Sport

Weng håper hun ikke er i toppform ennå

Heidi Weng har tatt posisjonen som verdens beste løper i fraværet av Therese Johaug. Denne helgen tok hun sin største seier.

Av Egil Sæther

LILLEHAMMER:  Serien 3-3-1-2-1 er nesten i meste laget om vi skal tro Heidi Weng (25).

Tallene forteller for om hennes verdenscupplasseringer denne sesongen, og det siste 1-tallet er beviset på at hun vant sin første minitour med seieren på søndagens 10 kilometer lange klassiske jaktstart i Lillehammer.

Heidi Weng har vært sesongens beste kvinnelige langrennsløper så langt, og hun leder også verdenscupen sammenlagt.

– Dette handler ikke om den gule trøya. Det er bare en bonus. Jeg håper inderlige at jeg ikke er i form ennå. Og selv om jeg er i form er fortsatt planen at det skal klaffe når det virkelig gjelder. Målet er VM i Lahti, sa Weng under pressekonferansen.

I fraværet av utestengte Therese Johaug og en Marit Bjørgen som ikke er i toppslag, er Heidi Weng også per i dag soleklar favoritt til å vinne Tour de Ski som starter nyttårsaften i Val Müstair

Glad for konkurranse

Weng ønsker ikke bare å snakke om sin egen fortreffelighet. Hun er opptatt av å betone at bredden i toppen er bedre enn noen gang.

Likevel var Marit Bjørgen, som ble nummer fire søndag med nesten minuttet opp til Weng, klokkeklar på at det er Weng som er dama å slå denne sesongen.

– Ja. Nå var det hun som vant i Kuusamo da, og det er bare en helg siden. Jeg tror at det kommer til å svinge mer i år, og jeg synes at det er utrolig gøy at vi bytter mer på. Det var veldig moro at Jessica Diggins vant i en går, en amerikansk jente, og det er også andre der oppe. Jeg håper at de tyske kommer snart, og du har i tillegg de svenske, men i dag var det Krista Pärmäkoski som hadde den beste tiden. Det er veldig morsomt at det er flere i toppen og at vi bytter på, mente Weng.

Om hun sier det samme om det i et tenkt tilfelle skulle komme et par 6.-plasser i Davos kommende helg er en helt annen sak. Vi tviler vel egentlig på det.

Best på sprinten

Weng oppsummerte de tre fine dagene i Lillehammer med at det var fredagens sprint som var hennes beste dag. Det var da hun mente at hun fikk vist seg fra sin beste side.

– I løpet av denne Touren følte jeg at min beste dag var sprinten. Da følte jeg at jeg virkelig bare kunne måke på. Det var den beste dagen. I dag måtte jeg virkelig jobbe. Jeg var sliten mot slutten, det var tøft for psyken, og jeg var sikker på at jeg kom til å bli tatt igjen, men jeg klarte å holde trykket oppe, og jeg tapte ikke så mye. Jeg er utrolig fornøyd.

– Hva sier dette om årets utgave av Heidi Weng?

– Det er hardt å gå i front og være den første ut fra start. Du blir redd for at folk bak skal samle seg og gå sammen. I en slik løype som dette er det en fordel å få rygger å gå seg inn i, men heldigvis ble det ikke sånn. Det ble slik at folk måtte gå for seg selv. Jeg så rundt meg hvor de andre var, og jeg er utrolig fornøyd med at jeg klarte å gå såpass bra som jeg gjorde. Jeg er stolt av med meg selv.

Det har Heidi Weng all grunn til å være.

Aldri har hun vært i bedre form så tidlig i sesongen, og det meste tyder akkurat nå på at det er mer i vente.

– Jeg gikk ganske fort i dag, og jeg må være i kjempeform. Men det kommer flere løp, og nå kan noen andre være på pallen. Nå har jeg gjort mitt, og så får jeg heller ta det igjen i februar/mars. Da skal jeg prøve å være der igjen, var Wengs egen konklusjon. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen