Sport

Vil bli blant topp to

– Hvorfor skal vi ikke våge å gå for å bli blant de to beste lagene, sier Tom Høgli (31) til Dagsavisen før Kroatia-kampen.

Bilde 1 av 3

SANDVIKA (Dagsavisen): Tom Høgli var nyutnevnt kaptein da Norge slo Bulgaria 1–0.

I morgen venter Kroatia på et fullsatt Ullevaal stadion. Og Tom Høgli er ikke i tvil:

– Nå har vi absolutt en sjanse til å bli blant de to beste lagene. Og jeg skjønner ikke at vi ikke skal våge å tenke på det, sier han.

Peptalken

– Dette var den første kampen der jeg var kaptein i en viktig kamp, forteller han.

– Og da føler jeg et visst ansvar for å få gutta til å prestere. Det kan godt hende jeg pratet mer enn jeg pleier. Men jeg ville ikke breie meg ut som kaptein. Det ville virke påtatt og lett gjennomskuelig. Det handler om å la andre slippe til også, sier han der vi sitter i foajeen på spillerhotellet i Sandvika.

– Men jeg måtte tenke over det jeg skulle si da vi sto i ring og holdt rundt hverandre før kampstart. Hva jeg skulle si i de 10–15 sekundene jeg hadde til rådighet.

Og det var?

– At vi skulle kjenne ansvar. At vi skulle være stolte. At vi etter kampen skulle kunne se hverandre i øynene og takke hverandre, svarer han.

Tom Høgli har sitt daglige virke under Ståle Solbakken i FC København. Dit kom han fra belgiske Club Brugge.

Og opp gjennom karrieren har han fått masse lovord. Kanskje de største av Egil Drillo Olsen etter en landskamp borte mot Portugal i 2011.

– Tom Høgli er en av Europas beste høyrebacker, sa han etter å ha sett hvordan han håndterte Cristiano Ronaldo.

VM-deltakelse

Det mange kanskje ikke har fått med seg er at Tom Høgli allerede har deltatt i et fotball-VM. Han spilte på samelandslaget i VM for etniske minoriteter i 2006.

Mer fra Dagsavisen