VIFs store nedtur: Slått ut av Godset i kvartfinalen

(Strømsgodset - Vålerenga 2-0). Høstmoroa er over for Vålerenga. I kveld forsvant de ut av cupen. Nå handler det bare om å redde plassen i eliteserien. Her er live-oppdateringen fra kampen.

Bilde 1 av 2

22.02: BP Ingebretsen til TV 2: - Jeg hadde nesten glemt hvordan det var å vinne en fotballkamp igjen. Hele laget og klubben har løftet seg. Vi så ut som et fotballag igjen. Det er jeg fornøyd med, sa han.

22.00: Kjetil Rekdal: - Vi møter ikke opp slik vi skal. For mange svikter samtidig. Vi har massevis av balltap, vi forsvarer oss ikke slik vi skal og vi er tannløse framover. Vi taper for et bedre lag, sier en som vanlig glassklar Kjetil Rekdal.

21.57: Marcus Pedersen til TV 2: - Vi har fått spillegleden tilbake. Dette unner jeg alle supporterne og gutta på laget. Han mener han satte det første målet også, selv om mange mener det var selvmål av Markus Nakkim. Men det spiller jo mindre rolle.

21.56: Moa beklager at han ikke satte sin sjanse. Han forklarer tapet med en svak 1. omgang. Berømmer Godset som han mener var et bedre lag. Og det har han jo helt rett i.

21.55: Godset-spillerne går æresrunde på Marienlyst for første gang i høst. Laget slo ikke bare VIF, de slo et VIF med Deila og Espeseth også. Mange følelser i sving i Drammen.

21.53: Marcus Pedersen måtte gå av med overtråkk, er i munter passiar med Christian Grindheim etter kampslutt.

21.50: Den gamle Lyn-backen Mounir Hamoud kan sette inn 3-0 for Godset, men beina går i kryss når han skal dytte ballen i mål.

21.48: Godset bruker et kvarter på siste corner. Det er lov. Laget var i cupfinalen sist i 2010 da de slo Follo. Hvordan i all verden kom Follo seg dit?

21.47: Vi passerer 90 minutter og dette ser like mørkt ut som høstnatta for VIF. Selv om det er lagt til fire minutter.

21.45: Agyiri har drakt nummer 39 (!). Det har vært det mest synlig tli nå. Men vi forventer ikke at han skal snu dette.

21.42: Høiland får gult kort etter 23 sekunder for felling av Markus Nakkim. Ja, ja.

21.41: Så kommer Ernest fra Ghana og Manchester City inn. Men han kan vel ikke trylle i løpet av åtte minutter? Tommy Høiland kommer inn for Godset.

21.38: Ti minutter igjen. VIF skaper ingenting. Bodø, Trondheim, Kongsvinger og Drammen i semifinalene. Trekning av de kampene senere i kveld, men det gir nok VIF-folket blaffen i.

21.35: Godset har ikke vunnet en kamp siden de slo SønderJyske i Europaliga-kvalifisering 21. juli. Men kveldens utgave ligner litt på slik de så ut da Ronny Deila og Erik Espeseth styrte denne klubben. Hadde vært noe for VIF...

21.32: Kjelsrud Johansen header igjen, denne gang i angrep. Knallharde VIF-innlegg tre meter fra målstreken, men headingen går rett inn i høstjevndøgnet.

21.30: Nå blir det VIF-press mot Godset-kontringer. Kampbildet blir forutsigbart. Kjelsrud Johansen redder en Godset-corner på strek. Her kan det like gjerne bli 3-0 som redusering. Og det spiller jo egentlig ingen rolle.

21.28: 20 minutter igjen og mye av høstsesongen punkterer for VIF hvis de ryker ut av cupen. Dette var kjøttbeinet Klanen skulle sutte på i høstmørket.

