Zlatan tilbake: - Løver er ikke som mennesker

(Manchester United - Newcastle 4-1). Et drøyt kvarter før slutt sto Zlatan Ibrahimovic klar. Comebacket hans kom mye tidligere enn noen hadde trodd. Unntatt ham sjøl.

Av Ole Henrik Tveten

Zlatan Ibrahimovic fikk et kvarter som innbytter da Manchester United snudde 0-1 til 4-1 hjemme mot Newcastle i serien.

– Det er en spesiell følelse å være tilbake, en god følelse. Var jeg bekymret da jeg var ute? Nei. Løver er ikke som mennesker, sa svensken etter kampslutt, ifølge  BBC.

Resultatet gjør at United (26 poeng) fortsatt er tabelltoer i Premier League, åtte poeng bak byrival City som leder. Anthony Martial, Chris Smalling, Paul Pogba og Romelu Lukaku scoret målene for «de røde djevlene» lørdag. Dwight Gayle sendte Newcastle i føringen, men Rafael Benítez' mannskap måtte likevel strekke våpen til slutt.

Veteranspissen Zlatan Ibrahimovic pådro seg en alvorlig korsbåndsskade mot Anderlecht i europaligaen i vår, men lørdag var United-profilen på benken da «de røde djevlene» tok imot «The Magpies».

Jubel

Svensken kom inn kvarteret før slutt, og hjemmefansen jublet omtrent hver gang han var borti ballen. Ibrahimovic-mål ble det ikke, en god mulighet på tampen til tross, men United-manager José Mourinho er nok svært tilfreds med å ha kraftspissen tilbake i aksjon. Lørdag var det 216 dager siden svenskens forrige kamp, ifølge statistikktjenesten  Opta.

Midtbanemannen Paul Pogba var også tilbake lørdag. Franskmannen, som hadde vært på sidelinjen siden september, var toneangivende for hjemmelaget underveis. Scoringen hans til 3-1 kom etter flott samspill med Marcus Rashford i det 54. minutt.

– Pogba er en klassespiller. En flott kamp av ham, sa United-manager Mourinho.

På 11.-plass

Newcastle og Benítez ligger på 11.-plass i Premier League etter 12 runder. Laget har 14 poeng så langt, fem mer enn West Ham på direkte nedrykk.

Dwight Gayle ga bortelaget føringen etter et knapt kvarter på Old Trafford. Scoringen kom etter en feil av Uniteds svenske stopper Victor Lindelöf. Gayle satte ballen sikkert i mål via lengste stolpe.

I det 37. minutt utlignet imidlertid Anthony Martial, før Chris Smalling headet United i ledelsen like før pause. Pogba og Romelu Lukaku sørget for å fastsette sluttresultatet til 4-1. Det var en lettelse for United-spiss Lukaku, som har slitt foran kassen den siste tiden. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 12. runde:

Arsenal – Tottenham 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Shkodran Mustafi (36), 2-0 Alexis Sánchez (41).

59.530 tilskuere.

Bournemouth – Huddersfield 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Callum Wilson (27), 2-0 Wilson (31), 3-0 Harry Arter (70), 4-0 Wilson (84).

Joshua King spilte 88 minutter for Bournemouth

Rødt kort: Simon Francis (45, to gule), Bournemouth.

Burnley – Swansea 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Jack Cork (29), 2-0 Ashley Barnes (40).

18.895 tilskuere.

Crystal Palace – Everton 2-2 (2-2)

Mål: 1-0 James McArthur (1), 1-1 Leighton Baines (str. 6), 2-1 Wilfried Zaha (35), 2-2 Oumar Niasse (45).

25.526 tilskuere.

Leicester – Manchester C. 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Gabriel Fernando de Jesus (45), 0-2 Kevin De Bruyne (49).

31.908 tilskuere.

Liverpool – Southampton 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Mohamed Salah (31), 2-0 Salah (41), 3-0 Philippe Coutinho (68).

53.256 tilskuere.

West Bromwich – Chelsea 0-4 (0-3)

Mål: 0-1 Álvaro Morata (17), 0-2 Eden Hazard (23), 0-3 Marcos Alonso (38), 0-4 Hazard (62).

23.592 tilskuere.

Manchester United – Newcastle 4-1 (2-1)

Mål: 0-1 Dwight Gayle (14), 1-1 Anthony Martial (37), 2-1 Chris Smalling (45), 3-1 Paul Pogba (54), 4-1 Romelu Lukaku (70).