Vålerenga snudde kampen og vant

(Vålerenga - Lillehammer 4-2). Vålerenga vant toppkampen i ishockey mot Lillehammer 4-2 etter å ha ligget under 0-2. Dermed holder VIF seg foran Lillehammer på tabellen.

Av Anders Møllersen

Det så mørkt ut for Vålerenga etter at scoringer av Simen Thoresen Rønold og Dag Morten Wehn ga Lillehammer en 2-0-ledelse etter den første perioden.

Men etter en god midtperiode var Vålerenga tilbake. Mathias Trygg reduserte raskt, før Thomas Olsen utlignet kun to minutter senere.

Martin Laumann Ylven ble dagens mann etter først å ha sendt bortelaget opp i 3-2, før han i den siste perioden ordnet 4-2-seier like før slutt.

Lørenskog tilbake

Vålerenga har dermed to poeng å gå på til lørdagens motstander.

Serietoer Lørenskog reiste seg etter tapet mot Sparta i midtuken. Manglerud holdt følge til 1-1, men så sa hjemmelaget takk for følget. Lørenskog ga seg ikke før det sto 7-1. Jason Krog x 3, Sebastian Johansen x 2, Jonas Djupvik Løvlie og James Sixsmith sto for Lørenskogs mål. Joachim Hermansen scoret for Manglerud.

Lørenskog ligger med det 12 poeng bak serieleder Stavanger Oilers. Seks poeng skiller ned til Vålerenga på tredjeplass.

Stjernen-snuoperasjon

Tabelljumbo Kongsvinger så ut til å ta sin andre seier for sesongen etter 3-1 mot Stjernen i den første perioden, men Fredrikstad-laget kom tilbake. Bortelaget vant de to neste periodene 3-1, 3-1 og kunne dermed feire 7-5-seier.

Stjernen er nummer seks på tabellen med 36 poeng. Storhamar på femteplass har et poeng mer. Kongsvinger ligger på sin side på bunnen med fattige fem poeng på 24 kamper. Opp til Manglerud på plassen over skiller det hele 20 poeng. (©NTB)