Sport

VIF ett mål bedre enn Skeid

(Skeid - Vålerenga2 0-1). Skeid gikk også inn i juni uten en eneste seier i årets 2. divisjon. Vålerengas rekruttlag var nøyaktig ett mål bedre.

Bilde 1 av 3

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Det var ingen festforestilling. Men det var jevnt. Og Skeid fikk opplevelsen av at de spilte enda en jevn kamp i "Trikkeserien" uten å få noen ting ut av den.

- Vi skapte ikke nok trøkk da vi hadde sjansen, sa Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold som igjen fikk se en ganske jevnspilt kamp som vippet feil vei.

Fortjent nok. Vår lille sjansetelling havnet på 5-3 til VIF. Men mange av disse var i grenseland til å kunne få betegnelsen målsjanse.

LES OGSÅ: KFUM, Grorud og Kjelsås vant

Åttende scoring

I en slik kamp var det kanskje ikke tilfeldig at Elias Mar Omarsson igjen ble matchvinner for Vålerenga. Islendingen scoret sitt åttende mål for VIF seks minutter etter pause. Det var en typisk toppscorergoal. Han var kjappest og sterkest på en retur fra keeper Idar Nordby Lysgård. Skuddet var det Simen Hestnes som sendte avgårde. Ellers var Omarsson som vanlig svært aktiv ute på sin høyrekant.

Vålerenga dominerte førsteomgangen, men uten å skape stort. Skeid hadde to tilløp, men det ble aldri hysteriske tilstander foran VIFs rutinerte keeper Lars Hirschfeldt.

Mangler aggressivitet

Og Skeids utfordring i fortsettelsen er nettopp å få opp trykket i motstanderens 16-meter. Denne mandagen fikk man aldri følelsen av at VIF var truet, bortsett fra noen tilløp etter at VIF tok ledelsen.  Skeid manglet sin playmaker Jens Braathen Rongved.

Derimot  hadde de relansert sin gamle forsvarskjempe Joa Gundersen for å tette igjen bakover. Han holder fortsatt nivået. Mot seg hadde han blant andre kjappe Moussa Njie som likte å gå på lange løp. Hadde han løftet blikket et par ganger hadde VIF vunnet med et mål eller to til.

Morten Berre viste at spillegleden er til stede på dette nivået også. 39-åringen tar hver jobb like seriøst. Lørdag er han kanskje innhopper mot Rosenborg i toppkampen i Tippeligaen på Ullevaal.

- Vi vinner vår tredje kamp på rad, og er solide, sa VIF-trener Gard Holme. Mot Lyn og Harstad scoret Vålerenga fem ganger, mandag var de ikke i nærheten av det.

Skal Vålerenga bli det første laget som stopper KFUM i år? De møtes om en uke.

PS. Det var stor barneaktivitet på Skeids tilstøtende baner mens kampen pågikk. Det var flere folk involvert der enn de som fulgte kampen. For det er der Skeids framtid ligger? Akkurat nå ligger A-laget på nedrykksplass sammen med Holmen og Lyn.

KAMPFAKTA

2. divisjon, avdeling 1 mandag:

Skeid - Vålerenga 2 0-1 (0-0).

Nordre Åsen kunstgress: 175 tilskuere.

Mål: 0-1, Elias Mar Omarsson (51).

Dommer: Thomas Lilleby, Berg. Gule kort: Johnny Buduson, Skeid, Simen Hestnes, VIF2.

Annen kamp i avdelingen:

Tromsdalen - Stabæk 2 3-0.

Mer fra Dagsavisen