Stavanger

Gull-Oilers møter MS i kvartfinalen

Oilers-Lørenskog 3-5. Oilers tapte mot Lørenskog, men kunne markere seriegull etter kampen likevel. Nå er et nytt gull i sluttspillet det naturlige målet. Første hinder er Manglerud Star i første kvartfinale fredag.

Det var nemlig ikke mye tvil om at valget ville falle på ligaens lag nummer åtte Manglerud Star. For påtroppende Oilers-trener Pål Gulbrandsen blir det en spesiell affære. Det er moderklubben hans.

Han tror likevel ikke det blir noen dans på roser.

- Dette blir garantert tøffe kampen. De spiller aggressiv og rask hockey. Det må vi være klare for. Samtidig er dette et lag vi selvsagt skal slå over sju kamper, slår han fast overfor RA.

Sportsdirektør Pål Higson var etter kampen klar på at det sjeldent hadde vært mindre tvil om hvem de skulle velge i sluttspillet.

Gulbrandsen var på samme plan.

- De ble nummer åtte i serien og det er en grunn for det. Samtidig skal vi være forberedt på en jevn serie. Toppene deres er gode, sier han.

Tøff kamp

Det kanskje ikke alle ventet seg var at tirsdagens betydningsløse oppgjør mot Lørenskog skulle bli en batalje av en kamp.

Begge lag viste tenner og det var tydelig at meldinger skulle slenges og styrke vises før sluttspillet starter.

Tidvis var også kampen småstygg. I andre periode haglet utvisningene og Philippe Cornet ble sendt i dusjen med liten disiplinærstraff. Sannsynligvis var han heldig som slapp med det etter å ha dyttet dommer.

- Det er nummer én og to i ligaen som møttes. Jeg er ikke så overrasket over at det ble slik, sier Gulbrandsen.

Han likte ikke alle utvisningene.

- Det ble litt temperament Spesielt i den andre perioden.

Trettenes scoret igjen

En som har vist gryende form i det siste er Matthias Trettenes. Han scoret nok en gang mot Lørenskog og håper mange hever seg ytterligere til sluttspillet.

- Vi trenger alle mann til å melde seg på. Da tenker jeg ikke bare på scoringer. Vi må være solide i begge ender av banen og i midtsonen, slår Trettenes fast.

Om han fortsetter som i de siste kampene har han i det minste meldt seg på skikkelig selv. Nå ligner han igjen den spilleren han framsto som da han fikk sitt store gjennombrudd i fjor.

Stavanger – Lørenskog 3-5 (2-0, 1-2, 0-3)

4109 tilskuere

Mål: 1. periode: 1-0 (3.23) Daniel Bøen Rokseth (Josh Soares, Philippe Cornet), 2-0 (3.46) Tommy Kristiansen (Rokseth).

2. periode: 2-1 (29.35) Alexander Larsson (Joachim Sundelius, Nathan Lognpre), 2-2 (33.52) James Sixsmith (Tony Romano, Mats Trygg), 3-2 (35.42) Mathias Trettenes.

3. periode: 3-3 (40.58) Jonas Djupvik Løvlie (Mats Frøshaug, Robin Sterner), 3-4 (45) Henrik Ødegaard (Lognpre, Ryan Caldwell), 3-5 (59.11) Steffen Thoresen (Romano, Stefan Espeland).

Dommer: Per Gustav Solem, Astor, Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Stavanger 10 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff), Lørenskog 10 x 2 min.