Zuccarello matchvinner på overtid

(New York Rangers - Detroit Red Wings 2-1 ef.). Nattens helt i Madison Square Garden: Mats Zuccarello. Og lagets svenske keeper som reddet 40 skudd.

Av Fredrik Ljone Holst

Et drøyt halvminutt ut i forlengelsen, sørge Mats Zuccarello for scoringen som sikret New York Rangers hjemmeseier med 2–1 over Detroit Red Wings.

Etter ordinær spilletid sto det 1–1 i Madison Square Garden natt til lørdag. Etter to målløse perioder, fikk begge lagene nettkjenning i den tredje.

Tomas Tatar sørget for 1–0 til Detroit etter fire minutter. Seks minutter senere utlignet Chris Kreider for vertene i New York.

Men det var bortelaget som hadde mye av spillet og pepret på med skudd mot Hnerik Lundqvist. Men den svenske veterankeeperen tok alt som kom. Han reddet imponerende 40 skudd og var fornøyd etter en sterk dag på jobben.

Med uavgjort etter tre perioder, gikk kampen til forlengelse, og Zucca fikk vist seg fram. Rangers trengte bare 37 sekunder før seieren var et faktum. Med assist fra Brady Skjei og J.T. Miller fastsatte nordmannen sluttresultatet til 2–1.

Totalt fikk Zuccarello drøyt 19 minutter på hjemmeisen denne gangen.

- Mange av oss hadde nok spist for mye kalkun dagen før (Thanksgivind Day), men ikke Henke, sa Mats Zuccarello til svenske Expressen etter kampen.

Henrik Lundqvist ble kåret til banens beste spiller.

- Joda, jeg spiste en god middag på Thanksgiving, og nå kjennes det enda bedre, sa 35 år gamle Lundqvist i garderoben.

NHL-kampene i natt:

New York Rangers - Detroit Red Wings 2-1 etter sudden death (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Scoringer Rangers: Chris Kreider, Mats Zuccarello. Keeper: Henrik Lundqvist 97,6 prosent. Detroit: Tomas Tatar (Niklas Kronwall, Henrik Zetterberg). Keeper: Jimmy Howard 93,5)

Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leaves 4-5 (0-0, 1-4, 3-1).