Stavanger

Eriksen og Sandnes Ulf nærmest seieren

Selv etter å ha spilt 60 minutter med en mann mindre var det Sandnes Ulf som var nærmest seieren i kampen mot Mjøndalen i La Manga. Kent Håvard Eriksen hadde de fleste store sjansene for de lyseblå, men det endte målløst i den første treningskampen for Sandnes Ulfs del.

Bilde 1 av 3

2.omgang:

92.min: Der blåser dommer Døvle av kampen, og det ender 0-0 mellom Sandnes Ulf og Mjøndalen. Selv om bruntrøyene spilte i 60 minutter med én mann mer, var Sandnes Ulf det beste laget i denne kampen. Både Kent Håvard Eriksen og Pontus Engblom hadde muligheten til å avgjøre for Sandnes Ulf, men Priis Jørgensen i Mjøndalen-buret gjorde et par gode redninger for å berge uavgjorten.

91.min: Nok en corner for Ulf etter innlegg fra Marius Helle. Zajic igjen, men også denne gang går corneren rett i klypene på keeper.

89.min: Engblom utfordrer Mjøndalen-forsvaret og skaper corner. Zajic får to muligheter til å legge inn, men ingen av innleggene treffer en mann i lyseblått inne i feltet.

86.min: Sandnes Ulf ser ikke ut til å klare å utnytte sitt spillemessige overtak her. Til tross for at Mjøndalen har en mann mer, er det nemlig de lyseblå som skaper sjansene.

81.min: Kent Håvard Eriksen blir spilt igjennom, etter en lang ball over forsvaret. Prøver igjen å lobbe ballen over keeper, men ballen går til side for mål. Ny stor sjanse for Eriksen og Sandnes Ulf der.

78.min: Bojan Zajic entrer gresset for Sandnes Ulf, og ut går Aksel Berget Skjølsvik.

75.min: Sandnes Ulf får frispark godt inne på Mjøndalens banehalvdel. Det tas kjapt ut til Kent Håvard Eriksen som legger inn til Pontus Engblom. Svensken bommer ørlite grann på timingen, og får ikke skikkelig dreis på headingen som dupper ned på oversiden av mål.

70.min: Pontus Engblom får til et godt skudd fra rundt 16 meter, men Jørgensen i Mjøndalen-buret henter frem nok en god redning. Sandnes Ulf er fortsatt nærmest mål her, selv om de spiller med en mann mindre.

66.min: Vidar Nisja blir liggende etter en duell på corner. Nisja tar seg til hodet, og blir byttet ut med Marius Helle.

63.min: Mjøndalen med en farlig corner, men den blir klarert ut på streken av to Ulf-forsvarere. Solberg-Olsen får igjen ballen ved cornerflagget, og får også et frspark. Det skrus inn, men blir klarert av Ulf-forsvaret.

61.min: Pontus Engblom kommer til sin første avslutning, men svensken er litt presset og får ikke skikkelig dreis på skuddet som triller rolig inn til keeper. Mjøndalen har ikke klart å utnytte at de er én mann mer til nå.

58.min: Sandnes Ulf foretar et bytte, og inn er det toppscorer Pontus Engblom som kommer. Ut går unggutten Niklas Sandberg.

56.min: Selv om Steinthor Thorsteinsson ble utvist, slipper han å sone karantene i første seriekamp. «Spiller som blir utvist i en privatkamp på grunn av en overtredelse som etter forbundsstyrets retningslinjer medfører kun én kamps karantene, slipper å sone», står det i NFFs regelverk.

Røde kort etter to gule blir som regel belønnet med én kamp, hvis ikke den forseelsen som fører til rødt kort er så stygg at den kvalifiserer til direkte rødt. Det var ikke situasjonen her, og dermed er det lite trolig at Thorsteinsson må sone.

55.min: Mye slurv i pasningsspillet hos begge lag nå.

48.min: Vidar Nisja blir spilt igjennom, og har masse plass. Ulrik Arneberg kommer bakfra og får til en kjempetakling, som forhindrer Nisja å komme alene med keeper. Corneren blir det ingenting av, selv om Mads Nielsen går ned for telling.

46.min: Da var vi i gang igjen. Sandnes Ulf spiller altså de siste 45 minuttene her med én mann mindre etter at Steinthor Thorsteinsson ble utvist. Ellers ingen bytter for de lyseblå.

1. omgang:

45.min: Dommer Døvle legger ikke til noen verdens ting, og dermed er det pause fra La Manga. Mjøndalen startet best, men Sandnes Ulf overtok initiativet i kampen og har produsert de fleste og beste sjansene. Kent Håvard Eriksen har fått de aller fleste av dem, og burde scoret ihvertfall ett mål til nå den tidligere Elverum-spilleren.

Nyankomne Steinthor Thorsteinsson burde også hatt et straffespark etter 35 minutter, men fikk istedet gult kort for filming. Et par minutter senere ble han så utvist da han kom med en ettersleng på Mads Hansen.

