Vålerenga viste lenge muskler, men ble malt i senk

(Stavanger Oilers - Vålerenga 5-2). I to perioder holdt Vålerenga følge i torsdagens toppkamp, men så var det slutt. Da kom forskjellen på bredden i stallene til syne.

Bilde 1 av 3

Vålerenga har ikke ambisjoner om å utfordre topplagene i år, men med overraskende 3. plass på tabellen var det i hvert fall en smak av gammel storhet over kampen. Og publikum i Stavanger elsker disse oppgjørene. Igjen utsolgt DnB Arena og over 4000 tilskuere innenfor veggene.

Farlige kontringer

Oilers gikk i strupen på VIF og jaktet tidlig scoring, men igjen viste Vålerenga sine defensive kvaliteter. Laget holdt unna og var farlige på noen kontringer, men holdt den målløse stillingen inn til første pause.

Men tidlig i midtperioden tok VIF ledelsen. En klassisk overgang der Rasmus Ahlholm brøt, fikk ikke skutt, men skar inn i rundvantet og la en smart pasning tilbake som Tobias Lundström satte i mål.

Dermed endret kampen litt karakter, hjemmepresset la seg litt, mens VIF så kontrollert ut. Men fra midtveis i perioden og kampen ut, vippet hele affæren i Stavangers fang.

Først utligning ved Daniel Kissel, så 2-1 ved Spencer Humphries rett før perioden var over. Denne gang etter en sjelden keepertabbe fra Steffen Søberg.

Surt for Vålerenga!

Og i siste periode raknet det. Stephen Humphries fikk tid og rom og scoret to ganger til før Joshua Soares satte den femte ti minutter før slutt. Jonas Knutsen satte inn Vålerengas trøstemål kom sekunder før slutt i overtallsspill da Jonas Knutsen styrte inn et skudd.

43-33 i skudd

- Tidvis en god kamp av oss, men Oilers viser at de har en annen bredde i stallen. Vi skal bare jobbe hardt videre for å nærme oss, men det vil ta litt tid, sa Roy Johansen til mediene etter kampen.

Skuddstatistikken endte på 43-33, så da var 5-2 seier god uttelling.

Og kampen var isolert sett en av de beste i årets seriespill.

Med tapet ble Vålerenga passert av Lørenskog på tabellen og er dermed på 4. plass.

Stavanger – Vålerenga 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)

DnB Arena, Stavanger: 4182 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (20.49) Tobias Lindström (Rasmus Ahlholm, Henric Nordin), 1-1 (33.27) Daniel Kissel (Mark Van Guilder, Tommy Kristiansen), 2-1 Spencer Humphries (Markus Søberg).

3. periode: 3-1 (44.53) Humphries, 4-1 (47.46) Humphries (Van Guilder, Kissel), 5-1 (50.45) Joshua Soares, 5-2 (53.08) Jonas Knutsen (Tallak Lyngset, Lindström).

Utvisninger: Stavanger 3 x min. Vålerenga 3 x 2 min.

De andre kampene endte slik: Kongsvinger – Storhamar 0-8 (0-1, 0-4, 0-3), Lillehammer – Frisk Asker 2-1 (1-0, 0-0, 1-1), Manglerud Star – Sparta Sarpsborg 1-0 (1-0, 0-0, 0-0), Stjernen – Lørenskog 0-5 (0-2, 0-1, 0-2).

De øvrige kampene torsdag:

Kongsvinger – Storhamar 0-8 (0-1, 0-4, 0-3)

428 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (9.02) Martin Blakseth Huse (Mikael Zettergren, Joakim Jensen),

2. periode: 0-2 (20.40) Joey Tenute (Daniel Hermansson, Eirik Skadsdammen), 0-3 (20.57) Lars Østli (Huse, Zettergren), 0-4 (35.53) Martin Gran (Østli), 0-5 (36-14) Jensen (Zettergren, Erik De La Rose).

3. periode: 0-6 (43.29) Jensen (Alexander Reichenberg, Østli), 0-7 (51.05) Reichenberg (Martin Rønnlid), 0-8 (56.09) Tenute (Rose).

Utvisninger: Kongsvinger 9 x 2 min. Storhamar 1 x 2 min.

Lillehammer – Frisk Asker 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

1254 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (13.02) Stephan Vigier (Brett Cameron, Simen Thoresen Rønold).

2. periode: Ingen.

3. periode: 2-0 (58.36) David Morley (Vigier, Troy Rutkowski), 2-1 (59.39) Mikkel S. Christiansen (Henrik Ødegaard, Christian Kåsastul).

Utvisninger: Lillehammer 9 x 2 min. Frisk 11 x 2 min.

Manglerud Star – Sparta Sarpsborg 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

419 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (17.29) Kvein Nilsen Berg (Karl Pearson).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: MS 4 x min. Sparta 5 x 2 min.

Stjernen – Lørenskog 0-4 (0-2, 0- , 0-1))

1278 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (4.05) James Sixsmith (Jason Krog, Stefan Espeland), 0-2 (15.08) Steffen Thoresen (Mats Trygg).

2. periode: 0-3 (21.28) Jonas Djupvik Løvlie (Sixsmith).

3. periode: 0-4 (42.25) Sveine Johannessen (Magnus Brekke Henriksen), 0-5 (50.54) Alexander Larsson (Sebastian Johansen, Joacim Sundelius).

Utvisninger: Stjernen 7 x 2 min. Lørenskog 11 x 2 min.