Sport

Vant etter at protestene ble avvist

Det ble en dramatisk verdenscup i kombinert fredag. Jørgen Graabak ble skjelt ut etter at han gikk Norge inn til seier i lagkonkurransen.

Av Geir Andreassen

Norge vant den kombinerte stafetten foran Tyskland etter en dramatisk innspurt fredag.

– Tyskerne la inn protest på oss, og vi la inn protest mot dem. Begge protestene ble avvist av juryen, sa landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til NTB.

Dermed gikk Norge til topps. Den norske ankermannen Jørgen Graabak måtte forklare seg for juryen i etterkant.

Graabak var først over mål etter at tyske Fabian Riessle falt på oppløpet da han forsøkte å ta seg forbi nordmannen.

Det var kontakt mellom utøverne, men Graabak var først inn på oppløpet og hadde dermed førsteretten til å velge korridor i spurten. Han valgte den midterste – den ville også Riessle ha og deiset i bakken etter å ha kollidert med nordmannen.

Ble skjelt ut

Det skilte til slutt 7,9 sekunder mellom de to i mål. Etter målgang gikk tyskeren direkte bort til Graabak og skjelte ham ut.

– Det var et spor som gikk vesentlig fortere enn det andre, og det var avgjørende å få det sporet. Jeg var først inn på det sporet. Likevel prøver Fabian Riessle å ta sporet mitt, og da gikk det som det gikk.

– For en gangs skyld så blir vi ikke diskvalifisert og vi hadde marginene på vår side, sa den sindige trønderen.

– Det var amper stemning og amper temperatur i målområdet, og vi har avtalt ny «slåsskamp» lørdag.

– Jeg skjemmes derimot over at jeg gjør en dårlig spurt, og det kunne blitt et katastrofalt utfall. I helga skal jeg rette opp dette inntrykket, sa den norske ankermannen.

Storfornøyd

– Jeg er fantastisk fornøyd med at vi slår tidenes beste tyske lag i en stafett. Det var god hopping og godt langrenn av alle gutta, sa Ingebrigtsen.

Magnus Moan, Jan Schmid, Magnus Krog gikk på det norske laget i tillegg til Graabak.

Østerrike tok tredjeplassen 22,2 sekunder bak.

Tok igjen i sporet

Landslagstreneren var godt fornøyd med sine utøvere. Både i hoppbakken og i langrennssporet viste alle fire lovende takter.

Tyskland ledet etter hoppingen og Norge hadde 24 sekunder å ta igjen.

Magnus Moan tok igjen forspranget til Manuel Faisst på den første etappen, mens Jan Schmid og Magnus Krog holdt følge med Eric Frenzel og Johannes Rydzek på sine etapper.

Frenzel satte for øvrig bakkerekord med 107 meter i sitt hopp, men han fikk mye trekk både for god vind og dårlig stil. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen