VIF utlignet til 2-2 i kamper

(Vålerenga-Frisk Asker 3-0). Mål av Rasmus Ahlholm, Tobias Lindstrøm og Rasmus Juell var nok for Vålerenga. Nå har de utlignet til 2-2 i kamper. Stavanger Oilers slo Stjernen 5-2, og er klare for semifinalen etter 4-0 i kamper.

Vålerenga måtte vinne for ikke å gi Frisk en luke i antall kamper. Maratonkampen onsdag, hvor Frisk avgjorde først i femte periode satt nok fortsatt i beina på slitne spillere.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Dette betyr at det må minst spilles to kamper til. Søndag i Asker og tirsdag i Furuset Forum.

Tidlig ledelse

Vålerenga gikk opp i ledelsen i undertall etter drøye sju minutters spill. En ledelse som holdt seg helt til de gjenstod fem minutter av kampen.

Da sørget Tobias Lindstrøm og Rasmus Juell for en klar VIF-seier. Den siste scoringen kom etter at Frisk hadde tatt ut sin målvakt.

Klare

Stavanger gjorde kort prosess med Stjernen i NM-kvartfinalen og sikret seg semifinalebillett i fire strake kamper. Fredag ble det 5-2 i Fredrikstad.

Seriemesteren og tittelforsvareren møtte et hjemmelag som ville kjempe for å forlenge sesongen, og Stjernen ledet ved første pause etter scoring av Andreas Heier.

Stjernen vant skuddstatistikken i 1. periode hele 14-3, men maktet ikke å følge opp, og favoritten vendte kampen med mål av Mats Larsen Mostue og Tommy Kristiansen i midtperioden. 2-1-målet kom ni sekunder før pause og ble et knockoutslag.

Markus Søberg og Mark Van Guilder økte ledelsen i siste periode, og etter en redusering satte Kristiansen siste spiker i kista.

Stavanger kan bli nødt til å vente noen dager på sin semifinalemotstander, for i de andre kampene er det jevnt.

Mens Vålerenga og Frisk har vunnet sine hjemmekamper så langt, har det vært tvert om med Sparta Sarpsborg og Storhamar. Etter to Sparta-seirer i Hamar tok Storhamar fredag sin annen seier i Sarpsborg, med 4-2.

Niklas Roest scoret kampens første og siste mål for hjemmelaget, men innimellom scoret Mikael Zettergren, Alexander Reichenberg (2) og Joakim Jensen for Storhamar, skriver NTB,

Dermed er det 2-2 også i det oppgjøret, og det betyr minst to kamper til før avgjørelsen faller.

Matchball

Serietoer Lørenskog har derimot matchball etter sin 3-1-seier borte mot Lillehammer. Hjemmelaget ledet etter Troy Rutkowskis mål i 1. periode, men Jason Krog (2) og James Sixsmith vendte kampen for serietoeren som leder 3-1 også sammenlagt.