Vardy våknet og knuste Manchester City

(Leicester - Manchester City 4-2). Leicester var inne i en tung periode i Premier League, men slo voldsomt tilbake da laget knuste Manchester City 4-2 etter tre scoringer før 20 minutter var spilt.

Av Adrian Richvoldsen

Dermed gikk Manchester-laget på sitt tredje tap for sesongen, mens Leicester klatret til 14.-plass på tabellen.

Fjorårets seriemestere har ikke hatt noen god sesong, men etter å ha spart flere sentrale spillere i 0-5-tapet borte mot Porto i mesterligaoppgjøret i midtuken, var det et lag fullt av energi som rystet gjestene.

– De neste kampene fram til jul er veldig viktige fordi vi kjemper i bunnen av tabellen. Jeg sa jeg trengte krigere og de (spillerne) viste meg hva jeg ville se, sa Leicester-manager Claudio Ranieri ifølge BBC etter kampen og la til:

– Vi ville gjøre vårt beste for supporterne fordi de støtter oss hele tiden og de dro til Portugal hvor vi ikke spilte godt. Derfor ønsket vi å vise oss fra vår beste side.

Vardy tilbake

Jamie Vardy satte inn 1-0 allerede etter tre minutter da han alene med Claudio Bravo var sikker som få. Andy King skrudde ballen i mål kun to minutter senere, og før 20 minutter var passert hadde Vardy scoret sitt andre etter et glimrende gjennomspill av Riyad Mahrez.

Manchester City sto sjokkerte igjen, men laget var aldri i nærheten av å true ledelsen.

I stedet satte Vardy inn sitt tredje for kvelden da han etter 78 minutter snappet opp en horribel feilpasning fra John Stones.

Fra skrått hold satte han inn scoringen via stolpen. Ballen snek seg så vidt over linjen, men takket være mållinjeteknologien var det aldri noen tvil om at ballen faktisk var i mål før Bacary Sagna klarerte ballen vekk.

– Jeg er veldig glad på Jamies vegne. Da han avsluttet sa jeg «velkommen tilbake».

Redusering

Aleksandar Kolarov reduserte til 1-4 like etter på et vakkert frispark, men Claudio Ranieri og hans menn kunne til slutt juble for en sterk trepoenger til tross for at Nolito satte inn 2-4 på overtid.

Resultatet gjør at Manchester City på fjerdeplass har fire poeng opp til serieleder Arsenal. Dersom Chelsea vinner sin kamp søndag, vil det være sju poeng opp til tabelltopp for Guardiola og hans gulljagende mannskap.

Bradley vant igjen

Swansea og hans Bob Bradley slo tilbake etter braktapet for Tottenham og vant 3-0 mot Sunderland på hjemmebane.

Gylfi Sigurdsson fortsatte sin gode form i Premier League og sto for både scoring og målgivende i seieren. Islendingen sendte hjemmelaget i føringen på et straffespark seks minutter etter hvilen.

Tre minutter senere ble Sigurdssons hjørnespark headet i mål til 2-0 av Fernando Llorente. Spanjolen fastsatte sluttresultatet til 3-0 med sin annen scoring ti minutter før slutt.

Tre sårt tiltrengte poeng sendte Swansea over nedrykksstreken til 17.-plass med 12 poeng. Det er imidlertid svært jevnt i bunnen av Premier League. Sunderland ligger nederst med sine elleve. (©NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 15. runde:

Arsenal – Stoke 3-1 (1-1)

Mål: 0-1 Charlie Adam (str. 29), 1-1 Theo Walcott (42), 2-1 Mesut Özil (50), 3-1 Alex Iwobi (75).

59.964 tilskuere.

Burnley – Bournemouth 3-2 (2-1)

Mål: 1-0 Jeff Hendrick (13), 2-0 Stephen Ward (16), 2-1 Benik Afobe (45), 3-1 George Boyd (75), 3-2 Charlie Daniels (90).

19.680 tilskuere. Joshua King spilte 18 minutter som innbytter for Bournemouth.

Hull – Crystal Palace 3-3 (1-0)

Mål: 1-0 Robert Snodgrass (str. 27), 1-1 Christian Benteke (str. 52), 1-2 Wilfried Zaha (70), 2-2 Adama Diomande (72), 3-2 Jake Livermore (78), 3-3 Fraizer Campbell (89).

17.403 tilskuere. Adama Diomande spilte hele kampen, mens Markus Henriksen var ubenyttet reserve for Hull.

Leicester – Manchester C. 4-2 (3-0)

Mål: 1-0 Jamie Vardy (3), 2-0 Andy King (5), 3-0 Jamie Vardy (20), 4-0 Vardy (78), 4-1 Aleksandar Kolarov (82), 4-2 Nolito (90).

31.000 tilskuere.

Swansea – Sunderland 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Gylfi Sigurdsson (str. 51), 2-0 Fernando Llorente (54), 3-0 Llorente (80).

20.453 tilskuere.

Watford – Everton 3-2 (1-1)

Mål: 0-1 Romelu Lukaku (17), 1-1 Stefano Okaka (36), 2-1 Sebastian Prödl (59), 3-1 Okaka (64), 3-2 Lukaku (86).

20.769 tilskuere.

Engelsk mesterskapsserie fotball lørdag, 20. runde:

Aston Villa – Wigan 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Jack Grealish (88).

29.392 tilskuere.

Barnsley – Norwich 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Tom Bradshaw (12), 2-0 Conor Hourihane (40), 2-1 Nélson Oliveira (52).

12.306 tilskuere.

Brentford – Burton 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Scott Hogan (11), 1-1 Jamie Ward (27), 2-1 Hogan (53).

9035 tilskuere.

Huddersfield – Bristol C. 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Elias Kachunga (10), 1-1 Tammy Abraham (33), 2-1 Nahki Wells (58).

18.333 tilskuere.

Ipswich – Cardiff 1-1 (0-1

)

Mål: 0-1 Aron Gunnarsson (38), 1-1 Luke Varney (52).

15.042 tilskuere.

Rødt kort: Sol Bamba (70), Cardiff.

Newcastle – Birmingham 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Dwight Gayle (18), 2-0 Gayle (24), 3-0 Yoan Gouffran (47), 4-0 Gayle (77).

52.145 tilskuere.

Preston – Blackburn 3-2 (2-1)

Mål: 1-0 Daniel Johnson (18), 1-1 Danny Graham (22), 2-1 Johnson (31), 2-2 Graham (70), 3-2 Callum Robinson (80).

Reading – Sheffield W. 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Roy Beerens (57), 2-0 Beerens (76), 2-1 Steven Fletcher (90).

18.153 tilskuere.

Rotherham – Queens Park Rangers 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Isaiah Brown (25).

8704 tilskuere.

Wolverhampton – Fulham 4-4 (1-3)

Mål: 1-0 Kortney Hause (22), 1-1 Stefan Johansen (32), 1-2 Floyd Ayité (39), 1-3 Tom Cairney (43), 2-3 Matt Doherty (65), 3-3 Ivan Cavaleiro (74), 4-3 David Edwards (90), 4-4 Ayité (90).