Stavanger

Diskuterer digital læring

I dag arrangeres KnowHow-konferansen på UiS. Formålet er å vise hva som er mulig i dag ved riktig bruk av teknologi i definerte læringssituasjoner.

Av Eigil Kloster Osmundsen

– Konferansen handler om framtidens skole, mer spesifikt om bruk av IT-virkemidler i undervisningen. Både Microsoft, Google og andre viktige utenlandske og lokale aktører deltar. Jeg er ellers svært fornøyd med at over 200 personer er påmeldt, sier Rune Askeland, som er bystyrerepresentant for Stavanger Venstre og nestleder i kommunalstyret for oppvekst, til RA.

Han skal delta i en debatt om hva som må gjøres for å bli en solid region innenfor utdanning mot slutten av konferansen.

– Dette er et satsingsområde for oss, og jeg synes derfor det er viktig å delta på slike arrangementer. Slike konferanser er nyttige for å få fram tilgjengelige tilbud og muligheter i skolen. Jeg tror derfor dagens konferanse blir lærerik og nyttig, sier Askeland videre.

Han påpeker at konferansen konsentrerer seg mest om de litt eldre elevene, men at den i prinsippet gjelder for alle elever.

– Google Apps for Education er eksempel på et dataprogram som kan tas i bruk i relativt ung alder. Som politiker får jeg mye input, men må passe på å ikke hoppe på første og beste selger. Jeg møter som nysgjerrig og for å høre hva dyktige folk på området mener, sier han.

– Økt læringsutbytte

– Elevene må ha god kjennskap til de ulike verktøyene før de kommer ut i arbeidslivet. Det er imidlertid viktig å få fram at det blir et supplement til ordinær undervisning, ikke en erstatning, sier Askeland.

Han hevder at det må jobbes for at skolene i Stavanger kommune blir samkjørte på bruk av undervisningsteknologi. Bruk av dette må ifølge ham ikke være knyttet til at det er noen som tar et stort initiativ til det på den enkelte skolen.

– Flere må få opp øynene for det som er tilgjengelig av undervisningsteknologi, men det innebærer ikke nødvendigvis at det kan implementeres på kort sikt. Vi kommer ikke til å endre noe de neste månedene. Det må komme inn som en del av det kommende budsjettet for kommunen og fylkeskommunen, sier han.

Askeland er allikevel klar på at de lokale skolene må framstå som moderne, og ikke komme bakpå på denne fronten.

– Vi har allerede en satsing på gang. Betydningen av konferansen må ikke overdrives, selv om den er viktig, sier han til slutt.

– En lang vei å gå

– Skolene i Stavanger er i en veldig tidlig fase når det gjelder å ta i bruk undervisningsteknologi. Litt av formålet med konferansen er derfor å inspirere lærere og rektorer om hva som er mulig å gjøre nå. Alt som blir vist er gjennomførbart per dags dato, sier Terje Eide, partner i Markedsføringshuset.

Han påpeker videre at det er behov for å se på finansieringen av hele satsingen på undervisningsteknologi.

– I den siste delen av konferansen utfordres skolene på hva som faktisk skal skje på området framover. Dagens konferanse kommer også til å bli filmet og gjort tilgjengelig i etterkant av NettOp, sier han.

Mer fra Dagsavisen