Stavanger

3400 timer fysisk aktivitet på to uker

150 elever ved Giske ungdomsskole konkurrerte om hvem som beveget seg mest i løpet av to uker.

Som første skole i landet har Giske ungdomsskole i høst gjennomført et pilotprosjekt for å stimulere til økt daglig fysisk aktivitet, bevegelse og bevissthet rundt sunt kosthold og livsstil.

Loggførte all aktivitet

150 elever på 9. trinn har i to uker registrert og loggført all aktivitet. Prosjektet er gjort sammen med selskapet Team Telemark, som mener resultatene overgikk alle forventninger.

– Skal en lykkes med å skape endring og gode livsstilsvaner, så nytter det ikke med tvang. Vår tilnærming er å inspirere og motivere på ungdommen premisser, sier Hans Kristian Lahus, partner i Team Telemark i en pressemelding.

Prosjektet ble tatt godt imot på Giske ungdomsskole i Sandnes.

Mer konsentrerte
– Vi ble mer konsentrerte i undervisningen og klassemiljøet ble bedre. Noen elever gikk omveier for å få mest mulig aktivitet, sier Jonas Finjord.

– Det var utrolig motiverende og gøy å registrere all aktivitet, og at vi som klasse jobbet mot et felles mål. Vi ble bedre venner, sier Mari Bråstein Støve.

De fem klassene som deltok i prosjektet har konkurrert seg imellom om hvem som har beveget seg mest over perioden. Både elever og lærere har vært med. Gjennom et system på nettet har elvene og klassene registrert hvor mye de har beveget seg.

Skoleledelsen startet også med 15 minutters felles aktivitet i skolegården daglig. Rektor Trond Hoel er også fornøyd.

– Klassemiljøet er forbedret. Elevene er mer våkne og lærevillige sier rektoren.

Mer fra Dagsavisen