Stavanger

Adegbenro sikret seieren etter Vikings første på dødball i år

Viking leverte bortimot årsbeste i første omgang, før laget ble litt vel passive med ledelsen ut over i den andre omgangen. Da utlignet først Lillestrøm, før Samuel Adegbenro sikret seieren etter et heroisk klabb og babb-mål på frispark i sluttminuttene.

Bilde 1 av 3

2.omgang:

90.min: Kanonmuligheter for Lillestrøm. Hjemmelaget får alle tiders mulighet til å utligne, men setter ballen i undersiden av tverrliggeren.

90.min: Patrick Pedersen får en kjempemulighet til å punktere matchen. Drar seg innover, men bommer kraftig alene med keeper.

88.min: MÅÅÅÅL. Adegbenro gir Viking 2-1 etter en dødball. Zymer Bytiqi slår et greit frispark inn i feltet, og ballen blir liggende i møljen inne i LSK-boksen. Etter en del klabb og babb er det Adegbenro som får satt ballen i nettet.

80.min: Abdullahi får en god mulighet, men klarer ikke å stokke beina og skyter utenfor. Samtidig kommer Zymer Bytyqi inn for Claes Kronberg.

75.min: Karol Mets lager straffespark, da han legger Erling Knudtzon i bakken etter en LSK-kontring. Iven Austbø får gult kort for protester, og tv-bildene viser at han kanskje kan ha en sak. Malaury Martin setter den til siden, og ballen glir gjennom hendene på Iven Austbø før den går i nettmaskene.

69.min: Det har jevnet seg veldig ut på Åråsen, og nå er det Lillestrøm som har mye ball. Viking forsvarer seg bra, men tar ikke overgangene. Det kan straffe seg mot et Lillestrøm som har en farlig Friday på topp.

57.min: Lillestrøm med bortelagets klart beste mulighet til nå. En slapp klarering fra Viking-forsvaret finner veien til Ofkir. Han kombinerer med Friday som gir han ballen tilbake igjen, og da blir han avblåst for offside. Der gikk det veldig fort, og da var Viking-forsvaret litt på gyngende grunn.

54.min: Håkon Skogseid med et godt innlegg til Fred Friday, men Tippeligaens toppscorer header ballen over.

52.min: Ofkir gir ballen til Kronberg som setter fart på mot mål. Dansken fyrer av, men den går rett i rompen på en LSK-forsvarer.

46.min: Viking tar avspark i den andre omgangen, og vi er i gang med de siste 45 minuttene på Åråsen.

1.omgang:

45.min: Pause på Åråsen. Viking har levert en solid omgang, og leder helt fortjent 1-0. De mørkeblå har skapt flere store sjanser, og Abdullahi burde ha stått med flere enn det ene målet han har scoret til nå. Bakover har det vært stålkontroll på toppscorer Fred Friday, og det er i det hele tatt en veldig oppløftende omgang Viking har levert.

45.min: Lillestrøm får sin første mulighet, og det er Mohamed Ofkir som brenner løs fra like utenfor 16-meteren. LSK-spilleren får ballen etter en takling i Viking-forsvaret og skyter på direkten, men ballen går like utenfor stolpen til Iven Austbø.

45.min: Lagt til minimum tre minutter i første omgang. Viking med god kontroll, selv om tempoet har dalt en smule siden starten av kampen.

35.min: Ny halvsjanse for Viking, som presser frem nok en corner. Etter litt klabb og babb får Lillestrøm klarert.

34.min: Danielsen legger inn fra sin høyrebackposisjon, men Abdullahi blir dyttet litt i det han skal avslutte. Dermed går headingen over.

33.min: Jørgensen har prøvd seg et par minutter etter stemplingen, men klarer ikke å fortsette. Michael Haukås gjøres klar fra Viking-benken, så får vi se om Viking må legge om til 4-4-2 igjen slik de måtte i kampen mot Stabæk.

26.min: Bonke Innocent får dagens andre gule kort, for en stempling i hoftehøyde på Joackim Jørgensen.

23.min: MÅÅÅL. Viking går opp i ledelsen 1-0. Lang ball opp mot Adegebenro, som presser tidligere Viking-back Håkon Skogseid, som gjør en kjempebrøler. Adegbenro plukker opp ballen og legger den til en Abdullahi som står helt umarkert foran mål, og enkelt kan dytte den i buret. Fortjent Viking-ledelse.

18.min: Sverrisson får en brukbar mulighet på corner, men islendingen får ikke styrt avslutningen sin på mål. Dermed står Viking fortsatt uten scoring på dødball så langt i sesongen.

16.min: LSKs Jradi får det gule kortet for en stempling på Samuel Adegbenro.

13.min: Haugen med et godt innlegg på bakerste stolpe, der Claes Kronberg slår alle på hodet. Men danskens heading suser over. Viking er det førende laget i starten av kampen her.

9.min: Abdullahi blir spilt igjennom av Sverrisson, og kommer alene med keeper. Kan gå rundt keeper, men velger å avslutte med en gang. Det var ikke det beste valget, da ballen ikke er i nærheten av å treffe målet. God mulighet.

3.min: Lillestrøm med dagens første antydning til en mulighet, men Soares og Mets i midtforsvaret klarer av brasene. Viking går så kontra, men Adegbenros innlegg blir stanget ut.

1.min: Kampen er i gang på Åråsen. Fred Friday og Erling Knudtzon tok avspark.

Før kamp:

Viking prøvde seg på en slags 4-3-3/4-5-1-formasjon i forrige bortekamp mot Stabæk, men måtte skifte tilbake til 4-4-2 da Björn Daniel Sverrisson måtte ut med skade. Islendingen er nå tilbake i startelleveren, og Viking gjør et nytt forsøk på 4-3-3-formasjonen fra tapet mot Stabæk.

Det betyr at Mathias Bringaker må finne seg i å sitte på benken, sammen med blant andre Patrick Pedersen som ikke har startet for Viking siden 0-2 tapet for Odd i april.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – André Danielsen, Anthony Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen – Joackim Jørgensen, Björn Daniel Sverrisson, Abdisalam Ibrahim – Claes Kronberg, Suleiman Abdullahi, Samuel Adegbenro.

Benken: Pål Vestly Heigre, Patrick Pedersen, Zymer Bytyqi, Michael Haukås, Tor André S. Aasheim, Usman Sale, Mathias Bringaker.