Sport

Vålerengas B-faktor

Brown, Braaten og Berre. Er det disse tre B-ene som skal fargelegge Vålerengas 2015-utgave? Det er i hvert fall disse navnene som selger inn Vålerenga til premieren mot Strømsgodset på Ullevaal andre påskedag.

Deshorn Brown er altså siste tilvekst, han er hentet fra Denver for å score mål og gjorde det i sin debutkamp for Vålerenga mot Allsvenskan-laget Häcken på lørdag. Han bekreftet sin spisskompetanse:

Tempo, raske rykk og god på hodet. Han ble byttet ut med evigunge Morten Berre etter en drøy time. Og hvem scorer vinnermålet på overtid? Mannen som har overlevd alle spisskjøp til Vålerenga siden før smarttelefonene ble oppfunnet.

Det skaper selvfølgelig ny energi rundt en klubb som trenger alt den kan få. Med på lasset er også Daniel Braaten, akkurat like uforutsigbar som han har vært i hele sin karriere. Han spilte ikke generalprøven på grunn av en leggskade. Men alle som har fulgt med på norsk fotball de siste femten årene vet hva kan han prestere på sitt beste.

Følelsen er igjen at hva som helst kan skje med dette laget. Hovedfokus til Kjetil Rekdal etter fjoråret var å fornye grunnmuren. Forsvaret slapp inn for mange mål. Kjetil Wæhler er hentet inn igjen, ti år etter at han ble seriemester med klubben. Fysisk er han på samme nivå som da. Jonathan Tollås Nation er hentet fra Aalesund, men har ennå ikke spilt. Unge lovende Markus Nakkim har benyttet sjansen til å melde seg på om den andre stopperplassen. Ambisjon? Å kjempe om medaljene. Realisme: En plass opp fra i fjor.

Viking? Vi venter og venter fortsatt. Når skal det eksplodere?

Mer fra Dagsavisen