Vålerenga med sterk borteseier

(Lillehammer - Vålerenga 1-4). Vålerenga fortsetter det gode trenden. Laget overbeviste mot formsterke Lillehammer torsdag kveld.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Lillehammer var favoritter hjemme i Kristins hall, men Vålerenga viste sin effektivitet og fightervilje. Til tross for at Lillehammer vant skuddstatistikken 13-4 i første periode, sto det 1-0 til Vålerenga etter at Tobias Lindström utnyttet en grov feil i hjemmelagets forsvar.

I midtperioden utlignet Lillehammer ved Brett Cameroon i en periode der Vålerenga var mest aggressive. Da sto det 1-1 før siste periode startet og da viste VIF at de i hvert fall er godt trent. De sto i mot Lillehammers spede forsøk og Thomas Olsen og Lindström økte ledelsen til 3-1 midtveis. Lillehammer prøvde på en sluttspurt, tok ut keeper i sluttminuttet med det resultat at Rasmus Ahlholm (kunne sette pucken i tomt mål et halvt minutt før sluttsignalet gikk.  Det var Vålerengas første seier over Lillehammer denne sesongen. Og nå kommer poengene tettere enn noen hadde ventet da de presenterte en av tidenes lengste skadelister for en drøy uke siden.

Lillehammer tapte også  terreng til serieleder Storhamar. Gapet opp til Hamar-laget er på tolv poeng.

Storhamar vant i Stavanger

For Storhamar slo Stavanger 4-1 i Stavanger. Patrick Thoresen-erstatter Josh Nicholls scoret tre mål for gjestene. Samtidig tapte Sparta 1-2 mot Frisk.

Dermed er serieleder Storhamar hele 27 poeng foran Stavanger. Laget fra oljebyen har skuffet stort i grunnserien så langt denne sesongen. Tabelltoer Spartas tap på hjemmeis gjør at sarpingene nå har sju poeng opp til Storhamar.

Landslagsprofilen Patrick Thoresen dro nylig tilbake fra Storhamar til gamleklubben SKA St. Petersburg i KHL. Erstatter Nicholls viste seg fra en god side på isen i Stavanger. Han ble tungen på vektskålen med sine tre fulltreffere.

Kodie Curran sendte gjestene fra Hamar i føringen åtte og et halvt minutt ut i førsteperioden i Stavanger. Nyervervelsen Nicholls sørget for å doble ledelsen like før periodeslutt. Dermed kjempet hjemmelaget i motbakke i åpningen.

Reduserte

Spencer Humphries ga Stavanger nytt håp drøyt 16 minutter ut i midtperioden. En smart avslutning ga redusering og 1-2 for hjemmelaget.

Knappe sju minutter ut i 3. periode sto det 3-1 til gjestene. Nicholls var målscorer igjen, assistert av Hampus Gustafsson. Canadieren gjorde ingen feil alene mot Henrik Holm i Stavanger-buret.

Stavanger prøvde å mobilisere mot slutten, men maktet ikke å komme tilbake i oppgjøret. Helt på tampen satte Nicholls pucken i åpent bur og kunne juble for hattrick. Dermed var det Storhamar som kunne feire tre nye poeng i tetstriden.

Rivalene sviktet

I Sarpsborg ble Fredrik Lystad Jacobsen matchvinner for bortelaget Frisk Asker. Troy Neil Rutkowski sendte Sparta i føringen knappe 13 minutter ut i første periode, men gjestene ga ikke opp. Taylor Joseph Foster utlignet etter 45.32, mens Jacobsen altså sørget for tre poeng på tampen.

I Fredrikstad vant Stjernen 2-1 over Kongsvinger etter straffeslag. David Hallström avgjorde for hjemmelaget.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Eliteserien ishockey torsdag, 25. runde:

Lillehammer – Vålerenga 1-4 (0-1, 1-0, 0-3)

Kristins hall: 1641 tilskuere.

1. periode: 0-1 (7.27) Tobias Lindström.

2. periode: 1-1 (38.59) Brett Cameron (Stephan Vigier).

3. periode: 1-2 (45.05) Thomas Olsen (Lindström), 1-3 (50.37) Lindström (Fabian Gunnarsson, Axel Eidstedt), 1-4 (59.23) Rasmus Ahlholm (Eidstedt).

Dommer: Owe Lüthcke, Ringerike og Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.

Sparta – Frisk Asker 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Sparta amfi: 1909 tilskuere.

1. periode: 1-0 (12.55) Troy Rutkowski (Niklas Roest, Kyle Osterberg).

3. periode: 1-1 (45.32) TJ Foster (Garry Nunn), 1-2 (54.26) Fredrik L. Jacobsen (Endre Medby).

Dommer: Marcus Wannerstedt, Ski og Robin Berg, Stjernen.

Utvisninger: Sparta 1 x 2 min., Frisk Asker 4 x 2 min.

Stavanger – Storhamar 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

DNB Arena: 3565 tilskuere.

1. periode: 0-1 (8.30) Kodie Curran, 0-2 (18.31) Josh Nicholls (Christian Larrivée, Curran).

2. periode: 1-2 (36.33) Spencer Humphries (William Rapuzzi, Josh Soares).

3. periode: 1-3 (46.57) Nicholls (Hampus Gustafsson, Victor Svensson), 1-4 (59.11) Nicholls (Gustafsson).

Dommer: Robert Hallin, Jordal og Christian Persson, Ski.

Utvisninger: Stavanger 5 x 2 min., Storhamar 5 x 2 min.

Stjernen – Kongsvinger 2-1 e.str. (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Stjernehallen: 1153 tilskuere.

2. periode: 1-0 (33.08) Michael Eskesen (Filip Halvordsson, Dan-Fredrik Nygård).

3. periode: 1-1 (51.09) Christoffer Berger (Sean-Michel Sunnquist).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 2-1 David Hallström.

Dommer: Tommy Søstumoen, Storhamar og Stian André Barstad.

Utvisninger: Stjernen 1 x 2 min., Kongsvinger 2 x 2 min. (NTB)