikke er relatert til selve spillet, og dem som driver med slik idrett tar en risiko på at det kan oppstå situasjoner som tradisjonelt betegnes som vold.

Annonse