Debatt

Debatt: Vi bygger idrettsanlegg, ikke luftslott

Flertallet setter ikke idretten på vent. Vi bygger gode idrettsanlegg i godt tempo., skriver Annamaria Gutierrez (V) og Morten Landråk Asbjørnsen (H).

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Tekst: Annamaria Gutierrez, bystyrerepresentant (V) i Stavanger og leder av kommunalstyret for kultur og idrett og Morten Landråk Asbjørnsen (H), medlem i kommunalstyret for kultur og idrett

Man merker at tiden går fort, også i politikken. Tiden går fort og politikere glemmer enda fortere. Noe av det aller første Terje Rønnevik sa til de nye representantene da det nye Kommunalstyret for Kultur og idrett hadde sitt første møte var: «Jeg synes det er bra vi kan komme til enighet, dette viser at vi ikke bare krangler, men trekker i samme retning, for byens beste».

LES OGSÅ: Kronikk: Setter idretten på venteliste

Dessverre står Rønneviks kronikk i Rogalands Avis mandag 25.04 i stor kontrast til nettopp dette. Han beskylder flertallspartiene for å sette idretten på vent. I sitt forsøk på å svartmale posisjonen glemmer Rønnevik det som faktisk er gjort de siste månedene. Vi bygger idrettsanlegg. Vi skal drifte de anlegg vi har. Vi skal drive en langsiktig og økonomisk forsvarlig politikk.

Vi bygger idrettsanlegg. Ikke luftslott.

Det er fullt forståelig at man kjemper litt ekstra for bydelen man bor i, slik Terje Rønnevik gjør her. Det er noe alle kommer til å gjøre i løpet av perioden. Likevel må man også kunne se et større bilde. Vi skal se hele byen!

Madla er den bydelen i Stavanger med færrest idrettshaller. Innenfor bydelens grenser ligger kun Kvernevikhallen som ble bygget i 1986. Til sammenligning ble Storhaughallen bygget i 2005.

LES OGSÅ: Debatt: Et interkommunalt samarbeid er veien å gå

Flertallspartiene har overhodet ikke utelukket ny idrettshall på Storhaug. Det burde Rønnevik vite. Vi vil se denne idrettshallen i sammenheng med ny skole. Når det har seg slik at Bystyret, byens øverste politiske organ, har vedtatt i Handlings- og økonomiplan at man skal bygge ny flerbrukshall på Madla, blir det total overkjøring fra KKIs side, dersom man skulle bruke de midlene på Storhaug. I så fall må saken tilbake der den hører hjemme, til Bystyret!

Stavanger kommune har mindre å rutte med nå enn tidligere år. Det er ikke slik at vi skal sitte å ruge på avsatte midler, men vi må følge den prioriteringen bystyret har gjort.

Tiden går fort. Så fort at det kan virke som om Terje Rønnevik ikke har fått med seg at tidene er endret. Det er ikke slik lenger at Stavanger kommune sitter på skattekisten sin, slik han beskriver det i sin artikkel. Vi er ingen Onkel Skrue som sitter og ruger på mye penger. Vi skal føre en økonomisk forsvarlig politikk. Vi skal følge de vedtatte planene med de prioriteringene som er lagt inn. Rønnevik glemmer å nevne mye av det posisjonen har fått til de siste månedene.

  1. Vi har fulgt opp fagplan idrett, med midler og ikke bare tomme ord
  2. Stavanger svømmehall rehabiliteres.
  3. Tasta Skatehall står klar til sommerens NM, bare måneder etter første spadestikk.
  4. Gamlingen ferdigstilles.
  5. IL Skjalg får nytt tribuneanlegg med garderober.
  6. Vi ruster opp kunstgressbane etter kunstgressbane i bydelene.

Vi bygger idrettsanlegg, men i et tempo som gjør at vi også kan drifte eksisterende anlegg. Vi har tatt innover oss at det holder ikke bare å bygge, man skal kunne drive bygg på en forsvarlig måte. Vi bygger idrettsanlegg i Stavanger. Ikke bare luftslott.

Vi stiller oss undrende til Rønnevik når han snakker om folkebad og 50-meters basseng. Arbeiderpartiet kuttet hele Folkebadprosjektet og la ikke inn en krone til 50-meter basseng i sitt alternative budsjett. Det er fortsatt stor trykk i saken om Folkebad, det må vi ikke glemme. Saken blir tema på det neste felles formannskapsmøte mellom Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg. Det er naturlig at kommuner slår seg sammen i byggingen av et slik anlegg. All erfaring fra andre byer viser at hvis det bygges et tidsmessig moderne anlegg, kan driften gå i balanse med publikumsinntekter. Da må vi tilby mer, slik romprogramkomiteen helhjertet gikk inn for. En romprogramkomite som Terje Rønnevik var medlem av.

Rønnevik kan godt riste på hodet. Det er mye lettere for Arbeiderpartiet å bli enige med seg selv, enn for en flertallskoalisjon. Vi er klare på at vi alltid skal ha rom for diskusjon. For at vi i det hele tatt skal kunne komme frem til de beste løsningene for byens innbyggere, må man også kunne ha en god diskusjon.

Noen ganger er man uenige, andre ganger er man ikke fornøyd med sakene som ligger i bordet. Resultatene nå er at man strekker seg lengre. Man har nå fått en løsning der idretten er enig med administrasjonen, og får dekket sitt behov for trening i sommermånedene.

Flertallet setter ikke idretten på vent. Vi bygger gode idrettsanlegg i godt tempo.

LES OGSÅ: Hardt ut mot idrettsstyrets Storhaug-nei

Mer fra: Debatt