44.min: Aksel Berget Skjølsvik er nok en gang for sent inne i en takling, og får et greit gult kort etter taklingen på Jonathan Lindseth.

40.min: Midtstopper Mads Nielsen lader kanonen, men sender ballen over mål.

40.min: Niklas Sandberg kommer i fint driv, og blir lagt i bakken av Magnus Sylling Olsen på 18-20 meters hold. Sylling Olsen får gult kort, og Ulf frispark i meget god posisjon.

37.min: Steinthor Thorsteinsson blir utvist etter han får sitt andre gule kort. Thorsteinsson blir først dyttet ned med to strake armer i ryggen, men dommeren velger å la spillet gå. Dermed tar Thorsteinsson igjen og får sitt andre gule kort.

35.min: Ny stor mulighet for Sandnes Ulf. Nisja får lagt ballen ut til Sandberg på kanten, og unggutten får til et godt innlegg. Det finner Eriksen, som får til en god heading mot mål. Men igjen er Jørgensen på plass med en mesterlig redning. Sandnes Ulf nærmer seg mål nå.

34.min: Steinthor Thorsteinsson får gult kort for filming, i en duell med en Mjøndalen-spiller inne i feltet. Kunne like gjerne blitt dømt straffespark der, men dommer Trond Ivar Døvle er sikker i sin sak.

32.min: Kent Håvard Eriksen kommer alene med Mjøndalen-keeper Jørgensen, og prøver seg på en tunnel. Det funker ikke, og Jørgensen redder. Like etterpå får Eriksen nok en mulighet og skyter mot krysset. Men Jørgensen får readdet ballen til corner, som ikke blir noe.

31.min: Mjøndalen får en stor sjanse på corner. Den er slått inn mot første stolpe, og heades ut igjen i feltet. Der står Joachim Solberg Olsen klar til å skyte, men han får ikke til et spesielt godt skudd på volley og den blir headet over.

28.min: Mads Hansen får gå og gå, og løsner til slutt skudd. Han prøver å plassere den ned i hjørnet, men Ulf-keeper Egil Selvik er med på notene og slår ballen ut til corner. Den blåser rett i nettveggen.

25.min: Niklas Sandberg drar seg inn fra sin kant og skyter, men Mjøndalen-keeperen har få problemer med skuddet som går rett på han.

22.min: Thorsteinsson kommer én mot én mot Ulrik Arneberg, og lurer av sin oppasser. Han blir kløpt ned, og får et fortjent frispark. Eriksen tar frisparket, via en Mjøndalen-spiller og ut til corner. Innoverskrudd av Sandberg, som får nok en sjanse, men det andre innlegget går ut til utspill.

19.min: Det skjer ikke allverdens utpå banen nå. Det er mye spill på midten, og ingen av lagene klarer å få skapt det helt store. Den sterke vinden er nok til bry, men det er likt for begge lag.

12.min: Kent Håvard Eriksen blir spilt opp i bakrom, og prøver å lobbe over Mjøndalen-keeperen som står langt ute. Men forsøket er ikke godt nok, og Marco Priis Jørgensen har få problemer med å hente ned den ballen.

11.min: Aksel Berget Skjølsvik er altfor seint inne i en takling på Christian Gauseth, men slipper det gule kortet.

7.min: Mads Nielsen prøver seg med et skudd fra styring på frispark fra 40 meter. Forsøket er ikke videre godt, men det går via en Mjøndalen-spiller og ut til corner. Den er svakt slått av Sandberg, men han får en mulighet til. Heller ikke det andre innlegget fører til noe for Sandnes Ulf.

5.min: Jevnspilt start, der Mjøndalen kanskje har vært anelsen friskere. Begge lagene har fått til et par cornere, men på grunn av den sterke vinden har ikke leveringene vært de beste.

1.min: Der var det avspark fra La Manga mellom Sandnes Ulf og Mjøndalen. Overskyet i dag, og det blåser ganske friskt.

Før kamp:

Bengt Sæternes og Sandnes Ulf spiller i dag sin første kamp i La Manga, og det mot en motstander laget kjenner ganske så godt. Mjøndalen rykket nylig ned fra Tippeligaen, og Ulf-treneren gleder seg til å spille på grønt gress.

– Vi kjenner Mjøndalen ganske bra. De er kjent for å slåss og løpe mye, men nå ryktes det at de prøver å spille litt mer, så det blir spennende å se hva de kommer med, sier Sæternes til klubbens nettsted.

Sæternes har valgt å sende utpå en del nye fjes som har kommet til, og noen som har returnert fra lån og opphold i andre klubber.

– Vi har valgt ut det laget som starter, også blir det en god del bytter underveis.Det er brått å komme på gress å spille så mange kamper på få dager, så vi må fordele belastningen litt, sier Sæternes.