21.26: VIF skal sette inn Henrik Kjelsrud Johansen for Sakor for å få inn litt kraft på topp. Sakor kom inn som innbytter etter seks minutter. Godset får to cornere. Parr synes de er så morsomme å ta at han ler når han sender dem inn.

21.24: Moa bommer på VIFs største sjanse. Hovmesterpasning fra Grindheim på midtstreken, skjærer rett igjennom til Moa som kommer fri. Setter den rett i fanget på Espen Bugge Pettersen. Det er disse som må settes nå, VIF!

21.20: Vålerenga har ikke tapt en fotballkamp siden 9. juli, 1-4 mot Brann. Men i den kampen skapte de faktisk mer enn i denne kampen. Noen som kan bryte mønsteret? Jeg ville gjerne sett Ernest Agyiri fra City, om han har det lille ekstra.

21.16: Akkurat nå har Godset full kontroll. VIF får ikke fart i pasningene. Moa lykkes ikke på topp. Dette kan bli mye ballbesittelse mot et forsvar som ikke lar seg stresse.

21.09: Straffesparket var helt greit. Godset vinner duellene. Parr slo tunnell på Lundtsrøm og ble felt. Godset har vært kvikkere i beina.

21.07: 2-0 på straffe. Marcus Pedersen. Dette blir tungt, VIF!

21.07: Straffe til Godset etter at Jonathan Parr blir felt av Robert Lundtsrøm.

21.05: - Vi må bli bedre i alt, sier Rekdal etter pausen, som var svært misfornøyd med det han hadde sett. Balltempoet må opp, har vært hans gjentatte tema de siste ukene.

20.50: Helt åpen cupkamp, men Godset leder fortjent. De er mer aggressive i feltet. VIF må få i gang breddespillet. Men en flott fotballkamp i flomlys og vått kunstgress på Marienlyst. Strømsgodset ligner på et fotballag igen.

20.45: 1-0. Marcus Pedersen eller selvmål? Godset setter inn ledelsen på overtid før pause. Et strålende angrep som Parr sender inn i feltet, Marcus Pedersen og Markus Nakkim i duell og ballen triller inn i hjørnet. Ser ut som Nakkim var sist på den.

20.40: Marcus Pedersen fikk kampens første GEDIGNE sjanse. Kan sette ballen i åpent mål, men overser at Simon Larsen står på streken og stopper skuddet som i praksis ble en pasning. Der ble VIF-forsvaret satt ut av en langpasning i bakrom.

20.39: Ny god blokkering av Markus Nakkim i VIF-forsvaret. Joda, han har gått Kjetil Wæhler-skolen. Har stort potensiale. Svinger veldig her nå.

20.37: Nå er det VIF som triller mye ball i bakre ledd igjen. Rasmus Lindkvist har kommet til to innlegg på venstre. Litt mer gjenkjennelig VIF nå. Ny corner.

20.35: Holmlias Jonathan Parr fyrer av, og han har tilslag så det holder. Men skuddet går rett i fanget på Marcus Sandberg.

20.34: Det hjelper å etterlyse folk. Zahid drar seg fri på klassisk maner og fyrer av fra hjørnet av 16-meteren. Skrur utenfor vinkelen. Noe på gang?

20.30: VIF får sin første corner. Sakor prøver med brassespark. Blokkeres. Og endelig så vi Ghayas Zahid i aksjon. Hvor har han vært hen?

20.30: Første halvtimen: Godset har styrt de siste 20 minuttene. To brukbare sjanser. VIF prøver å få i gang backene og innleggene derfra, men Godset stopper effektivt.

20.26: Marcus Pedersen kommer iganske fri posisjon inne i feltet. Skuddet blokkeres av pannebånd-Nakkim. Godset-supporterne liker det de ser. Nå er det Godset som kjører.

20.25: Lurer på når Ernest Agyiri, lånet fra Manchester City, skal få prøve seg. Sitter på VIF-benken i kveld. Han skal ha blitt bedre og bedre på trening, både som tilrettelegger og avslutter.

