Stavanger

Brennhet duell

Fredag ettermiddag var det klart for å teste smaksløkene til Purified in Blood og Thomas Dybdahl da Chili Klaus var på besøk for å servere verdens sterkeste chili.

Bilde 1 av 6

I år, som i fjor, kom Youtube-kongen Chili Klaus på besøk under Gladmat for å ha en «last man standing»-konkurranse, hvor målet er å spise flest mulig av verdens sterkeste chili. I fjor var det  I år var det Purified in Blood mot Thomas Dybdahl & co. som kjempet om seieren.

– Dette har jeg gledet meg til siden i fjor, sier Chili Klaus fra scenen, i det lagene er i ferd med å spise sin første chili; jalapeño.

– Det smaker agurk!, roper Anders Mosness fra Purified in Blood fra siden.

Begge lag fikk ett glass melk hver, som de selv måtte dosere etter hvert som den brennende følelsen inntraff. Chili Klaus teller ned fra fem, og serverte videre habanero, yellow scotch bonnett, fatali, 7 pot yellow og ghost, før kun verdens sterkeste chili gjensto: carolina reaper. 

Etter mye hosting, gulping og melkedrikking fra begge lag var det til slutt Purified in Blood som gikk av med seieren i årets chili-konkurranse.

Verdens sterkeste

– Nå har det roet seg, men jeg kjenner det i magen, sier Anders Mosness fra Purified in Blood til RA etter konkurransen.

Han forteller at bandet valgte å takke ja til chili-invitasjonen for å vise hva de virkelig er laget av. Når det gjelder styrken på chilien, sier han at svien kom gradvis, og da den først kom måtte han forlate rommet.

– Jeg har ikke lyst på mer chili akkurat nå, men kanskje dette kan bli en årlig tradisjon, sier han, og legger til at han ble overrasket over egen innsats.

– Jeg spiste jo nettopp verdens sterkeste chili, sier han.

Vanskelig å snakke

Etter konkurransen var ferdig var det enkelte publikummere som også ville bryne seg på chilien til Klaus. Én av dem var Sebastian Miranda, som prøvde seg på den beryktede carolina reaper. På grunn av chiliens styrke klarte ikke Miranda å snakke, så han skrev derfor en lapp.

– Bedre å ikke snakke, effekten går bort fortere, skrev han, før han ble servert et glass melk for å roe den brennende følelsen.

Også Dagbladets fotograf, Martin Larsen, kastet seg på utfordringen etter artistene var ferdige. Heller ikke han var veldig snakkesalig i minuttene etter inntaket av carolina reaper.

– Det er en ubeskrivelig smerte, og det kjennes som jeg ikke får nok luft, sier Larsen, som innrømmet at han angret på å ha smakt.

Lidenskap

Mens lagene sto på hver sin side av Chili Klaus og tørstet etter melk, sto sjefen sjøl rolig og serverte dem chili - én etter én.

– Dette er lidenskapen min, sier Chili Klaus til RA etter konkurransen.

– Det som er så spennende med chili er at de har så mange flotte navn, i tillegg til at de kommer i alle former og farger, sier han, mens han velvillig deler ut chili til nysgjerrige publikummere.

Det er hans andre år på Gladmat, og han kommer gjerne igjen neste år.

– Jeg håper jeg blir invitert igjen! Jeg synes dette er kjempegøy, og deltakerne kommer jo definitivt aldri til å glemme dette, sier Chili Klaus.

Mer fra Dagsavisen