Sport

VIF-evaluering gleder Espeseth

Sammen med 25 andre toppklubber har Vålerenga i 2017 blitt evaluert av Norsk Toppfotball rundt temaet utviklingsarbeid. Evalueringen viser at VIF gjør det bra.

Etter et helt år med evalueringer, samtaler og gjennomgang, er klubbene tildelt et klassifiseringsnivå fra 1-5, dette ut fra hvor godt man har scoret på kriteriene. VIF er én av seks klubber som havnet oppe på nivå fire, skriver klubben i en epost til Dagsavisen. Evalueringsresultatet gleder daglig leder Erik Espeseth.

– Akademiklassifiseringen er etter min mening et av de viktigste utviklingsprosjektene i norsk fotball på mange år. I Vålerenga har dette blitt en svært god involveringsprosess fra styreleder til barnetrener. Vi er en utviklingsklubb med et sterkt utviklingsfokus, sier Espeseth.

Klubbene i rapporten har selv vedtatt å bli vurdert. Kun Stabæk er foran Vålerenga (0,5 poeng) på listen.

– Som utviklingsklubb har vi tatt store steg de siste årene. Vi scorer høyt på de fleste områder, med unntak av samarbeidsmodellen. Der har vi fortsatt en jobb å gjøre, og i løpet av kort tid kommer vi til å presentere ulike tiltak som vi vil gjøre i Stor-Oslo, sier VIFs utviklingsleder Thomas Hasselgren.

Mer fra Dagsavisen