20.20: Første 20. Etter litt VIF-iniitiativ tidlig, har Godset overtatt mer. Flinke til å brette ut spillet. VIF ser etter kontringer.

20.17: Godset svarer med fiffig Pedersen-flikk med hælen til Junior, men setter ballen rett i keeper fra fem meter. Så Visvik-skudd som VIF-keeper Sandberg enkelt redder. Som Rekdal sa før kampen: Dette er to lag som vil spille fotball og skape noe. Begge lag prøver.

20.16:Simen Juklerød med kampens første sjanse. Innover og vender og skrur ballen utenfor høyre vinkel. Den hadde ikke keeper tatt.

20.12: Godset litt mer aggressive. Har fått to cornere. Og Marcus Pedersen har sendt av kveldens første skudd, retning Åssiden.

20.10: Første ti minutter: Ingen sjanser, preget av Fredheim Holms skade. VIF har tatt en viss kommando og har ballen mest. Ballbesittelse har de greie på.

20.07: Fredheim Holm var en av cupheltene sist VIF vant cupen, i 2008. Han og Moa valset over Stabæk. Han støttes ut av banen. Vajebah Sakor kommer inn og VIF har bare to bytter igjen.

20.05: Daniel Fredhem Holm var endelig spiklleklar,men går i bakken etter fire minutter. Ser ikke bra ut. Fikk et kakk på kneet. Avventer bytte. Kampen kan jo vare i 120 minutter.

20.03: Jonathan Parr med første avslutning, høyt over etter corner. VIF spiller i hvitt i kveld.

20.00: Dommer Tore Hansen har satt i gang moroa.

20.00: Klanen prøver å rope ned Godets salmesang, men det lykkes bare delvis.

19.55: Det er ikke fullt på Marienyst, men det er godt trøkk fra to av landets beste supprterklubber. Begge lag har skuffet i serien, og cupen skal være sesongens trøst. Derfor litt ekstra vibrasjoner i kveld,

19.53: Da er tre semifinalister klare: Bodø/Glimt, Rosenborg og Kongsvinger. Semifinalene trekkes når duellen på Marienlyst er over.

19.52: Dette er jo kampen Ronny Deila burde sett live, men som Dagsavisen fortalte tidligere i dag: Han er i USA og har litt å styre med etter å ha fått en datter sist søndag. - Kanskje like greit at jeg ikke er der, sa han til Dagsavisen da han var på VIF-trening for to dager siden.

19.50: Fotballens psykoligi settes igjen på prøve: Godset har åtte strake kamper uten seier, Vålerenga har ni strake uten tap. Spiller det noen rolle? - Overhodet ikke, sier Kjetil Rekdal, som forventer like jevn kamp som på Ullevaal.

19.49: Godset har fem NM-titler, Vålerenga fire.

19.47: VIF og Godset i cupen? Jada, de møttes i finalen i 1997, da var VIF et 1. divisjonslag og vant finalen på Ullevaal 4-2. Det er siste gang de møttes i cupen.

19.45: Marcus Pedersen har spilt for Vålerenga, han er cupmester, men har aldri spilt en cupfinale. Den vil han gjerne oppleve i år. Med Strømsgodset.

19.37: Lagene spilte 1-1 på Ulevaal stadion for snaut to uker siden. Da spilte ikke Marcus Pedersen for Godset på grunn av karantene. Han har tenkt å markere seg i kveld.

19.35: Lagene er klare og Vålerenga setter innpå Simon Larsen i midtforsvaret på bekostning av Kjetil Wæhler. Daniel Fredheim Holm er med fra start igjen.

19.35: Godsets vei til kvartfinalen: Kongsberg 8-1, Eidsvod Turn 1-0, Vindbjart 2-1, Stabæk 1-0.

VIFs vei: Løten 4-1, Hønefoss 3-1, KFUM Oslo 2-0, Vidar 3-1.