VIF ute av sluttspillet

(Vålerenga-Frisk Asker 2-3 e.f, 2-4 i kamper). Vålerenga er ferdig for sesongen etter at de tapte hjemme for Frisk Asker.

Bilde 1 av 2

Nå kan Vålerenga ta sommerferie, og begynne forberedelsene til å starte et nytt kapittel, når nye Jordal Amfi er klar til seriestart i 2018.

Vålerenga har siden siste kamp på Jordal 7. januar spilt i Furuset Forum.

Nå er det kun en stor grop igjen etter gamle Jordal, men om ikke lenge vil den nye hallen begynne å reise seg.

Se også: Her blir Jordal Amfi til støv

Tidlig mål

Frisk Asker tok ledelsen allerede etter ett minutts spill ved Petter Kristiansen, og som i de fem foregående kvartfinaleoppgjørene lagene i mellom: Det laget som scoret først vant også kampen.

Vålerenga var mest på hugget i første periode, og vant skuddstatistikken klart med 13-6, og 37-25 totalt.

Gledelig for Vålerenga var det at Morten Ask var tilbake på isen etter langvarig skade

Men det hjalp lite, og det ble med den ene kampen for Ask.

Se også: Vemodig teppefall for Jordal Amfi

Tidlig i midtperioden utlignet Vålerenga. 18 år gamle Joachim Sommer Nielsen satte inn sitt aller første mål i  GET-ligaen. Fanøy Salo og Fredrik Csisar var pasningslegger.

Men det tok bare drøye 30 sekunder før Frisk tok tilbake ledelsen ved Ryan Hayes.
Midtveis i tredje periode utlignet Henric Nordin til 2-2 for Vålerenga. Et resultat som stod seg kampen ut.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Sudden death

Nå var det ingen av lagene som var intressert i å ta rekorden for verdens lengste kamp fra Storhamar og Sparta, og allerede etter 1.16 i sudden death smalt det bak Steffen Søberg i VIF-målet.
Rayen Hayes, i overtall, sørget for at Frisk Asker for første gang slo ut Vålerenga av kvartfinalen og er sammen med Stavanger Oilers klare for semifinale. I de to andre kampene blir det en sjuende og avgjørende kamp torsdag.

Se også: Siste isdans for Jordal Amfi

Intenst møte

Det ble nok en gang et intenst møte mellom Sparta og Storhamar. Spillerne hadde tydeligvis fått maratonkampen søndag ut av beina og virket friske fra start.

Mål ble det først i midtperioden. Drøye to minutter ut i perioden var Henrik Malmström framme og gjorde 1-0. Pucken gikk via skøyta hans og i mål, men etter å ha studert video godkjente dommerne målet fordi det ikke var en aktiv skøyte. Sparta-backen Patrick André Bovim fikk seg tidlig en smell og måtte ta telling, men han var ikke verre rystet enn at han var framme på en effektiv kontring og gjorde 2-0 etter forarbeid av Niklas Roest.

Storhamar og helten fra Hamar søndag, den notoriske målscoreren Joachim Jensen, øynet nytt håp om å løse semifinalebillett da han reduserte.

Svenskeimporten Joachim Nermark hadde spilt nesten 50 kamper i Sparta-drakten uten å score. Han ble stor helt da han scoret sitt første mål for klubben til 3-1. Daniel Öhrn fastsatte resultatet i åpent mål, og dermed vender lagene tilbake til åstedet for søndagens rekordkamp.

Hjemmejubel i Kristins hall

I Lillehammer fikk hjemmelaget hjelp av mange tilskuere som valgte ishockey da Raw Air-hopprennet blåste bort.

Kaptein Anders Grönlund ga vertene ledelsen første gang mot slutten av 1. periode, men Jonas Djupvik Løvlie utlignet. Lillehammer var gode i overtall, og i spill fem mot fire sendte Jacob Noer laget i ledelsen etter å ha vært på banen i bare 10 sekunder etter sin utvisning. Det var 3 sekunder før Lørenskog ble fulltallig, skriver NTB.

Veteranen Mats Trygg, som satt utvist, fikk en slags revansj da han utlignet til 2-2, men hjemmelaget rykket fra ved sine importer Brett Cameron (straffe) og David Morley til 4-2.

I tredje periode økte Stephan Vigier ledelsen før Elias Bjuhr fastsatte resultatet i åpent mål.

NM-sluttspillet ishockey tirsdag, kvartfinaler 6. kamp (best av 7):

Lillehammer – Lørenskog 6-2 (1-0, 3-2, 2-0), sammenlagt 3-3

1768 tilskuere

1. periode: 1-0 (18.49) Anders Grönlund (David Morley, Brett Cameron).

2. periode: 1-1 (25.18) Jonas Djupvik Løvlie, 2-1 (36.45) Jacob Noer (Grönlund, Morley), 2-2 (38.33) Mats Trygg (Emil Lindberg Frøshaug), 3-2 (38.53) Cameron (straffe), 4-2 (39.23) Morley (Stein Tore Midtsveen Bakken, Grönlund).

3. periode: 5-2 (53.30) Stephan Vigier (Morley, Dag Morten Wehn), 6-2 (56.19) Elias Bjuhr (Wehn).

Dommere: Owe Lüthcke, Ringerike og Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Lillehammer 3 x 2 min. og 1 x 10 min., Lørenskog 9 x 2 min. og 1 x 10 min.

Sparta Sarpsborg – Storhamar 4-1 (0-0, 2-0, 2-1), sammenlagt 3-3

2018 tilskuere

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (22.16) Henrik Malmström (Eirik Børresen, Kristian Sjødahl Østby), 2-0 (33.01) Patrick Andre Bovim (Niklas Roest).

3. periode: 2-1 (45.11) Joakim Jensen (Mikael Zettergren, Erik de la Rose), 3-1 (52.50) Joachim Nermark (Daniel Öhrn), 4-1 (58.38) Öhrn (Kalle Ekelund, Roest).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Marcus Wannerstedt, Vålerenga.

Utvisninger: Sparta Sarpsborg 3 x 2 min. og 1 x 10 min., Storhamar 3 x 2 min.

Vålerenga – Frisk Asker 2-3 (0-1, 1-1, 1-0), sammenlagt 2-4

1450 tilskuere

1. periode: 0-1 (1.05) Petter Kristiansen (Endre Medby).

2. periode: 1-1 (27.47) Joachim Sommer Nielsen (Espen F. Salo, Fredrik Csisar), 1-2 (28.23) Ryan Hayes (Henrik Ødegaard, Anders Bastiansen).

3. periode: 2-2 (47.29) Henric Nordin (Nielsen, Filip Gunnarsson).

Forlengning: 2-3 (61.16) Hayes (Jimmy Andersson, Vinny Saponari).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Robin Berg, Stjernen.

Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min., Frisk Asker 5 x 2 min.

7. kamp torsdag. Stavanger og Frisk Asker er klare for semifinale.