Sport

Zlatan-kirurg: – Han har mange år igjen i toppen

Legen som opererte Zlatan Ibrahimovic (35) tror på mer fotballmoro fra den svenske veteranen etter kneinngrepet.

Av Espen H. Rusdal og NTB

– Han er en av de fremste idrettsmenn jeg har vært borti. Han har mange år igjen i toppen, sier Freddie Fu til avisen South China Morning Post.

– Jeg kan ikke utlevere for mange detaljer, jeg vil ikke havne i trøbbel overfor Manchester United, men jeg kan si at han er i fantastisk form på alle måter. Kvaliteten på bein og muskler er så bra som den kan være.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Begge korsbånd

Det er ubekreftede meldinger om at begge korsbåndene i venstrekneet røk da Ibrahimovic skadet seg i en kamp mot Anderlecht.

Er det riktig, vil det trolig ta opp mot et år før han spiller fotball igjen.

Ibrahimovic er i gang med opptreningen etter inngrepet. Det skjer for tiden i Pittsburgh.

Les også: Wæhler kan debutere for Sogndal lørdag

Penger

Om United gjør jobben mot Celta Vigo torsdag, blir det finale i Europa League i Stockholm. Der spiller ikke Zlatan, men det er ventet at han er tilstede Dtte er altså om United går til finalen.

Nylig kom det fram i oplysninger i en bok om fotballindustrien hva toppsillere tjener. Zlatan har 367.000 pund i uken, mest i Premier League. I tillegg skal han få en lojalitetsbonus på omkring 3 millioner pund.

Til sammenligning tjener Pogba165.000 pund i uken. Dette kommer fram i boken Football Leaks: The Dirty Business of Football, skriver Mirror Football.

De samme Mirror skriver at United ikke vil benytte seg av opsjonene om å forlenge kontrakten med Ibrahimovic. Dermed kan svensken gå glipp av vel 300 millioner kroner.

Mer fra Dagsavisen