Zlatans hattrick senket Selnæs og Saint-Étienne

(Manchester United - Saint-Étienne 3-0). Ole Selnæs fikk et brutalt møte med favorittklubben og Zlatan Ibrahimovic. Svensken scoret alle målene i Manchester Uniteds 3-0-seier mot Saint-Étienne i Europaligaen.

Av Eivind Brennhovd Holth

Selnæs startet åttedelsfinalen på Old Trafford på benken, men kom inn på stillingen 1-0 med 18 minutter igjen å spille. Nordmannen markerte seg øyeblikkelig da han spilte friNolan Roux på høyrekanten. Det som kunne vært en verdifull utligning ble imidlertid en chip over tverrligger.

Et par minutter senere var Selnæs på etterskudd i løpsduell med Marcus Rashford. Innlegget endte hos Ibrahimovic, som enkelt prikket inn sitt andre mål før han avsluttet med 3-0-scoringen på straffe rett før slutt.

Det manglet ikke på vilje og arbeidsinnsats hos Saint-Étienne, verken hos spillerne eller "den grønne veggen" på tribunen, men med en tomålsledelse er Manchester United i førersetet før returoppgjøret onsdag i neste uke.

Pogba-derby

Åttedelsoppgjøret i europaligaen var den første kampen mellom Paul og Florentin Pogba. De to brødrene entret Old Trafford side om side, og fra tribunen fikk resten av Pogba-familien se United-stjernen være nær scoring ved flere anledninger. 23-åringen hadde en heading i tverrliggeren og et langskudd like utenfor stolpen.

I stedet var det Zlatan Ibrahimovic som stjal showet mot sin franske favorittmotstander. Etter et kvarter sendte svensken hjemmelaget i ledelsen på et frispark som gikk viaVincent Pajot og trillet over streken. I det 75. minutt doblet han ledelsen med en enkel avslutning fra kort hold. Tre minutter satte Ibrahimovic spikeren i kista på et straffespark han selv hadde skaffet.

Bortsett fra sjansen skapt av Selnæs, hadde ikke Saint-Étienne altfor mye å by på, selv om de hadde en god periode før pause.

Alexander Søderlund er skadd og var ikke med til Manchester. (NTB)

Resultater:

Europaligaen fotball menn, 16-delsfinale 1. kamp torsdag:

Krasnodar (Russland) – Fenerbahçe (Tyrkia) 1-0,AZ Alkmaar (Nederland) – Lyon (Frankrike) 1-4, Astra Giugiu (Romania) – Genk (Belgia) 2-2, Borussia Mönchengladbach (Tyskland) – Fiorentina (Italia) 0-1, Celta (Spania) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 0-1, Gent (Belgia) – Tottenham (England) 1-0, Ludogorets (Bulgaria) – FC København (Danmark) 1-2, Olympiakos (Hellas) – Osmanlispor (Tyrkia) 0-0, Rostov (Russland) – Sparta Praha (Tsjekkia) 4-0,Anderlecht (Belgia) – Zenit St. Petersburg (Russland) 2-0, Athletic Bilbao (Spania) – APOEL Nikosia (Kypros) 3-2, Hapoel Beer-Sheva (Israel) – Besiktas (Tyrkia) 1-3, Legia Warszawa (Polen) – Ajax (Nederland) 0-0, Manchester U. (England) – Saint-Étienne (Frankrike) 3-0, PAOK (Hellas) – Schalke (Tyskland) 0-3, Villarreal (Spania) – Roma (Italia) 0-4.

Returkampene spilles 22. og 23. februar.