Utvisningene felte Vålerenga

(Frisk Asker - Vålerenga 5-0, 1-0 i kamper). Sluttspillet i ishockey kunne ikke startet stort verre for Vålerenga. En katastrofal midtperiode ødela kampen for VIF.

Noen lag er mer effektive enn andre, noen lag er smartere enn andre. Etter en målløs førsteperiode, skulle VIF feste grepet i midtperioden i Askerhallen lørdag kveld. Men i stedet startet den med tidlig Asker-ledelse da Anders Bastiansen hamret inn 1-0. Og det vippet kampen i hjemmelagets favør.

For da bare ballet det på seg. Unødvendige utvisninger ga overtall til Frisk og da kom også de to neste scoringene. Og da Frisk Asker også scoret på kontring da VIF var i overtall, skjønte man hvilken vei dette gikk. Petter Kristiansen vant pucken etter en stor VIF-sjanse, han spilte fram Mads Henriksen som scoret alene med en frustrert VIF-keeper Steffen Søberg. Da sto det plutselig 4-0 og kampen var i realiteten kjørt.

Har styrke i power play

- Vi har vært gode i overtallsspill i hele sesongen, og det visste nok VIF også, sa Frisk-trener Sune Bergman etter kampen.

Han var enig i at laget hans var effektive, men en seier med fem mål er ikke så mye å lure på.

Etter herjingene i midtperioden der Frisk utnyttet power play, ble det med Mikkel Christiansens scoring snaue fem minutter før slutt  i siste periode. Også den så enkel ut. Et raid langs vantet klarte ikke VIF å stoppe og pasningen fant en umarkert Christiansen som scoret enkelt.

For sportssjef Espen Knutsen handlet ettersnakket mest om den miserable midtperioden.

- Vi pådrar oss unødvendige utvisninger igjen og slipper inn mål i den perioden. Når vi da også glipper når vi er i overtall, blir det vanskelig, sier han.

Å holde nullen

Trener Roy Johansen pekte på keeperduellen før kampen, og faktum er at Frisk-keeper Nicklas Dahlberg holdt nullen. Men det gjorde han egentlig uten å ta fram feberredninger, VIF skapte ikke veldig mye, og de sjansene som kom ble sløst bort ved slurvete eller rene bomskudd.

Det eneste VIF drar med seg til neste møte i Furuset Forum mandag er at laget også tapte åpningskampen for Frisk Asker i fjorårets kvartfinale, for å vinne til slutt. Og at laget aldri har tapt for Askerlaget i slike sluttspillserier, og at de har en positiv statistikk så langt på deres nye hjemmebane på Furuset.

Men dessverre, god statistikk avgjør ikke ishockeykamper. Og litt for god statistikk er ofte til for å brytes.

Verken Morten Ask eller Brede Czisar var klare til den første kampen, mandag formiddag skal de teste seg for å se hvor langt unna spill de er.

NM-sluttspillet ishockey menn lørdag, kvartfinaler 1. kamp (best av 7):

Frisk Asker – Vålerenga 5-0 (0-0, 4-0, 1-0), sammenlagt 1-0

Askerhallen: 1302 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (20.12) Anders Bastiansen (Ryan Hayes, Petter Kristiansen), 2-0 (32.20) Viktor Granholm (Jimmy Andersson, Endre Medby), 3-0 (36.22) Andersson (Vinny Saponari, Jonas Berglund), 4-0 (38.35) Mats Aleksander Henriksen (Kristiansen).

3. periode: 5-0 (55.38) Mikkel Christiansen (Henriksen, Marius Hansen).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Tommy Søstumoen, Storhamar.

Utvisninger: Frisk Asker 5 x 2 min., Vålerenga 7 x 2 min.

Lørenskog – Lillehammer 3-1 (1-1, 2-0, 0-0), sammenlagt 1-0

Lørenskog ishall: 1312 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (1.53) Jacob Noer (Anders Grönlund, Simen Thoresen Rønold), 1-1 (15.33) Jason Krog (Jonas Djupvik Løvlie, Cato Cocozza).

2. periode: 2-1 (20.28) Stefan Espeland (Mikael Dokken, Alexander Larsson), 3-1 (39.30) James Sixsmith (Dokken, Ponomarenko Maxims).

3. periode: Ingen.

Dommere: Owe Lüthcke, Ringerike og Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Lørenskog 7 x 2 min., Lillehammer 4 x 2 min.

Stavanger – Stjernen 5-3 (3-1, 2-0, 0-2), sammenlagt 1-0

DNB Arena: 2718 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (2.07) Spencer Humphries (Kristian Forsberg, Eirik Salsten), 1-1 (13.34) Nicholas Joseph Jones (Mathis Bryhnisveen), 2-1 (14.28) Salsten (Josh Soares, Dennis Sveum), 3-1 (18.15) Dan Kissel (Mark Van Guilder, Magnus Hoff).

2. periode: 4-1 (23.11) Tommy Kristiansen (Scott Macauley, Guilder), 5-1 (23.36) Kissel (Daniel Bøen Rokseth, Guilder).

3. periode: 5-2 (55.16) Viktor Backman, 5-3 (58.32) Peter Wennerström (Backman, Andreas Heier).

Dommere: Thomas Tysland, Jutul og Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Stavanger 5 x 2 min., 2 x 5 min. og 2 x 20 min., Stjernen 3 x 2 min., 2 x 5 min. og 2 x 20 min.

Storhamar – Sparta Sarpsborg 3-4 e.f. (0-0, 3-2, 0-1, 0-1), sammenlagt 0-1

CC Arena: 4967 tilskuere.

Mål:

2. periode: 0-1 (21.23) Daniel Öhrn (Henrik Malmström, Simon Fredriksson), 1-1 (26.49) Alexander Reichenberg (Hampus Gustafsson, Lars Løkken Østli), 1-2 (33.13) Markus Gerbrandt (Joachim Nermark, Graeme McCoremark), 2-2 (33.41) Daniel Hermansson (Joakim Jensen, Mikael Zettergren), 3-2 (37.07) Jørgen Langdalen (Eirik Skadsdammen, Joonas Rönnberg).

3. periode: 3-3 (53.31) Gerbrandt (Niklas Roest, McCoremark).

Forlengning: 3-4 (61.02) Öhrn (Malmström, Eirik Børresen).

Dommere: Christian Persson, Ski og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min., Sparta Sarpsborg 4 x 2 min.