Sport

Viktig seier for Hareides Danmark

(Kasakhstan - Danmark 1-3). Stortalentet Kasper Dolberg scoret sitt første landslagsmål da Danmark vant 3–1 mot Kasakhstan i VM-kvalifiseringen lørdag.

Av Anders Møllersen

Ajax-spissen fikk en enkel jobb med å sette inn den siste scoringen i 3-1-seieren etter 81 minutter da han fikk ballen på tre meters hold etter et innlegg.

– Det er et mål jeg vil huske. Forhåpentligvis er målet det første av mange mål på landslaget for min del, sa Dolberg til nyhetsbyrået Ritzau etter kampen.

– Da jeg scoret i min debut for Ajax, var det det største, og nå har jeg scoret på landslaget. Det vil jeg huske, la han til.

Kun fire minutter tidligere skapte Islambek Kuat fornyet spenning for hjemmelaget Kasakhstan med sin 2-1-scoring, men 19 år gamle Dolberg svarte raskt.

Eriksen-straffemål

– Vi skal spille bedre, men vi vant, og det er det viktigste, sa Dolberg.

Nicolai Jørgensen ga danskene ledelsen etter 27 minutter, og Danmark fikk en enklere jobb med å sikre tre poeng da hjemmelagets Bauyrzhan Islamkhan fikk direkte rødt kort like før pause.

Tottenham-stjernen Christian Eriksen, som har vært i Barcelonas søkelys etter endt Premier League-sesong, scoret 2-0-målet fra straffemerket i starten av andre omgang.

– Dårlig dag

Åge Hareides menn har ti poeng på seks kamper i gruppe E.

– Resultatet var meget viktig for oss, og jeg tror at det preget spillerne i første omgang. Hele laget virket urolige med ballen. Vi fikk ikke den ballbesittelsen som vi ønsket. Det virket som vi var nervøse, sa Hareide til Ritzau etter kampen.

– Men det er godt å vinne på en dårlig dag. Kasakhstan har tatt poeng mot Polen på hjemmebane og Romania, så det er et godt lag. Resultatet og de tre poengene er viktige for oss. Det er hovedsaken, fortsatte nordmannen.

Mer fra Dagsavisen