Sport

Wellinger best i Raw Air-premieren

Andreas Wellinger fra Tyskland vant kvalifiseringen som innledet den nye norske hoppturneringen Raw Air. Andreas Stjernen var beste norske på 10.-plass.

Det var ingen norsk knallsuksess da Raw Air ble innledet i Holmenkollen fredag. Daniel-André Tande skuffet stort og endte på 23.-plass, mens Anders Fannemel var en av tre norske som ble diskvalifisert.

Andreas Stjernen og Johann André Forfang var tredje og fjerde best av dem som måtte kvalifisere seg. Totalt ga det 10.- og 12.-plass. Joakim Aune ble tredje beste nordmann på 17.-plass, mens Robert Johansson ble nummer 22. Totalt er sju nordmenn klare for søndagens renn. Tom Hilde ble nummer 29, mens Joacim Ø. Bjøreng knep den 50. og siste plassen med 1,7 poengs margin.

Tande var svakest av de ti forhåndskvalifiserte. De ni andre plasserte seg alle blant de 13 beste.

Det skal hoppes ti dager på rad i Raw Air, og både kvalifiseringer og lagkonkurranser blir tellende i sammendraget.

– Dette var ikke maks, men det var iallfall bedring fra treningen. En OK start, sa Stjernen til NRK etter sitt hopp på 126 meter.

Wellinger hoppet 132,5 meter. Peter Prevc var eneste andre som svevde forbi 130-meterstreken, og sloveneren ble nummer to i kvalifiseringen. Tyske Richard Freitag ble nummer tre og best av dem som måtte kvalifisere seg til søndagens renn.

Lørdag er det lagkonkurranse i Holmenkollen, og Fannemels diskvalifikasjon gjør det trolig at han byttes ut på det norske laget.

Hele åtte utøvere ble diskvalifisert for feil med hoppdressene, blant dem tre nordmenn: Fannemel, Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik. (NTB)

Mer fra Dagsavisen