Adegbenro tilbake i slag mot Vard

Viking var hardt presset av Vard før Mathias Bringaker satte inn 1–0 åtte minutter ut i 2. omgang. Etter det var det klasseforskjell på lagene.

Hjemmelaget Vard Haugesund hadde de største sjansene til å ta ledelsen før pause. Michael Haukås var den som reddet på streken på den tredje av en serie sjanser Vard fikk etter halvtimen spilt.

– Vi var heldige der, sier assistenttrener Ian Burchnall til RA.

Også Kjell Jonevret er enig i at Vard var farligst før pause.

– Men jeg synes likevel vi hadde ganske god kontroll også før pause. Vard her i Haugesund er ingen lett motstander, og vi holdt ballen godt i laget før pause selv om vi ikke skapte store sjanser, mener Jonevret.

Adegbenro tilbake i form

Samuel Adegbenro har slitt med å finne igjen formen fra i fjor. Han har glimtet til i små perioder, men har også vist at toppnivået ikke er helt der det var forrige sesong.

Mot Vard var han tilbake i godt gammelt slag. Gang på gang raidet han framover og laget åpninger for andre. At han til slutt fikk æren av å sette det siste målet var ikke mer enn rett og rimelig.

– Ja, jeg syns absolutt dette lignet på den gode gamle, sier Kjell Jonevret.

– Men det var også kjekt å se at Zymer Bytyqi nærmer seg form. Han har slitt en del med skader og sykdom i år. Nå syns jeg han var bra, sier han.

Vard falt helt sammen

Adegbenro og Bytyqi var involvert da Viking gikk i ledelse. Innlegget fra Zymer fant veien til Bringaker via tre Viking-hoder inne i feltet. Unge Bringaker snudde på en femøring, og satte ballen helt nede i keepers venstre hjørne via et Vard-bein.

Etter 0–1 falt hjemmelaget helt sammen. Patrick Pedersen fikk uhindret avansere til 16-meteren før han hamret inn 2–0 med venstrefoten.